mira.m. Vloženo 27. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2006 Nevíte někdo co je v ní za ložisko, vypadá to že je špatný, ale nechce se mi to rozdělávat bez toho abych měl u sebe hned nový. Je to Octavia1 1.6 (55KW). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OrOrO Vloženo 29. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2006 6203-2RSH SKF cca 130,- Kč Ahoj Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OrOrO Vloženo 29. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2006 Máš štěstí mněnil jsem ho zhruba před měsícem a starý mně leželo doteď v práci na stole. Divil jsem se že jsem stím pískáním dokázal tak dlouho jezdit,po výměně je zvuk motoru uplně něco jiného. Ahoj Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peťas-RS Vloženo 2. leden 2007 Sdílet Vloženo 2. leden 2007 Zdar, a nevíte jestli je u TDI, to ložisko stejné? Mě už to taky nějakou dobu vyluzuje podivné zvuky a zjistil jsem ,že klíňák to nedělá. Několikrát jsem to stříkl silikónovým sprejem a i když se to trochu zlepšilo pořád, to tak jokoby syčí. Před nastříkáním i pištělo. Pískání se po aplikaci stratilo, o to víc tam slyším to syčení, takže padlo podezření na to ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Zdravim, mam motor 1,6 BFQ a tiez mi kladka popiskuje - sice len na volnobehu a nie nejako hlasno, ale predsa. Podla ETKY ju maju vsetky 1,6l rovnake kladky drazkoveho remena - predava sa to ako element napinaci (vid obr), okrem AEE - iny system. Na akom type motora ste to lozisko menili? Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 da se i rozebrat - povolit sroubek - hvezdicka-pak se dostanente k lozisku - je kryt z obou stran plast. krytkama, ktere jdou sundat a mate uz vidinu suchejch kulicek nebo tu origo vazelinu najdete vytlacenou na tech krytkach Ja namazal special vazelinou - vule loziska zadna - spise prevence Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 da se i rozebrat - povolit sroubek - hvezdicka-pak se dostanente k lozisku - je kryt z obou stran plast. krytkama, ktere jdou sundat a mate uz vidinu suchejch kulicek nebo tu origo vazelinu najdete vytlacenou na tech krytkach Ja namazal special vazelinou - vule loziska zadna - spise prevence Pěkné fotky. Jak jsem nechával dělat rozvody tak mi volal mechanik, že je ložisko v kladce špatné a zda ho má vyměnit. Samozřejmě vyměnit jsem mu řekl. Vyměnil celou kladku napínání drážkového řemene a cena 1100,-. Co stojí to ložisko? Starou mám doma, jde lehce ale hrozně hučí. Zatím jsem ji nerozdělával. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 da se i rozebrat - povolit sroubek - hvezdicka-pak se dostanente k lozisku - je kryt z obou stran plast. krytkama, ktere jdou sundat a mate uz vidinu suchejch kulicek nebo tu origo vazelinu najdete vytlacenou na tech krytkach Ja namazal special vazelinou - vule loziska zadna - spise prevence super, vdaka za fotky. Skusil som ten napinaci element odtiahnut od remena a potocit nim, nieje citit ziadne znaky rozpadnuteho loziska ani volu, len ide trosku tuho - asi to tak ma byt. Je pravda, ze to popiskuje len na volnobehu a len niekedy, takze som to striekol silikonovym olejom docasne a namazem ked sa trochu otepli. Este otazka - aku vazelinu na to pouzit? V tejto problematike sa absolutne nevyznam - ked som riesil tuhnuce radenie prevodovky (tyckovy system), tak mi nukali Castrol grafitovu vazelinu (nejakych cca 250SKK), je mozne pouzit tuto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 Mame v praci Nemecke masinky a tam jedna tuba na namazani lozisek stoji 1000 kc - mrkl jsem na pouziti a malilinko jsem si odebral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 8. Březen 2008 Sdílet Vloženo 8. Březen 2008 Mame v praci Nemecke masinky a tam jedna tuba na namazani lozisek stoji 1000 kc - mrkl jsem na pouziti a malilinko jsem si odebral Konecne som si nasiel cas na rozobratie toho napinacieho elementu, vymontoval som ho z auta, ale tym torxom, co drzi lozisko som ani nepohol, zlomil som na nom jeden kluc a ani sa nehol. Ti, co ste to uz rozoberali, nemate nejaky tip, ako to povolit? Striekal som tam WD40, ale nepomohlo. Este rozmyslam, ci by pomohlo to zohriat teplovzduskou... Inak lozisko ide lahucko, len pocut, ze je suche a sem tam skrkne nieco v nom, tak neviem, ci ho v pripade, ze ten torx nepovolim menit cele aj s tym elementom (1600SKK), alebo kaslat zatial nato. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 11. Březen 2008 Sdílet Vloženo 11. Březen 2008 No torx jsem povolil bez problemu, ale je mi zahadou jak vyrazit to lozisko z ty plastovy rolny, kdyz jej chci vymenit. Promazany jej totiz mam uz nekolikrat. Koukal jsem na to a prijde mi, ze pri pouziti nasili, nebudu mit potom do ceho to novy lozisko dat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 13. Březen 2008 Sdílet Vloženo 13. Březen 2008 No torx jsem povolil bez problemu, ale je mi zahadou jak vyrazit to lozisko z ty plastovy rolny, kdyz jej chci vymenit. Promazany jej totiz mam uz nekolikrat. Koukal jsem na to a prijde mi, ze pri pouziti nasili, nebudu mit potom do ceho to novy lozisko dat Urcite to pujde vylisovat - nebude to natavene - na velkem sveraku by to slo - najdi si vhodnou trubku a pak .