Přejít na obsah

Problém s potkávacími světly

chromax

Doporučené příspěvky

řeší to problém při zapnutí studených vláken. to je příčina jejich pálení. problém je v tom, že odpor je v obvodu celou dobu a tím se zbytečně ubírá žárovkám. mám v autě podobné zapojení jako bylo popsané výše a funguje ok. oproti odporovému drátu je na žárovce min. o 0,5V víc a to je sakra poznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne take nieco som si myslel preto ze to zapojenie "soft start" co tu bolo spominane sa mi paci viac kedze s rozznutim ziarovky pocka nejaku msekundu a pomaly ju rozzina takze tym padom to nepusti ani narazove prudy a vlastne vtedy dostane vlakno tiez riadne zbrat aj ked len kratkodobo taze to riesi cely problem.

takze uz len sa do toho pustit az bude cas. -_-

Odkaz ke komentáři

• o 11 měsíců později...

Zdravím pánové,

mám problém na Fabii 1.4 Tdi...přestaly mi najednou svítit potkávací světla...Světla se standardně po nastartování automaticky rozsvítila (vypínač v poloze 0) ale nyní se nerozsvítí automaticky a ani když je rozsvítím manuálně..

Kontrolka na přístrojové desce ovšem svítí normálně a taky zvukový signál při otevřených dveřích „pípá“ taky normálně…

Ostatní světla svítí v pohodě, automaticky se rozsvítí pouze obrysová světla..

Neví někdo co by s tím mohlo být?

Díky za radu

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

ahojte...pridam sa sem aj ja s problemom....mam fabiu I 1,4 16V r.v. 2005 a dnes mi z nicoho nic prestali svietit stretavacie svetla...nesvieti mi ani kontrolka na palubnej doske...vsetky ostatne svetla funguju tak ako maju...skusal som aj ziarovky vymenit a aj poistky som vymenil...nic nepomohlo....moje podozrenie pada na spinac svetiel...mam pravdu ci tam moze byt este nieco ine ? je uz tma...tak som nemal cas a moznost sa lepsie pozriet na ten spinac a pripadne premerat aj poistky atd...tak by som bol vdacny za kazdu radu, nech mam pred spanim o com rozmyslat :) velmi pekne vopred dakujem :)

Odkaz ke komentáři

taak doplnim info :) bol to spinac...po premerani kablov....poistiek a samotneho spinaca bola vada v nom na 99%...po otvoreni jasne ohoreny kontakt stretavacich svetiel...istota na 100%...po nasadeni druheho spinaca (z kamaratovej fabie) svetla plne funkcne :) povodny spinac som "zrepasoval" (ocistil kontakty....naletoval vrstvu cinu) a provizorne to funguje...zatial :) samozrejme ze idem kupit druhy....plne funkcny...bojim sa co povie ten provizorny spoj pod dlhodobou zatazou...:) ale snad to nezhori uplne :)))

Odkaz ke komentáři

to neva....staci ked mi to vydrzi ted do predajne nahradnych dielov :) to som spravil ako maximalne provizorne riesenie aby bolo moje auto sposobile pre jazdu po pozemnych komunikaciach :) este som mal v plane napojit stretavacky na parkovacky kebyze toto nepomoze :D

Editováno: , autor: žralok
Citace předchozího příspěvku !
Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

zdravím, mám stejný problém. přestali svítit potkávačky. žárovky i pojistky jsou ok,tudíž předpokládám, že bude špatné relé. mohl by mi někdo poradit číslo dílu podle kterého koupím nové? rozebral sem palubku a dostal se k relé boxu. zkoušel sem hledat sám,ale sem na to krátkej. byl bych moc vděčný za pomoc. fabia tdi rv03

