Přejít na obsah

Osvětlení přihrádky spolujezdce

kominík

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...

Zdravím, mám otázku ne zdejší odborníky na elektriku FI.Rád bych dodělal dceři do její FI osvětlení odkládací schránky. Není zde někde náhodou natažený kabel ne toto osvětlení i u modelů, které nemají toto osvětlení z výroby? Není například tento kabel zamotán někde ve svazku za přístrojovým štítem, jako je například schován konektor i s kabeláží na osvětlení popelníku u vozů bez osvětlení popelníku ve svazku vedoucím k ruční brzdě. Například na BSG jednotce nemá dcera zapojenou třetí svorkovnici vpravo, ale stejně tam vede omotaný svazek kabelů bez svorkovnice. K čemu to slouží? Myslím si, že určitě bylo jen pár variant této kabeláže (ještě se tolik nešetřilo), a prostě se zapojilo jen něco. Podle el. schéma vede toto osvětlení ze spojovacího bodu za panelem přístrojů, tuším z pojistky č.4, najdu to tam někde?

Dík za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...

U origo osvětlení je to zapojeno na svorku "S", což zajišťuje, že se světlo po nějaké době (asi 30 min) samo vypne, třeba když zapomeneš zavřít dveře, či víko kufru a nebo dvířka odkládací schránky. Z tohoto důvodu to chci zapojit tak jak to má být.

Když nenajdu nezapojené kabely za přístrojovkou, tak mi nezbyde nic jiného, než udělat odbočku od pojistky pro vnitřní osvětlení, odkud je to origo napájené.

Odkaz ke komentáři

To byla odpověď pro 007.. ten nechtěl nic rozdělávat.. samozřejmě, že origo je origo, taky bych to tak udělal. Nezapojené kabely za přístrojovkou opravdu nenajdeš! (Snad jen v případě, že tam původně osvětlení bylo, ale někdo před tebou měnil schránku a dal tam nějakou bez světýlka a kabel tam tedy nechal nezapojený.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Dneska jsem tam taky dal LEDku. Vzal jsem si ponaučení z tohoto vlákna a nejdřív jsem celou schránku vytáhl (5x torx a odpojit konektor). Potom teprve vytlačit světlo, vyměnit sufitku za LEDku a zpětná montáž. To celé za 5 minut. Skutečně nedoporučuji rvát to světlo dovnitř do schránky. Ze začátku to nejde lehce a pak to najednou povolí. Jak to vjede dovnitř, snadno spadne ta páčka s pružinkou a je vyděláno. LEDku jsem dával 31mm. Šla tam v pohodě. Kdybych měl větší, určitě bych jí tam dal. Odhaduji, že bez problémů tam vleze i 34mm.

Odkaz ke komentáři

• o 10 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Vyuzijem toto vlakno mam comfort vybavu teda som nemal svetielko v kastliku, teraz som zohnal cierny kastlik so svetielkom viete mi povedat kam to zapojit...Predpokladam ze nejaka priprava tam asi nebude :D.. tak teda otazka odkial tahat stalych 12+??

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...