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galaxy64 Vloženo 15. Březen 2008 Sdílet Vloženo 15. Březen 2008 Urcite to pujde vylisovat - nebude to natavene - na velkem sveraku by to slo - najdi si vhodnou trubku a pak .. No tak dobre ja do toho jebnu, mam pristup k lisu, tak to zkusim vylisovat. Prijde mi ale, ze je to plastovy kolo ve vyrobe nastriknuty ve stroji na to lozisko. Z technologickeho hlediska je to blbost, takze az bude cas jdu s tim pod lis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 včera jsem na křižovatce viděl ležet řemen od altiku a kolečko od kladky - asi nějaký karambol, nebo co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 17. Březen 2008 Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 Pěkné fotky. Jak jsem nechával dělat rozvody tak mi volal mechanik, že je ložisko v kladce špatné a zda ho má vyměnit. Samozřejmě vyměnit jsem mu řekl. Vyměnil celou kladku napínání drážkového řemene a cena 1100,-. Co stojí to ložisko? Starou mám doma, jde lehce ale hrozně hučí. Zatím jsem ji nerozdělával. Ložisko stojí kolem 50kč.Je to klasické ložisko 6203. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 27. Březen 2008 Sdílet Vloženo 27. Březen 2008 Konecne som si nasiel cas na rozobratie toho napinacieho elementu, vymontoval som ho z auta, ale tym torxom, co drzi lozisko som ani nepohol, zlomil som na nom jeden kluc a ani sa nehol. Ti, co ste to uz rozoberali, nemate nejaky tip, ako to povolit? Striekal som tam WD40, ale nepomohlo. Este rozmyslam, ci by pomohlo to zohriat teplovzduskou...Inak lozisko ide lahucko, len pocut, ze je suche a sem tam skrkne nieco v nom, tak neviem, ci ho v pripade, ze ten torx nepovolim menit cele aj s tym elementom (1600SKK), alebo kaslat zatial nato. Tak som tu potvoru povolil, novy kluc, trubka, zverak a dvaja ludia... Lozisko bolo uplne suche, po vazeline len nejake zbytky na krytke. Namazane, poskladane, namontovane a jazdime dalej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 Tak som tu potvoru povolil, novy kluc, trubka, zverak a dvaja ludia... Lozisko bolo uplne suche, po vazeline len nejake zbytky na krytke. Namazane, poskladane, namontovane a jazdime dalej Namazanie loziska vydrzalo cca 2500km (mesiac) a piska opat - teda piska skor remen, ale lozisko zrejme bude dovod. Vy, co sa Vam ho podarilo vylisovat a nalisovat nove, da sa to zvladnut aj v domacich podmienkach (vybit ho trubkou), alebo treba lis? Vydrzalo to koliesko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 30. Duben 2008 Sdílet Vloženo 30. Duben 2008 Urcite to pujde vylisovat - nebude to natavene - na velkem sveraku by to slo - najdi si vhodnou trubku a pak .. Tak mě to ložisko pištělo též Dle super návodu zde a fotek (moc díky!!!! ) vymontováno, ložisko 6203 jsem za 56,- také měl, ale "vylisovat" v masivním svěráku ono ložisko z plastu se mi jaksi nakonec nepodařilo Nechtěl jsu to dělat násilím, tak jsem to jenom provizorně promazal extra vazelínou na ložiska, ale jak bylo rozdělané, bylo vidět, že to ložisko bude brzy K.O. úplně. Je tam vůle a už to nebude nikdy sedět.. CHLAPI: hloupá otázka: dá se sehnat to ložisko samotné s tím plastovým kolečkem??? A kolik to tak stojí, kde jej sehnat? Kupovat celé rameno kladky mi přijde zbytečné.. DÍK MOC VŠEM ZA RADU! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 30. Duben 2008 Sdílet Vloženo 30. Duben 2008 Tak neverending story s piskanim pokracuje. Dnes som kupil novy "napinaci element", vymenil a.... piska to dalej svina. Tak neviem, ci to moze byt remen aj ked piskanie velmi silne nieje a po strieknuti wd40 to neprestava, alebo nejake lozisko v altiku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samil Vloženo 27. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2008 Mám F 1.4tdi a ozívá se mě hučení nejspíš z ložiska na napínací kladce, neví někdo náhodou, jestli se dá ložisko koupit samostatně, nebo nějaká levnější varianta, než kupovat celej element? Mělo bytam být ložisko 3202B, ale nikde sem ho nesehnal.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samil Vloženo 2. Září 2008 Sdílet Vloženo 2. Září 2008 Nikdo nic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonziiikS Vloženo 27. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2008 Zkusili jste vytáhnout řemen a natočit to bez něj? Já měl podobný problém a byly to nakonec rozvody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sosonek Vloženo 9. Duben 2010 Sdílet Vloženo 9. Duben 2010 Tak neverending story s piskanim pokracuje. Dnes som kupil novy "napinaci element", vymenil a.... piska to dalej svina. Tak neviem, ci to moze byt remen aj ked piskanie velmi silne nieje a po strieknuti wd40 to neprestava, alebo nejake lozisko v altiku... Hm, zajímavé. Já bych se soustředil na volnoběžku u altíku. Auto mi pískalo docela né moc výrazně a to do doby, než zacinkala na dálnici řemenice od altíku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.