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Nesvítí tlumená světla, nesvítí ani kontrolka, vše ostatní svítí. Na pojistkách 50 a 54 není napětí a pojistky jsou OK. Taky jsem měl vadný otočný spínač světel. Jeden kontakt je vyhřátý. Teplem je zabořený do plastu a na pružném kontaktu je ohořelá pecka. Tu jsem přeleštil a na dosedací kontakt, který se zabořil do plastu jsem naletoval plíšek s peckou, který jsem vyndal ze starého relé. Přeleštil kontakty a sestavil. Snad to něco málo vydrží. 1200 se mi za spínač dát nechce.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

tam je lomítko :-D.. znamená to za kamarádem NEBO na vrakáč.. když hodíš smutné oči, tak oni ti ho půjčí abys ho na místě vyzkoušel..

je to uz davno, ale aspon doplnim ako som s tym nakoniec pochodil :) bol to ten spinac....normalne zhorel...tak som to ocistil a fungoval dalej...aspon do doby co som nezohnal novy....samozrejme ze fabca po face musi mat iny vypinac ako ta pred (konektor je iny) a preto novy spinac nestal 60 ale 90 EUR :) uz viac ako pol roka vymenene...nastastie zatial bez dalsich problemov :)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

ahojte

na jednom svetle mam roztaveny plast na tej napichovacke co ide na ziarovku + poslednu ziarovku som z konektora dostal len za pomoci kombinaciek a samozrejme som poskodil aj jednu napichovacku - znicil som zaistenie. viete mi poradit kde zozeniem novu napichovacku, pripadne nejake oznacenie? (nie nejaku staru z vrakaca)

vopred dik

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

Prosím neporadil byste mi někdo mám problém. Když otočím klíčem v zapalování ve fázi když pootočím klíčem a rozsvítí se kontrolky na palubovce. Kontrolka potkávacích světel problikává a vydává zvuk jako když jiskří. Mám normálně od výrobce denní svícení, takže nemusím ničím otáčet na rozsvícení světel. Po nastartování auta se kontrolka po pár sekundách rozsvítí a už normálně svítí. Při tom když problikává nesvítí ani ty potkávací světla. Až po chvilce když nastartuju. Prosím o radu. Děkuji. Kuba Patúc

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tipuju "relé denního svícení" = malej kousek elektroniky, kterej má za úkol dělat tu práci s otočením knoflíku za tebe. Hledej, už se to tady myslím probíralo víckrát, teď naposledy vedle v sekci FII. Musí se buď vyměnit, nebo opravit propájením spojů (pokud to umíš nebo najdeš někoho, kdo to umí a udělá to).

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

dnes mě vyhodili z stk kvůli špatně fungujících světel. Ukázalo se, že je totálně vypálený vypínač. Našel jsem na netu nějaké, ale problém je v tom, že my máme rv.2005 čili po faceliftu a tam prý ty co byly před face.. nefungují. Můžete mi to vyvrátit nebo potvrdit prosím...

Odkaz ke komentáři

Ale když mrknu na autokelly tak i když dam rok výroby třeba 99 a 06 tak ten spínač má stejné číslo...

To jsem z toho jelen.,..

A ještě...ten rozdíl je tvarový, nebo je to i jinak zapojené, ono pokud by to jako celek pasovalo do palubovky, tak popřehazovat ty dráty by už neměl být problém...

Editováno: , autor: Killroyj
Odkaz ke komentáři

Tady máš ten co potřebuješ + s fotkou jak vypadají svorkovnice: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y1941531njdy-spinac-svetel-oe-9801.html

ikdyž tady u toho předface to vypadá stejně: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6y1941531fjdy-spinac-svetel-oe-9797.html

starší vlákno: http://forum.skodahome.cz/topic/30350-sp%C3%ADna%C4%8D-sv%C4%9Btel-s-mlhovkami/

Oprava: svorkovnice jsou u OTOČNÉHO OVLADAČE světel stejné jak u předFL tak FL, jen piny jsou přeházené a bez úpravy(přepinování) to fungovat nebude.

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...