bubi Vloženo 6. Únor 2007 Sdílet Vloženo 6. Únor 2007 chci dodelat klimu a mel jsem vzdycky dojem ze klima je poloautomat, teda ze klima umi hlidat teplotu kterou nastavim otocnym ovladacem, proste micha vzduch dany klimou se vzduchem z venku pomoci servem rizene klapky clovek, ktery by mel provadet montaz tvrdi, ze origo klimy do fabii tohle neumi, ze je vse manualni, tudiz stupne na otocnem ovladaci jsou pro srandu...ze klima neumi hlidat teplotu a proste jen fuci studeny vzduch prohledal jsem forum ale nenasel jsem presvedcivou odpoved na ktere strane je pravda takze prosim ty, kteri klimu maji, at mi odpovi jak to vlastne je. diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAr(c)el Vloženo 6. Únor 2007 Sdílet Vloženo 6. Únor 2007 poloautomat, nastavic stupne a ono si to hlida ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubi Vloženo 6. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Únor 2007 danke... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 6. Únor 2007 Sdílet Vloženo 6. Únor 2007 já budu co nevidět klimu taky montovat, už je koupená ale dle mě, to klima ve Fábii umí. Naco by tam pak byly různá čidla teploty. Jinak rozdíl v poloautomatu a climatroniku je asi ten, že na climatroniku se nastaví přesně 20°C a ona fouká 20°C. A poloautomat se otáčí kolečkem na přibližnou teplotu, ale taky si hlídá nastevou teplotu. Toť můj názor, ale přesně ti to řekne Makov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 6. Únor 2007 Sdílet Vloženo 6. Únor 2007 aaa tak zase nic, mě někdo předběhl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snike Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 chci dodelat klimu a mel jsem vzdycky dojem ze klima je poloautomat, teda ze klima umi hlidat teplotu kterou nastavim otocnym ovladacem, proste micha vzduch dany klimou se vzduchem z venku pomoci servem rizene klapkyclovek, ktery by mel provadet montaz tvrdi, ze origo klimy do fabii tohle neumi, ze je vse manualni, tudiz stupne na otocnem ovladaci jsou pro srandu...ze klima neumi hlidat teplotu a proste jen fuci studeny vzduch prohledal jsem forum ale nenasel jsem presvedcivou odpoved na ktere strane je pravda takze prosim ty, kteri klimu maji, at mi odpovi jak to vlastne je. diky Neboj je poloautomatická, takže teplotu si hlídá při zapnuté i vypnuté klimatizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a ja ako dôkaz pridávam fotečku tepelného čidla v ovládači klímy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 ...a foto motorčeku ktorý čidlu nasáva vzduch... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snike Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 já budu co nevidět klimu taky montovat, už je koupená ale dle mě, to klima ve Fábii umí. Naco by tam pak byly různá čidla teploty. Jinak rozdíl v poloautomatu a climatroniku je asi ten, že na climatroniku se nastaví přesně 20°C a ona fouká 20°C. A poloautomat se otáčí kolečkem na přibližnou teplotu, ale taky si hlídá nastevou teplotu. Toť můj názor, ale přesně ti to řekne Makov Tak hlavní rozdíl je, že Climatronic si sám mění rychlost ventilátoru a směr proudění vzduchu do kabiny. Teplota nastavená na klimatizaci by měla být teplota vzduchu v interiéru vozu a ne proudícího do kabiny. U každé klimatizace musíš brát teplotu s rezervou, žádná není přesná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 já budu co nevidět klimu taky montovat, už je koupená ale dle mě, to klima ve Fábii umí. Naco by tam pak byly různá čidla teploty. Jinak rozdíl v poloautomatu a climatroniku je asi ten, že na climatroniku se nastaví přesně 20°C a ona fouká 20°C. A poloautomat se otáčí kolečkem na přibližnou teplotu, ale taky si hlídá nastevou teplotu. Toť můj názor, ale přesně ti to řekne Makov Tak hlavní rozdíl je, že Climatronic si sám mění rychlost ventilátoru a směr proudění vzduchu do kabiny. Teplota nastavená na klimatizaci by měla být teplota vzduchu v interiéru vozu a ne proudícího do kabiny. U každé klimatizace musíš brát teplotu s rezervou, žádná není přesná. přesně tohle jsem chtěl říct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 kluci, kde kupujete klimu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 kluci, kde kupujete klimu? Jo, kde kupujete? Chci taky jeden Climatronic a pak někoho, kdo mi jí namontuje, hm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 S Kaskom sme boli na nu az v DETVE ale cena myslim luxusna.On ma 1,4 MPI a tam treba pomenit este par veci.....Na 1,2 je to troska jednoduchsie. Treba davat inzeraty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 já nemám seznam co všechno ???? , nu což, když je vedro, budu jezdit v T4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 S Kaskom sme boli na nu az v DETVE ale cena myslim luxusna.On ma 1,4 MPI a tam treba pomenit este par veci.....Na 1,2 je to troska jednoduchsie.Treba davat inzeraty. Povíš kolik? Má představa je tak 20 tis. a spousta práce, rozhodně bych si na to sám netroufl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 klima stála 10000SK, cca 8000Kč, ale musím dokoupit alternátor 90A. Ten mě bude stát cca 2000Kč, pak nějaké výdaje za práci, a naplnění 1000Kč. Můj hrubý odhad zní cca 15000Kč.