Přejít na obsah

Vybijeni baterie


Doporučené příspěvky

Dva roky stare auto (kupovane jako nove, tj,. nova baterka), vsechno funguje jak ma. vertsinou tak jedna dve jizdy denne, do 50 km, o vikendu 300km.

Na dovolene (cesta cca 700km) ubytovani v kempu, auto stoji vedle stanu, tj. celou noc je klicek (resp. dva klicky) kousek od auta a intenzivne blikaji. Autoi stoiji asi dva dny.  Treti den rano pri nastartovani to ohlasi ze baterie je slaba, vypnete infotainment atd.

 

Ujeto asi 100km, dalsi den OK. Pak zase auto stoji cca dva dny a situace se opakuje. Pak cesta domu (zase cca 700km) a denni jizdy a uz se to nikldy neukazalo.

 

Je mozne ze jak ty klicky byli blizko ze portad komunikovali a tim se baterie vybijela a nebo to je nahoda? Baterii sem nemeril a neprisel sem na to ze by auto samo nekde ukazovalo nabiti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechat potlačit rekuperaci, deaktivovat Start/Stop. Pro OIV jsou na to paměťové moduly. Auto asi raději zamknout, nehybný klíček (už asi od dob konce OIII FL) se deaktivuje a s autem nekomunikuje. Věc je ta, že za těch 700 km mohlo auto dobíjet třeba jen sto, pokud nebyly aktivní výhřevy, 230V zásuvka, připojený přívěs atd. Nová pomatená doba. Auto SOC (stav nabití) již neukazuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...