Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím chci se zeptat mám Octavii 1.9 66 kw rotačku ale není úplně v nejhezčím stavu jak interiér tak i z venku motorově bych řekl že asi v pohodě, nejaka rez urcite bude, jen se bojím aby se to vyplatilo vůbec aby nebyla nejak hodně zrezlá, je to staré auto chci se zeptat má smysl a vyplati se jí dávat do kupy ? Myslím tím nový lak, tapícirum, sedačky a celkově aby nějak vypadala vyplati se ? ....

Můj otec má Octu z roku 2003 s nájezdem 330 tisíc. Rezavá není, motor šlape jako hodinky, STK a Emise stále bez ztráty kytičky. Věřím, že s ní bude ještě dlouho jezdit. Já jsem měl O1 taky, ale jak mi začala rezavět (přední blatníky, zadní kufr), tak jsem se jí zbavil. Nový majitel do ní trošku zainvestoval a jezdí dále. Nechtělo se mi už do toho strkat peníze. Vždy je to kompromis. Záleží co chceš. Novější auta jsou fajn, pohodlnější, tišší, lépe vybavené ale se spoustou elektroniky, která se může a bude časem kazit. Je na každém a jeho kapse aby si to své nej vybral. O1 je super auto, jednoduché a levně udržitelné. Pokud bych měl radit, tak pokud je hodně rezavé, tak se na to vykašli a sežeň jiné auto v lepším stavu. 

Trochu nerozumím dotazu. Tak buď si chci auto nechat a budu ho udržovat při životě nebo se ho prostě zbavím. Důležitá je asi finanční stránka věci. Auto mládnout nebude, věci budou odcházet, takže to si člověk musí rozhodnout sám. Mít auto "aby nějak vypadalo" a přitom se bude sypat asi nikdo nechce. Investované peníze ti nikdo nevrátí a hodnotu vozu to nezvedne. Takže asi tak 🤷‍♂️

Zainvestoval jsem do O1 1.6BFQ 2009 před rokem, zapečené kroužky, rozvody, náplně a vše kolem za cca 25.000,-. Auto je jinak v kondici, má jen necelých 200.000 a bude jako druhé v baráku doufám ještě hodně dlouho. 

• 1 rok později...
Dne 25. 1. 2024 v 16:21, pajda21 řekl:

Zdravím chci se zeptat mám Octavii 1.9 66 kw rotačku ale není úplně v nejhezčím stavu jak interiér tak i z venku motorově bych řekl že asi v pohodě, nejaka rez urcite bude, jen se bojím aby se to vyplatilo vůbec aby nebyla nejak hodně zrezlá, je to staré auto chci se zeptat má smysl a vyplati se jí dávat do kupy ? Myslím tím nový lak, tapícirum, sedačky a celkově aby nějak vypadala vyplati se ? ....

Když zrovna neležím pod autem a neřeším rez na prahách, občas vypnu hlavu u mostbet cz kde se dá aspoň něco vyhrát bez klíče od 13ky.

Rozhoduj podle karoserie, ne podle rotačky“
Vem si měrku tloušťky laku a endoskop a projdi místa, která O1 zabíjejí: prahy a lemy, kapsy zadní nápravy, rám čelního skla, podlaha u pedálů a uchycení sedaček, brzdové/palivové trubky. Jakmile je někde perforace, komplet lak (reálně 60–90 tis.) a čalounění (dalších 5–20 tis.) už nedávají ekonomiku – auto po tom stejně prodáš za zlomek.
Když je skelet zdravý, udělej „technické minimum“: zadní silentbloky nápravy, hadice podtlaků, brzdy, dutiny + antikor a nech patinu žít; interiér vyřeší vrakoviště za pár tisíc.
Chceš-li návratnost – ne. Сhceš si nechat jednoduché, opravitelné auto na roky dopředu – ano, ale jen po téhle kontrole.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.