Martinoslav Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 Ty drahe pasty jsou uplne zbytecne!!! Staci obycejna zubni pasta s mikrogranulema a lestit a lestit.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 Martine, to mas jeste praxi z lesteni sklicek u mobilu, vid? Ty ja nevim, zkusil bych to, ale lestil jsem pastou povrch CDcka a jak dopadnul - tisice malech skrabanecku - bylo to moc hruby, tak mam strach to vzit na svetlo Jakou znacku a model pouzivas konretne? Ty drahe pasty jsou uplne zbytecne!!! Staci obycejna zubni pasta s mikrogranulema a lestit a lestit.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 Noiser: Prsne tak Musis pouzivat ty drazsi pasty, ale fungujou spolehlive Mel jsem i pastu Displex, ta fungovala taky vyborne... Ale byla zbytecne draha... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 11. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2007 tak povrch CD je taky asi o dost měkčí než světlo , pak poreferuju jak jsem dopadl já . Nechápu čím , nebo jak, ale mám super rejhu ve světle a to je mám na autě ani ne tak měsíc , tak to chci zkusit nějak aspoň trochu vyleštit , ale tohle asi stejně už nepůjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mima Vloženo 3. Únor 2008 Sdílet Vloženo 3. Únor 2008 Úspešne som vyskúšal Xerapol na vyleštenie svetiel a funguje to. Svetlá som si pokazil tekutinou "tekutými stieračmi", ktorá samozrejme nesmie prísť do styku s lakom, gumou a plastom (stačí si predtým prečítať návod :-). Tekuté stierače som vyskúšal na svetlá pre ich vlastnosť, že sa na nich neudrží voda a fungovalo to výborne v noci v špinavom daždi, že som stále videl... Ale narušovalo to štruktúru plastu... A tak ďakujem za tip na Xerapol. Stačilo trochu naniesť (inak je to to isté ako na mobily) a silným tlakom leštiť tak, aby vznikalo vysoké teplo a až vtedy sa to zahladzuje. V mojom prípade som musel použiť el.leštičku, lebo to bola celá plocha svetla. Po 15 minútach boli ako nové. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 4. Únor 2008 Sdílet Vloženo 4. Únor 2008 aky nastavec na lesticku a ake otacky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 4. Únor 2008 Sdílet Vloženo 4. Únor 2008 (editace) Tak som si tiez kupil pastu Xerapol a som vyslovene spokojny.Staci postupovat podla navodu a vysledok sa dostavil za par minut.Skvela vec Editováno: 4. Únor 2008, autor: Bemo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mima Vloženo 4. Únor 2008 Sdílet Vloženo 4. Únor 2008 aky nastavec na lesticku a ake otacky? otáčky som mal pomalé, neviem presne...možno 500/min. a lešil som to takým dlhosrstým filcom, čo je dostať bežne v obchode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MATTESS136 Vloženo 10. Březen 2008 Sdílet Vloženo 10. Březen 2008 po přečtení tohoto téma jsem dumal, čím ty světla vyleštit. Doma mam pastu na leštění hliníku, kterou ošetřuju leštěný kola na Rapidu. A jelikož ten povrch je měkký a na kole to nedělá žádné rýhy, zkusil jsem tu pastu na růžku světla. A rozdíl byl znát, tak jsem zkusil celé světlo. Byla docela zašlá. Myslím, že rozdíl je na fotce vidět (řidičova strana po leštění), hotovo za 10 minut maximálně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 11. Březen 2008 Sdílet Vloženo 11. Březen 2008 Doporučuju si přečíst tohle Pár fotek: Dá se sehnat přímo přípravek na obnovu polykarbonátových krytů světel - TADY 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudyno Vloženo 2. Květen 2008 Sdílet Vloženo 2. Květen 2008 tak to je fakt neco .. cekol su tu britsku stranku fakt uzas.. potom prebruseni aom sni nechcel verit co to po lesteni udelalo. just WOU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filini Vloženo 19. Květen 2008 Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 Myslite, ze ked budem mat pozicanu lesticku/brusku na lak, mozem zbehnut aj svetla? Pomoze to? Resp. neuskodi to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 19. Květen 2008 Sdílet Vloženo 19. Květen 2008 V tom návodu, co jsem linkoval o dva posty výše, to máš popsaný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filini Vloženo 20. Květen 2008 Sdílet Vloženo 20. Květen 2008 (editace) Myslel som bez brusnych papierov (na to nemam odvahu) a toho PlastiX_u. Ci by pomohlo/uskodilo keby som to zbehol rovno pri lesteni karoserie s lestidlom na karoseriu. Editováno: 20. Květen 2008, autor: profor posledné posty NECITUJEME !