( Plus mínus) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 klima vo fabii je poloautomaticka to znamena ze ovladacni nastavis teplotu a kde ma fukat a ona uz sama fuka a drzi teplotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubi Vloženo 7. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 asi vyberu jineho servismana kdyz nevi o jakou klimu doopravdy jde, kdo vi co by vymastil pri montazi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodrigo Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a dělal se někdy do fabie climatronik? sorry za OT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 7. Únor 2007 Sdílet Vloženo 7. Únor 2007 a dělal se někdy do fabie climatronik? sorry za OT Ne jenom poloautomatická Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 tak jsem ještě přemýšlel nad rozdílem mezi automatem a poloautomatem a napadla mě ještě jedna věc. Automat i poloautomat drží, alespoň přibližně, nastavenou teplotu. Ale poloautomat fouká stejnou silou, tzn, že si dáte na 1. nebo 2. nebo 3. resp. 4. stupeň regulace foukání a fouká vám stále stejně. Kdežto automat, fouká dle potřeby. Když je auto rozpálené a vy do něj sedněte, začně to fučet jako blázen a po dosažení přibližné teploty se fučák zmírní automaticky, což poloautomat neumí. To je myslím jeden ze zásadních rozdílů mezi climatronikem a poloautomatem na tohle jsem přišel při přesedání z otcového auta (climatronicu) do máminého(poloautomatu) :) Ale nebylo by na škodu mít ve Fábce climatronic. Určitě by to nějak šlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ReWegar Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 jj climatronic by byl fajn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 tak jsem ještě přemýšlel nad rozdílem mezi automatem a poloautomatem a napadla mě ještě jedna věc. Automat i poloautomat drží, alespoň přibližně, nastavenou teplotu. Ale poloautomat fouká stejnou silou, tzn, že si dáte na 1. nebo 2. nebo 3. resp. 4. stupeň regulace foukání a fouká vám stále stejně. Kdežto automat, fouká dle potřeby. Když je auto rozpálené a vy do něj sedněte, začně to fučet jako blázen a po dosažení přibližné teploty se fučák zmírní automaticky, což poloautomat neumí. To je myslím jeden ze zásadních rozdílů mezi climatronikem a poloautomatem na tohle jsem přišel při přesedání z otcového auta (climatronicu) do máminého(poloautomatu) :) Ale nebylo by na škodu mít ve Fábce climatronic. Určitě by to nějak šlo... tak jedine tam dať toto z toho auta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 tak jsem ještě přemýšlel nad rozdílem mezi automatem a poloautomatem a napadla mě ještě jedna věc. Automat i poloautomat drží, alespoň přibližně, nastavenou teplotu. Ale poloautomat fouká stejnou silou, tzn, že si dáte na 1. nebo 2. nebo 3. resp. 4. stupeň regulace foukání a fouká vám stále stejně. Kdežto automat, fouká dle potřeby. Když je auto rozpálené a vy do něj sedněte, začně to fučet jako blázen a po dosažení přibližné teploty se fučák zmírní automaticky, což poloautomat neumí. To je myslím jeden ze zásadních rozdílů mezi climatronikem a poloautomatem na tohle jsem přišel při přesedání z otcového auta (climatronicu) do máminého(poloautomatu) :) Ale nebylo by na škodu mít ve Fábce climatronic. Určitě by to nějak šlo... tak jedine tam dať toto z toho auta a to je co? z jakého je to auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasko Vloženo 12. Únor 2007 Sdílet Vloženo 12. Únor 2007 jinak si myslím, že tvarově by se tam po menších úpravách dal i climatronic z O I. popř Superbu a dalších koncernových aut. Tuším, že je to stejné. Ale ono to asi není jenom vyměnit topení, chce to určitě i jinou komfortku a tak. Ale mi neříkejte, že to nejde. Nám říkal jeden učitel v dílnách ještě na střední: řekni mi, že to nejde a pak něco uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.