Přejít na obsah

Vrzání + hýbání skel dveří


Petkooo

Doporučené příspěvky

Dobrý den ,

 

Obracím se zde na forum, s prosbou co máme dělat .. rodiče mají fabii 4, nájezd 5000 km stáří rok a pul cca  .. už pří male rychlosti cca od 10km/h strašně vrzají / drnčí skla ve předních dveřích .. ale tak, že je to slyšet přes radio ... každým km se to zhoršuje ... začalo to řidičovo sklem, pak spolujezdcovo .. a už začínají pomalu i zadní skla ve dveřích... když zatlačím na okno .. stačí jemně , je vidět jak se sklo nepatrně hýbe (má vůli v gumě ) sklo je jen jak papír. .. hýbe se na všechny strany ... reklamováno v servise škoda .. 2x .. jednou 2000 kč pak 3000 kč nic neudělali ... reklamace reklamace nejde , prý vše v pořádku ... kdyby se s tím někdo setkal , prosím pomoz. Díky

Editováno: , autor: Petkooo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Petkooo změnil název na Vrzání + hýbání skel dveří

Z principu záruky nechápu proč něco platíš, když jim předvedeš co je za problém. Pakliže je nějaká pochybnost, je nejrychlejší řešením obejít jedno dvě auta a porovnat to. Pakliže jim nahraješ hluky od oken za jízdy a dodáš jim to jako důkaz, nesmějí ti účtovat ani fň. Ani v případě, že jim nic nepředložíš ti nemůžou nic účtovat. Servisy to vědí, přímo na garančním školení se to řešilo 😉 .

Zkus jiný servis a při objednání chtěj, aby to s tebou někdo projel a ukázal si jim problém. Budou na to při příjmu připraveni a nemůžou tě odbýt. Můžou být uvolněný stahovačky, špatný stírací vnější gumy atd. I když u všech oken najednou je trošku divný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

mrzí mě, že máte s vaší Fabií takové problémy. Vržení nebo drnčení skel ve dveřích může být opravdu otravné a mělo by se to řešit, zejména u tak mladého vozu. Zde jsou několik kroků, které byste mohli zvážit, aby se tento problém pokusili vyřešit:

  1. Zdokumentujte problém: Je důležité mít záznam o tom, kdy a jak se problém projevuje. Video nebo zvukový záznam může být velmi užitečný při dalším jednání se servisem nebo při oficiální reklamaci.

  2. Zkontrolujte těsnění: Pokud sklo ve dveřích má vůli a hýbe se, může to být způsobeno uvolněným nebo poškozeným těsněním. Někdy stačí těsnění vyměnit nebo správně upravit, aby se problém vyřešil.

  3. Další reklamace u autorizovaného servisu: Pokud servis tvrdí, že je vše v pořádku, a problém přetrvává, můžete požadovat, aby se situací zabýval někdo jiný, nebo jít přímo na jiné autorizované servisní středisko Škoda. Je možné, že první servis mohl něco přehlédnout.

  4. Kontaktujte spotřebitelské poradny: Pokud problém přetrvává a nenacházíte řešení u autorizovaných servisů, můžete se obrátit na spotřebitelské poradny, které vám mohou poradit, jak postupovat v případě reklamace.

  5. Nezávislý technický posudek: Pokud stále narazíte na odpor ze strany servisu, můžete zvážit získání nezávislého technického posudku od jiné odborné dílny nebo technika. Tento posudek může sloužit jako důkaz o existenci problému, pokud byste se rozhodli podniknout další kroky.

  6. Právní poradenství: V krajním případě, pokud všechny výše uvedené kroky selžou, můžete zvážit konzultaci s právníkem specializujícím se na spotřebitelské právo. Toto by mělo být poslední řešení, pokud všechny ostatní možnosti selhaly a stále čelíte problémům s vozem.

Doufám, že některý z těchto kroků vám pomůže vyřešit problémy se skly ve vaší Fabii a že se situace brzy vyřeší k vaší spokojenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k bodu 3. pokud servis tvrdí, že se jedná o vlastnost, není nic jednoduššího než se podívat na některý z předváděcích vozů (Fabií budou mít několik ať už staticky nebo jako vozy na jízdy) a porovnat, zda se vozy prodejce projevují stejně. Pokud se dané drnčení na vozech prodejce neprojeví, je to další argument.

Jinak samozřejmě reklamaci je povinen prodejce přijmout bez ohledu na to, zda se mu to líbí nebo ne a pokud je shledána reklamace jako oprávněná, zákazník ji nehradí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze moj pohlad, asi by som to neriesil je to proste tak obcas hrkaju aj mne , pokial to ludia budu kupovat tak sa to tak bude robit stale. Rovnako ako ked som mal problem s tym ze bocne tesnienie nestiera rosu rano ked dam dole a hore okno tak sa to nedotyka skla - tym padom nestiera, neviem na co to tam je potom povedali mi ze to tak ma byt. Bol som zvyknuty ze to tak funguje z predoslej generacie. 

Dovolim si par komentarov: 

ad1 @Petkooo co akoze bolo napisane na tej fakture ak je to auto v zaruke ze ste platil ? negativne hodnotenie uz len za slovne spojenie "reklamováno v servise škoda .. 2x .. jednou 2000 kč pak 3000 kč "  to je ako keby napisem 1+1 = 9 

ad2 @Nostromo reported ako bot - chat gpt odpoved, negativne hodnotenie pridane.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...