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 25. Květen 2008 Sdílet Vloženo 25. Květen 2008 Jinak zkousel jsem a doporucuju to nedelat, pokud nemate lesticku, rucne to nikdy tak nevylestite jako s lestickou - skoncil jsem na svetle s plno jemnyma skrabaneckama (horsi nez pred lestenim) a jdu objednavat lesticku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 niekde som tu cital ze niekto lestil sklo zubnou pastou...tym myslel sklo na svetla pravdepodobne ze? pretoze ja mam celne sklo trosku doskriabane asi od stieracov...niekedy ked je slnko pod urcitym uhlom tak vidim take cierky akoby tam bola pavucina...neviete co s tym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 11. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 Zdarec, koupil jsem si pastu Displex a zkoušel rozleštit světlo, ale nějak to nejde, není k tomu Česky návod, jak jste to přesně dělalí? Jinak ji mají u nás za skvělych 94 Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka3 Vloženo 12. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2008 No jak to tady tak ctu,tak u me zvitezi asi ten Xerapol.Mam svetla takovy zasly,matny,zazloutly,myslite ze to s tim zvladnu nebo je to vyhradne jen na ty skrabanecky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 12. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2008 No jak to tady tak ctu,tak u me zvitezi asi ten Xerapol.Mam svetla takovy zasly,matny,zazloutly,myslite ze to s tim zvladnu nebo je to vyhradne jen na ty skrabanecky? Jasne ze to zvladne.Xerapol vazne odporucam,pokial som nebural svetla ,precistil som ich tym Xerapolom a dostali hned glanc,skrabance zmizli a zvysila sa aj svietivost.Ale chec sa pohrat s tym. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukynoo Vloženo 12. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2008 Bemo kde v BA si kúpil ten Xerapol? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 19. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2008 Všechny zdravím, tak jsem se taky pustil do leštění světel. Na mojí Fábině rv 2002 už byly silně zašlá a těch škrábanců bylo taky až až. První jsem je chtěl vyndat a leštit je v ,,teple,, domova, sundal jsem nárazník a uvolnil všechny šrouby. Světla už držela jen na svazku drátů elektriky a tak jsem myslel, že je odpojím a mám hotovo - no ale to by to muselo jít odpojit, za živýho boha jsem s nima nehnul a na nějaký šachování tam není ani moc místa (on ten motor ropáka 1,9tdi poctivě vyplňuje všechny mezery:) . Vesele jsem světla našrouboval nazpět a rozhod jsem se je vyleštit přímo na vozidle. Do aku vrtačky jsem nasadil redukci na leštící kotouč, na světla jsem nanesl tenkou vrstvu pasty Tempo a dal se do práce. Po cca 10min leštění byl už rozdíl dost znát, světla bila opět krásně čirá a téměř všechny škrábance byly FUČ. Pak jsem na čistej kotouč nanesl trochu motor. oleje, zvýšil otáčky vrtačky a doleštil světla k dokonalosti. Rozdíl je opravdu obrovskej a i to jak svítí je znát . Jinač celej proces mě stál cca 300,-kč (tempo, leštící kotouče adaptér na vrtačku) 1,5hod. času a díky prvotní snaze vyndat světlomety i dost nervů. Hlavně jsem chtěl napsat, že vyndavat světla není nutné 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2008 Zajimavy prispevek - nemas foto pred a po? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 20. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2008 je pravdou, že jakmile vyleštíš jednou musíš po nějakém čase znovu? mám xeny a jsou na pár místech zvixovaný (škrábance a jebance od šutrů) chtěl bych pucnout, ale jestli bych to musel dělat vícekrát, tak raději koupím nové korpusy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 20. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2008 Bohuzel pred jsem nefotil . Ale 6let stáří vozu bylo na světlech znát - mnoho drobných škrábanců, ale hlavně byly dost zmatnělý. Zde přikládám foto po,,operaci,, - bohužel jako na sviňu mrholilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 27. Září 2009 Sdílet Vloženo 27. Září 2009 (editace) Ahoj, tak se přidávám k leštičům - Tempo a cca půl hodiny práce . Dalo by se to i víc, dát tomu jen víc času... Trocha fotek pro porovnání: Viditelný rozdíl na straně u řidiče (před/po vyleštění), detail škrábanců Stav před/po vyleštění. Editováno: 27. Září 2009, autor: luckymann 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.