Září 28, 200915 r Jo, zrovna jsem o tom mluvil se strejcem v sobotu. TEMPO a no problemo. Asi si s tím trošku zanedlou pohraju, protože jsou už taky trošku matný.... Jinak luckymann: DOBRÁ PRÁCE! Upraveno Září 28, 200915 r od Dodo-Kolín
Září 29, 200915 r Tempo a lestit... menil jsem svetlo, daval jsem starsi svetlo z vrakace a bylo vyrazne matnejsi. Prvni co me napadlo bylo Tempo. Az pak jsem narazil na tohle vlakno. Tempo je univerzal na vsechno, bojim se az ho prestanou delat .
Září 29, 200915 r Ahoj, jelikoz nejsem vlastnikem potrebneho strojoveho parku, tak nezbyvalo nez rucne Urcite by to bylo jeste lepsi, venovat tomu vic casu luckymann to jsi dělal ručně neco strojově??
Říjen 9, 200915 r Ahoj........kup si brusnej papir 2000.... a midlinkovou vodu.....rozlesti a pak to dolesti tempem......SUPER VZHLED
Duben 20, 201015 r chcel by som sa spytat to aj ked mam zozltnute plasty tak to vylestim s tou pastou??
Duben 20, 201015 r jasne, ja som lestil pred 2 tyzdnami, pôvodne mi už takmer splyvali s farbou , robil som to ručne cca 30 min obidve a vysledok nebe a dudy
Duben 20, 201015 r inac s jakou handrickou by som to mal lestit? a potrebujem aby od toho lestenia to plexisklo bolo horuce??lebo ja som uz skusal to plexi vylestit s tempo pastou no ale nejako mi to neslo budem musiet asi kupit tu pastu.........
Duben 21, 201015 r este by som sa chcel spytat ked si dam tu tempo mastu na svetlo musi byt sucha?? alebo este pokial vyschne musim zacat lestit?? a to plexisklo by malo byt ako dost horuce??dakujem
Duben 21, 201015 r Tak přemýšlím, že koupím taky ten Xerapol, sice nejlevnější na netu asi 160Kč a k tomu poštovné, ale snad to bude stát za to, světla to už potřebujou. jen to ruční leštění, to bude Nezkoušel to někdo i na boční okýnka u auta? Mám jak u řidiče, tak u spolujezdce poškrábané.
Duben 21, 201015 r No jde o to, že s tím nemám žádné zkušenosti, tak uvítám každou radu. Mimochodem hadřík teda flanelovej? A jak se ta pasta nanáší?
Duben 22, 201015 r já měl normální hadr a pak jsem použil takový malý žlutý kartáček. pastu jsem nanesl, chvilku počkal a pak leštil a leštil a leštil, občas nanesl vrstvičku a zase odznova
Duben 26, 201015 r Zkuste se podívat na www.autolesk.cz, tam je vše potřebné. Není to zázrak, jen logika!
Květen 5, 201015 r Zdravím pánové, měl jsem světlomety dost zašlé zažloutlé a poškrábané. Celé toto fórum jsem přečetl a zkusil světla zrenovovat. Jelikož jsem student tak to muselo být co nejlevnější s nejlepším efektem. Koupil jsem tedy brusné papíry 800 na hrubé rýhy, 1200 na rýhy jemnější a 2000 na dobroušení. Všechny jsem namočil do mýdlové vody a postupně celé světlo přebrousil. Nakonec jsem nanesl vrstvu pasty tempo a pomocí leštícího nástavce na vrtačku světlo doleštil. Efekt byl úžasné a to vše za pár šupů!!! Brusné papíry celkem 27,-kč pasta tempo 84,-kč a leštící nástavec na vrtačku 62,-kč. Takže investice necelé dvě stovky a světlo je jako nové!!! přikládám obrázky před a po Upraveno Květen 5, 201015 r od Patrik Rychta
Červen 20, 201015 r Tak mi to nedalo a vrhl jsem se dnes do leštění předních světel na Fábii nevěřil jsem že to bude tak jednoduché ale bylo to tak práce na 15min pasta Tempo a vrtačka a výsledek je na světě víc foto.
Červen 20, 201015 r No holt, a mne sa moje zazltnute svetlo rozlestit nepodarilo. Skrabance zmizli, ale svetlo je zlte - dokonca su na nom (asi z vnutra) dokonca nieco ako otlacky - proste take male kruhy ako keby mastnoty alebo coho... Mam pocit ze povodny majitel sa netrapil s kupovanim kvalitnych ziaroviek a teda plast zozltol zvnutra
Červen 20, 201015 r Tak to je nějaké zajímavé ale jestli tam měl nějaké H7 100W nebo ještě víc, tak to je v háji pak jedině nové lampy
Červen 21, 201015 r proč nové lampy,světlo rozeber viz téma http://forum.skodahome.cz/topic/40145-oprava-xenonu/page__hl__xenony a vyleštit zevnitř.Stačí tuba silikonu a je to opět slepené.
Červen 21, 201015 r No holt, a mne sa moje zazltnute svetlo rozlestit nepodarilo. Skrabance zmizli, ale svetlo je zlte - dokonca su na nom (asi z vnutra) dokonca nieco ako otlacky - proste take male kruhy ako keby mastnoty alebo coho... Mam pocit ze povodny majitel sa netrapil s kupovanim kvalitnych ziaroviek a teda plast zozltol zvnutra Skus to najprv tym šmirglom 2000-kou a mydlovou vodou. Tiež som mal zažlknuté, ja som najprv lestil tempom, vylestilo ale tiez tam boli nejake mapy, tu som vycital ako ku dokonalosti a prebrusil som smirglom a nakoniec tempom. Svetla su cire, sice maju nejake skrabance ale to asi tym ze som lestil tempom rucne.
Červen 21, 201015 r tiež so leštil svetlá, lavé je ako nové, ale pravé pôvodný majitel menil kôli havárii a podla všetkého tam dal originál, ale to po niekolkých týždňoch vždy po leštení zmatnie a je videť rozdiel oproti tomu druhému. Takže predsa to nebude origo., aj keď sú na ňom logá škody. Lešenie má asi efekt iba u origo svetiel.
Červen 22, 201015 r Pokud je na světle krycí lak, mělo by to jít Tempem, pokud to je holý plast, je nutné leštit pastou na tvrzené plasty. Tady je video z renovace: http://www.stream.cz/video/484094-lesteni-a-renovace-svetlometu http://www.stream.cz/video/483967-lesteni-a-renovace-svetlometu-plexi-a-tvrzenych-plastu Upraveno Srpen 18, 201015 r od Olin Porušení pravidel-kopírování předchozího příspěvku
Srpen 17, 201015 r Ahoj, mám popraskané jedno světlo asi od zimní směsi v ostřikovačích. Myslíte, že by to šlo alespoň částečně rozleštit? Nechce se mi s tím lopotit s nejistým výsledkem, máte tip (a ještě lépe i zkušenosti) na někoho, kdo se tím zabývá? Díky!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.