Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj začala se mě teď po zapnutí zapalování objevovat hláška "Závada elektrická dětská pojistka"... Máte s tím  někdo zkušenost o co se jedná?

Předem díky za postřehy

20240108_171153.jpg

Vloženo

Zdravím, dnes ráno sa manželke na aute (Kodiaq 2019) objavila rovnaká chybová hláška + jej vypísal palubný počítač akumaltor 12V nedobiji a potom nastartujte manuálně,  ale pritom žiadna kontrolka dobíjania nesvieti a auto bezproblémov opakovane štartovalo. Manželka s  ním odišla do práce (28 km a popráci späť).

Viem, že bez diagnostiky to nevyriešim, ale aj tak se chcem spýtať, či to mohol sposobiť relativne silný mráz ( v noci bolo -13,5 °C)  a poklesom napätia v akumulátore. Auto sa ráno ohrievalo pomocou nezávislého topenia (z výroby). 

Ďakujem za reakcie.

20240109_150131.jpg

Vloženo

U mě to bylo poklesem napětí na baterii...auto začne odstavovat pak různé asistenty a může vypsat i nějaké chyby. Ale chce to načíst. V historii baterky jde pak vše vyčíst... Je pravděpodobný vzhledem k současným mrazům, že u tebe bude stejná příčina  pokles napětí na baterce....

• Díky 1
  • Pozitivní 1
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Zdravím! Stejný problém. Přišli mrazy, akumulátor po 4 letech odešel a po neúspěšném opakovaném startování auto napsalo tuhle chybu. Závada dětské pojistky. Batérie následně výměnná za novou, ale chyba zůstala. Dnes po návštěvě Škoda servisu a po provedení diagnostiky je chyba pryč a auto už ji nezobrazuje. Podsvícení tlačítka elektrické pojistky se rozsvítí oranžově. Takže všechno funguje jak má. Vypadá to že to je tak jak tady popisuje kolega, při poklesne stavu napětí v batérii auto začne vypínat, asistenty a funkce. 

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Opět po čase se mi zobrazila závada dětské pojistky, u mě se ale objeví problém s procvakáváním zámků všech dveří, když překročím 20 kilometrů v hodině (což předpokládám, že je automatický zámek). Je to taky spojeno s tím, že se mi pravé přední dveře občas neotevřou. To už asi nevypadá jen na SW problém, že?

Vloženo

Mel jsem to podobne. Nejdriv sem tam nesli otevrit dvere a pak zase sli... A pak uz nesli vubec...  Zamek dveri za 5000 kc :(  Ted mi to zacalo delat na dverich u ridice pro zmenu, sahnu na kliku auto se odemkne ale moje dvere nikoli... Takze pocitam ze ty zamky asi odejdou postupne vsechny... 

• o 3 měsíce později...
Vloženo

prosím ta mohol by si mi urobit sken tvojich dverových jednotiek? mal by som zaujem dorobit si tieto detske poistky ale neviem ake potrebujem jednotky. a možno ich aj mam .dakujem

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...