Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

když člověk chce aby to jelo tak tomu musí dát napít. to dá rozum

jám mám nejhorší motor na světě a ještě ke všemu s čipem - TDI ;)

Upraveno od j0ska

Joska: Hezky video, jel jsem s tim chipnutym TFSI, a hodne se mi to libilo, na tohle bych slysel! :palec2: Ale ten udaj okamzity spotreby neni hezkej! :help: Proste benzin s turbem je dobry, ale jeste malinko tomu chybi...uvidime co novej 2.0 TSI. ;) S mym jizdnim stylem bych se pod 12l/100km nedostal... :help:

Josko... jen mě to zajímalo.... víš? neříkám, že je TDI špatné! ;)

No flame!!!

Josko... jen mě to zajímalo.... víš? neříkám, že je TDI špatné! ;)

Každý motor má něco proč si ho jeho majitel koupí a bude sním spokojený.

Ideální z principu ani existovat nemůže.

Kompromis to je prakticky pokaždé.

Upraveno od j0ska

• 2 týdny později...

Ahoj, řešim problém, motor jde nepravidelně občas výlítnou samy otáčky na 1500 ot/min, v paměti závad byly chyby : 01287 Regulace volnoběhu, 04759 spojení turbo škrtící klapka- pokles tlaku, 08825 unikající vzduch v sacím systému, po vymazání paměti závad opět naskočila závada, spojení turbo škrt. klapka .. pokles tlaky. Nikde jsem nenašel žádnou prdlo hadici nic, jsem s toho srnec :-D

Urcite tam nejaka hadice bude rupla nebo ti tam neco netesni. Podivej se poradne. Vim je to prace naprd ale stoji to snad za to... A mas to v zaruce??? nebo ne? :) Jestli jo neres a dej to do servisu

• 2 týdny později...
Ahoj, řešim problém, motor jde nepravidelně občas výlítnou samy otáčky na 1500 ot/min, v paměti závad byly chyby : 01287 Regulace volnoběhu, 04759 spojení turbo škrtící klapka- pokles tlaku, 08825 unikající vzduch v sacím systému, po vymazání paměti závad opět naskočila závada, spojení turbo škrt. klapka .. pokles tlaky. Nikde jsem nenašel žádnou prdlo hadici nic, jsem s toho srnec :-D

Neco podobneho se stalo i mne asi pred rokem,sviti zavada,motor poskubava a skakaly otacky ,mel jsem to v zaruce tak jsem to hrknul do skodovky(ale v anglii) a ti prisli na to,ze se zlomila klapka v nejakem(doslovny preklad)regulacnim ventilu privodu paliva.Mechanik na to koukal jak z jara a rikal,ze se jim tohle jeste nestalo a kdyz jsem si pak pro ni prisel,ukazal mi druhou co prijela ve stejny den se stejnym problem.Obe 2005 11 mesic.Oprava by stala tusim 7 tisic,ale zaruka to vyresila.Nedivil bych se kdyby to bylo to same.

1. Zkus pustit adaptaci na klapce 01 Motor, Zakladni nastaveni , Blok 60 ... musi ti napsat OK nebo i.O.

2. Kdyz todle nepomuze zkontrolovat cely vedeni vzduchu mezi HFM a duosenzorem ( spony atd )

• 2 měsíce později...

Já bych tipoval PCV ventil. Většinou je netěsný a způsobuje to co je popsáno výše.

Speciálně pro Mariose, aneb věřím mu, že jezdí za 5,9 když já za 6,3 s takovou průměrkou - trasa Český Krumlov - Žďár n.S., celkem 179 km.

A pak, že to prý nejde :)

A musel si se moc snažit, nebo to bylo provozem či to tak prostě vyšlo?

Právě, že vůbec, sám jsem koukal. 7,2 je na zimákách bez problémů, ale tohle...

Jsem si ještě před jízdou říkal, že bych se měl podívat na tlak v pneu, což jsem neudělal, ale je to super silnice, byť do kopce a šlo to značně plynule, až na průjezd přes Budějky

V té plynulosti to právě je a podle mně se dá zajet solidní spotřeba s jakýkoliv motorem, když člověk jede plynule.

Jen třeba u silnějších motorů to více svádí tomu přišlápnout.

Taky hraje roli nálada. :)

Taky si myslím, že to sehrálo největší roli, ale stejně jsem mile překvapen :-)

Kuci TSi 1,8 a 2,0 nebudou mit moc jiny spotreby. Ty motory jsou skoro stejny. Dat sem dva obrazky tak je to skoro na ukol najdi 5 rozdilu :D

Jsem rád, že někdo mi tu spotřebu už věří, i když mě nikdy nešlo o to vás o tom přesvědčit že fakt s takovou spotřebou se dá jezdit a přitom nemyslet na to a a nekoukat porád na maxidot. Je to v tom jet plynule a mimo města a dá se pak udělat nejen slušná spotřeba ale i průměrná rychlost! Mischcicko seš dobrej !! :clap:

Zvlášť v zimě a s tím, že po dálnici bylo jen asi 30 km, co?

To se mi ani leckdy v létě nezadaří, ale to mám zas o 40 mm širší stopy..

• 1 měsíc později...

caute chalani.mam otazku:ako je chladene turbo v octavke rs 2.0 TFSI?dik za odpovede:o)

vzduchem

• 3 týdny později...

Tak se mi podařila další extrémní spotřeba a hlavně rekorní dojezd, tolik jsem na palubáku neviděl...podotýkám, že v době focení jsem měl už 79 km najeto...

Tradiční otázka: Kolik vám bere TFSI oleje na 1000 km?

Mě u nového to bude každou chvíli hlásit dilití.. Bylo na horní rysce u nového a teď se blížím už dolní. Najeto 7000km. Jinak kamarádovi to bere cca 2 litry na těch 25 000km.. já ještě přesně změřeno nemám.. Ale táké si rád přečtu kolik Vám to bere oleje..

Hm, mě teď přes zimu i víc, nevím jestli to nebudu muset řešit :feve:

Někdo další??

Do 3 litrů to bude asi normální.. Jezdí za mnou občas taxikáři s TDI 77kw a některým to bere i více. Ale některým pravda skoro vůbec. Kolik máš najeto a jakej rok výroby je auto? A kolik Ti to vlastně bere? Ono to ale asi jen tak vyřešit nepůjde. Nebo máš nějaké řešení jak spotřebu snížit?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.