fabka2004 Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 Spinavy olej = cisty motor uplny blud z dob skody 100, kedy sa pouzivam castrolu GTX3 myslelo prave toto a uz vtedy to vyvratili Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 Jednou mi prodejce říkal, že Castrol Magnatec je dobrej, protože naváže kovové předměty z motoru a magneticky je naváže na vanu a potom se při vyměně oleje vypustě.Tak mu říkám, ale co když mám vanu hliníkovou :-D predajca sa tomu tak rozumie , on odrepoce poucky co mu natlacili do hlavy dealeri .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 mobil 5w-40. hlavne teraz v zime maju riedke oleje kapku malinku nevyhodu ze lahsie spalia na stenach valca, ale zase sa pri studenom starte vsade dostane. takze tie 2 dcl na 15tkm, by som neriesil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 Mobil jsou jedny z nejlepších a nejsou ani tak drahé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 Já tam leju Shell Helix Premium Diesel 10W-40 a měnim ho po 12 tis km Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 to co je za interval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomino55555 Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 davam Castrol Magnatec a uplná spkojnost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 1. Únor 2007 Sdílet Vloženo 1. Únor 2007 to co je za interval? No občas je slyšt názor že předepsaná výměna oleje po 15 t u nafťáku je celkem dost.Já vím že někdo řekne záleží na tom jaký trasy jezdíš atd.No tak i já olej prostě měnim po 12 tis...chlápek v servisu mi říkal to samé..u svýho auta by měnil dřív než po 15 tis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 1. Únor 2007 Sdílet Vloženo 1. Únor 2007 Mogul GX FE Pro 10W40 měním po 10tis.km.Interval vyměny mně učil táta od mého 1 auta tak to dodržuju dál,sám měl Š.Garde 20let na Mogul na něm najel 160tis.km bez jediného zásahu do motoru a na poslední STK auto očumovali a nevěřili že je vše origo.To auto vypadalo jako když před těma 20letama vyjelo z fabriky.Škoda jenom že jsem ho nedokázal ukecat aby ho neprodával.Schrnutí:nemám důvod nevěřit Mogulu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scheja Vloženo 1. Únor 2007 Sdílet Vloženo 1. Únor 2007 Castrol GTX Magnatec 10w40. Naprosto spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 1. Únor 2007 Sdílet Vloženo 1. Únor 2007 Dalo by se říct, že auto ktetý je vyrobeno tak jaký olej tam dají tak takový tam pořád dávat... když dají polosyntetiku tak tam bude a když plnou syntetiku tak tam bude... proboha jsou to stroje jo a mi jsme............................................ stroje na dávání peněz nic jiného... T Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 1. Únor 2007 Sdílet Vloženo 1. Únor 2007 Dalo by se říct, že auto ktetý je vyrobeno tak jaký olej tam dají tak takový tam pořád dávat... když dají polosyntetiku tak tam bude a když plnou syntetiku tak tam bude... proboha jsou to stroje jo a mi jsme............................................ stroje na dávání peněz nic jiného... T Láry fáry ! Důležité je, jakou specifikaci oleje předepisuje výrobce motoru dle API/ACEA, popř. podle interních norem (VW, Ford, GM etc.) Visklózní třídu si může pak v rámci dané normy zvolit každý dle svého gusta. Jezdím v Maroku 15W-40, chci klidně spát po celý rok 10W-40, 5W-40 .. chytnul jsem spořivou 5W-30 apod. Výrobce tam většinou leje to, co je nejlevnější, nebo to, na co dostane někde slevu. Takže, že v nových motorech skončí třeba olej z Parama (tzv. "polosyntetika", ovšem splňující normu) za cca 40 Kč/litr a splňující normu. Prostě se mu vyplatí ho tam lít. Ono ušetřit na obyčejném "oleji" na jednom autě třeba jen 10 Kč, tak při roční produkci 550 000 vozů (u ŠA) to dělá docela slušné peníze, nemyslíte ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 2. Únor 2007 Sdílet Vloženo 2. Únor 2007 Dalo by se říct, že auto ktetý je vyrobeno tak jaký olej tam dají tak takový tam pořád dávat... když dají polosyntetiku tak tam bude a když plnou syntetiku tak tam bude... proboha jsou to stroje jo a mi jsme............................................ stroje na dávání peněz nic jiného... T Láry fáry ! Důležité je, jakou specifikaci oleje předepisuje výrobce motoru dle API/ACEA, popř. podle interních norem (VW, Ford, GM etc.) Visklózní třídu si může pak v rámci dané normy zvolit každý dle svého gusta. Jezdím v Maroku 15W-40, chci klidně spát po celý rok 10W-40, 5W-40 .. chytnul jsem spořivou 5W-30 apod. Výrobce tam většinou leje to, co je nejlevnější, nebo to, na co dostane někde slevu. Takže, že v nových motorech skončí třeba olej z Parama (tzv. "polosyntetika", ovšem splňující normu) za cca 40 Kč/litr a splňující normu. Prostě se mu vyplatí ho tam lít. Ono ušetřit na obyčejném "oleji" na jednom autě třeba jen 10 Kč, tak při roční produkci 550 000 vozů (u ŠA) to dělá docela slušné peníze, nemyslíte ? Myslel jsem to tak, že dneska se do nových aut dává plná syntetika tak tam nebudu srát minerál.... ale nebudu tam lejt olej za 500 litr kterej je předraženej, zvlášt když se jedná třeba o fábku.