Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

mám novou Scalu s adaptivním tempomatem. Zjistil jsem, že je to prediktivní adaptivní tempomat a musím říct po prvních 1000 Km, že je úplně k hovnu. Mapové podklady jsou staré několik let a tam kde je už pár let 50 Km/h mi to přepíná na 70 Km/h a mnoho dalších život znepříjemňujících věcí.

Dá se nějak změnit, aby z pACC, byl jenom obyčejný ACC? Nikde v nastavení auta jsem to nenašel, jde to třeba přes diagnostiku?

Díky

Ano, dá.

V menu zadat asistenty, zmáčknout adaptivní tempomat a odškrtnout variantu "číst z mapy", nebo něco v tom duchu. Taky jsem to vypnul a nastavení "drží" i po znovunastartování.

Bez názvu.jpg

Upraveno od marskama

• Autor

Díky, vyzkoušeno na je to v menu -> asistenti -> tempomat a tam jsou na výber 2 možnosti.

Predikce průběhu cesty

Predikce povolené rychlosti

po odškrtnutí povolené rychlosti to už funguje jako nomální adaptivní tempomat.

Jsem rád, že pomohlo.

Nicméně pozor: úplně jako obyčejný adaptivní tempomat se to nechová - tedy aspoň ne jako ten u mé minulé Scaly. Např. při nastavení rychlosti v obci na 50km/h se po minutí cedule s koncem obce sám přenastaví na 90km/h a auto začne zrychlovat. To se mi takto nedělo a je to (předpokládám) tím, že současné modely mají čtení značek. Je dobré s tím počítat 😉

• Autor

Tak to co popisuješ je právě funkce prediktivního tempomatu, kterou jsem teď vypnul tou volbou "Predikce povolené rychlosti".

Už jsem s tím zkusil i jezdit a vůbec mi to nemění rychlost podle značek, mapových podkladů (vyjíždění z obce) a chova se jako normálni tempomat

Aha, tak to jsem ještě nevypnul a vybavuju si, že tam byla ještě jedna volba, takže zkusím. Díky za upozornění 👍.

EDIT: tak tam tu druhou volbu mám, samozřejmě, taky a myslím, že jí zatím nechám. Např. to zrychlení po opuštění obce mi vlastně až tak nevadí - dám tomu ještě šanci 😉

Upraveno od marskama

• 1 měsíc později...

Ale nějaká možnost, aby se to chovalo jako klasický tempomat (bez odstupu) tam už asi nebude ani přes diagnostiku, že?

bud mas standardny tempomat alebo adaptivny alebo prediktivny. z adaptivneho klasicky nespravis

Mam prediktivní...a i když vypnu rozpoznání značek a nastavím nejmenší odstup, stejně me to rozčuluje..😃

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.