Přejít na obsah

Nejde nastartovat

Rodsten

Doporučené příspěvky

Tak me dnes rano poprve nechala na holickach moje Fabulka. Koncem ledna bude mit 2 roky, najeto ma rovnych 20 tkm, je to 1,2 47kW Combi, verze Ambiente, MR 2005.

Ve Fabulce mam namontovany alarm od Jablotronu Athos. Dne 3.1.2007 mi v nocnich hodinach zacal vyzvanet mobil, poplach ultrazvukoveho cidla v aute. Protoze nedoslo k naruseni garaze /cidlo/ a dle GSM linku jsem nezjistil, ze by melo jit o nejaky vaznejsi problem, auto jsem mobilem odemknul, deaktivoval alarm a zase vse zamknul a zajistil. Pro jistotu jsem jeste dalkove zablokoval auto imobilizerem alarmu pres SMS a sel spat.

Vcera 4.1.2007 jsem se sel ve vecernich hodinach na auto podivat. Vsechny zamky na garazi OK, auto taky OK. Chtel jsem jej nastartovat a nic. Uvedomil jsem si, ze jsem zapnul imobilizer alarmu a mobilem jsem jej vypnul. Auto jsem pak normalne nastartoval, pak vypnul, zamknul a sel pryc.

Dneska rano jsem prisel do garaze a auto uz neslo nastartovat. Kontrolky sviti, starter toci hodne zpomalene a motor nenaskoci. Pri nekterem z pokusu mi dokonce naskocila kontrolka mazani oleje /blikala se zvukovym tonem/. Na nektery pokus pak auto sice chytlo, ale v zapeti chciplo, pak uz ne.

Pres GSM link /web alarmu/ jsem si v praci overoval stav baterie, neprisla mi zadna SMS, ze by baterie byla spatna.

Tak nevim, v cem je zakopany pes. Po dvou letech by baterka mela byt jeste OK, s autem se jezdi kazdy druhy den 80 km. Pokud je to baterkou, co ji dokazalo tak vycucat ? Zapnuty imobilizer alarmu Athos ?? Nebo tam muze byt jina zrada ? Mozna to vubec neni baterkou.

Kolegove v praci mi poradili odpojit baterku na par minut a restartovat tak RJ auta, mozna neco nepochopila, kdyz jsem chtel nastartovat s aktivovanym imobilizerem. Zvlastni je, ze vcerejsi start napoprve byl bez problemu. Nejake napady na reseni ?? Auto je v zaruce jeste cca 15 dni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host V/// RS

Tak ja by som si prosim bez urazky take debilne alarmy nedaval do auta ;) (hnet to radsej zrus a budes mat pokoj) radsej nebudem mat nic a hotovo moze to byt aj tym ze baterka je v tahu ale aj tym alarmom a nejak to zablokovalo imobilizer a teraz auto blbne mozno nie neviem.Su tu skusenejsi nez ja tak ti urcite poradia ;)-_- vela stastia

Odkaz ke komentáři

Autoalarm Athos 1202 ti dá vědět že máš baterii vybitou,při poklesu napětí baterie pod 10 V.Což je k ničemu.Při takové voltáži se ti ani snad nerozsvítí palubní deska.Moc dobře tohle nevymysleli.Nevíš co ti Alarm při aktivaci blokuje?Dává se nejčastěji startér,nebo palivové čerpadlo.Mě to udělali na startér,což je k ničemu.Auto se dá normálně roztlačit,musím to předělat.Nevím ale co bych ti poradil,nic takového se mi nestalo. :huh:

Odkaz ke komentáři

Tak ja by som si prosim bez urazky take debilne alarmy nedaval do auta ;) (hnet to radsej zrus a budes mat pokoj) radsej nebudem mat nic a hotovo moze to byt aj tym ze baterka je v tahu ale aj tym alarmom a nejak to zablokovalo imobilizer a teraz auto blbne mozno nie neviem.Su tu skusenejsi nez ja tak ti urcite poradia ;)-_- vela stastia

ach jaj ach jaj o čom to tu trepeš...je tu kopa ludí ktorý ten alarm majú a nemajú s ním nič zlé....

2Rodsten...si si istý že si vypol immo? písal si že si ho vypol ale nemohlo sa stať že sa znovu aktivoval? inak pokial máš ajj záložnú batériu na tom alarme tak odpojenie baterky auta moc nepomôže.

Odkaz ke komentáři

Host V/// RS
ach jaj ach jaj o čom to tu trepeš...je tu kopa ludí ktorý ten alarm majú a nemajú s ním nič zlé....

Pozri sa ja nic netrepem to si myslim o tych alarmoch a inac ak zlodej ti chce ukradnut auto tak ti ho ukradne a mozes tam mat neviem co ;) a ver mi ze aj ten najdrahsi alarm v aute zlodej prekona ;) a nemam pravdu ? :) Pred zlodem niet zamky ! ! ! :)

Editováno: , autor: V/// RS
Odkaz ke komentáři

Sice ještě nevím, co to mohlo způsobit, ale nějakou souvislost s alarmem to mít asi bude. V technických datech alarmu je uvedeno, že alarm má v klidu spotřebu 10 mA, ale špičkový odběr v době komunikace může být až 1A a imobilizační okruh má trvale 8A. Sice nejsem elektrikář, ale je možné, že:

1/ když jsem měl zapnutý imobilizační okruh alarmu cca 20 hodin

2/ omylem jsem měl spuštěnou a nezavřenou aplikaci gsm.link, kde jsem měl právě aplikaci locator, takže zjišťování polohy auta. V tomto případě zřejmě komunikace trvala delší dobu.

Je možné, že tyto dvě věci se podepsaly na tom, že baterka dostala zahul a nejde nastartovat. Jestli je pravda, že při poklesu pod 10V se skoro nerozsvití ani kontrolky, tak asi proto to hlásí baterie OK. Jenom starter nedokáže naskočit a jede hodně pomalu....

Pravděpodobně to bude ta baterka....

Pak dám vědět.

Odkaz ke komentáři

Rodsten si ho dal preto aby si vedel overiť čo s jeho autom je a aby bol hneď informovaný ked sa niekto o niečo snaží - pre toto si ten alarm idem dať aj ja.

ja uznávam že kto chce s tým autom odíde alebo ho proste naloží do farradayovej klietky kde je ti GSM a magicar prd platný...ale na sídlisku a hocikde inde je GSM síce finančne náročnejšie ale svoj účel splní.

V///RS že ty alarm nechceš koli tomu že aj tak s nim zlodej odide je trochu odveci..to si rovno ani auto nezamykaj..načo.

neviem ešte ako je to s immo na athose - ked ho aktivuješ či je rele zopnuté stále alebo len kopíruje stav klúča. pokial by bolo zopnuté stále dá sa rátať s odberom cca doo 100mA naviac a ako písal ked nebodaj nechal bežať gsm.link tak tam je ten odber určite vyšší..na to si treba dávať pozor.

no uvidím ako sa to zachová mne

Editováno: , autor: profor
Odkaz ke komentáři

Pozri sa ja nic netrepem to si myslim o tych alarmoch a inac ak zlodej ti chce ukradnut auto tak ti ho ukradne a mozes tam mat neviem co ;) a ver mi ze aj ten najdrahsi alarm v aute zlodej prekona ;) a nemam pravdu ? :) Pred zlodem niet zamky ! ! ! :)

Jenže on potřebuje-potřeboval pomoc a ne kecy o smyslu či nesmyslu alarmu :doh !!

Nejsi Ty ten co se furt divil, že má varování? Já se nedivím vůbec, upřímně...

Odkaz ke komentáři

V/// RS : jedna poznamka zo zivota: 4 roky som robil alarmy do domov, takze viem o com pisem a s autami to je podobne. Pravdu si napisal ze ked bude niekto chciet to auto ukradnut tak ho ukradne a nezastavi ho nikto a nic, ale ked tam je nieco namontovane tak musi vynalozit ovela viac usilia a mat ovela vacsie pristroje a skusenosti, ako ked tam nic nebude. Takze ked sa bude rozhodovat ci si pojde "pozicat" fabiu kde je nieco namontovane alebo o X metrov dalej bude taka v ktorej nieje nic, co si podla teba vyberie? Podla mna je clovek tvor lenivi a pojde po tej kde nic nieje. Kedze fabii je dost tak si moze vyberat. Ale na vsetky auta a aj domy plati to ze ked tam nieco je, tak uz len to ze tam nieco je vela zlodejov to odradi, tych co sa tym zivia sice nie, ale ty maju svoje skusenosti a vybavenie a chvala bohu je ich menej ako tych "fetakov". Tolko moj postreh

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...