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 2. Únor 2007 Sdílet Vloženo 2. Únor 2007 Já ted nalil OMV Syn Com Diesel 5W40 (Fabka 01 1,9pd) máte s ním někdo zkušenost...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 2. Únor 2007 Sdílet Vloženo 2. Únor 2007 Splňuje 505.01? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobek Vloženo 2. Únor 2007 Sdílet Vloženo 2. Únor 2007 Nadar všichni je vidět že na tomto foru porád přibývají noví lidé. Je to dobře ale snažte se hledat i ve starších přízpěvcích. O motorových olejích se tu už napsalo spoustu. To co čtu v tehle diskuzi mě hodně pobavilo. Tak tady máte odkaz kde najdete hodně odpovědí a po přečtení se možná i sami sobě zasmějete. http://www.oleje.cz/index.php?left=main&pa...vosti_komentare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scheja Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 Jednou mi prodejce říkal, že Castrol Magnatec je dobrej, protože naváže kovové předměty z motoru a magneticky je naváže na vanu a potom se při vyměně oleje vypustě.Tak mu říkám, ale co když mám vanu hliníkovou :-D Ja mam plechovou vanu. Mě bylo řečeno že castrol je dobrý olej tak jsem ho tam dal a už aji na první servizce mi tam daly ten olej tak proto. Jo a sehnal jsem 4l za 610kč tak myslim že dobra cena. a diky za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 Splňuje 505.01? Jo splnuje normu pro PD a cena je hodně příznivá...já jen jestli s ním má někdo zkušenosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 OMV jsou dobré oleje, tím nic nezkazíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 a co tak madit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nota Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 da sa vlastne porovnat tato znacka z hore uvedenimy olejmi? alebo to je ozaj do 120skodovky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 Pokud bude splňovat normu VW tak proč ne. Do škody 120 jde Madit nalej taky, ale ne 5w40 nebo 10w40, obecně 15w40 a do horších kusů M6AD třebas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 Prečitaj si toto: Nejlepší motorový olej Za této situace je tedy zřejmé, že rozhodnout, který motorový olej je nejlepší, nelze. Může nám být sympatický barevný obal oleje, může nám být sympatické jméno či logo výrobce, ale to je tak všechno. Nezbývá nám tedy nic jiného, než spolehnout se na údaje na obalu motorového oleje. A jestliže se rozhodujeme např. mezi třemi nebo více motorovými oleji, které všechny mají specifikaci např. ACEA A3/B3 a VW 502.00/505.00, pak musíme vzít na vědomí, že všechny jsou stejně kvalitní. Všechny tyto oleje prošly výše zmíněnými motorovými testy, všechny splnily podmínky testů a motor zůstal po jejich použití alespoň tak čistý a neopotřebený, jak požadují předpisy testu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobek Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 Prečitaj si toto:Nejlepší motorový olej Za této situace je tedy zřejmé, že rozhodnout, který motorový olej je nejlepší, nelze. Může nám být sympatický barevný obal oleje, může nám být sympatické jméno či logo výrobce, ale to je tak všechno. Nezbývá nám tedy nic jiného, než spolehnout se na údaje na obalu motorového oleje. A jestliže se rozhodujeme např. mezi třemi nebo více motorovými oleji, které všechny mají specifikaci např. ACEA A3/B3 a VW 502.00/505.00, pak musíme vzít na vědomí, že všechny jsou stejně kvalitní. Všechny tyto oleje prošly výše zmíněnými motorovými testy, všechny splnily podmínky testů a motor zůstal po jejich použití alespoň tak čistý a neopotřebený, jak požadují předpisy testu. konečně někdo kdo čte a proto tě chvalim pro ostatní www.oleje.cz nechte si poradit od odborníků a né od radoby mechaniků Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 3. Únor 2007 Sdílet Vloženo 3. Únor 2007 Ja som to čital ešte na inom fore-davnejšie,ale tu je to stale dokola! A pri tom stači iba použiť funkciu hladať! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky