Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Chlapi, tolik odborniku tady a nikdo nedovede poradit? Pokud je nekdo z ostravy, tak klidne prijedu zaplatim za zapojeni.

Nebo prosim aspon jestli nekdo nema schema zapojeni u origo radia.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj Chlapi mám toto radio v Roomsteru a vždy když ho zapnu tak zpočátku mi nic nehraje a na displeji se objeví nápis mute.Musím zajet až skoro do města kde je vysílač a pak až začnš hrát,vzdálenost od vysílače je cirka 4.km.Tak nevím čím to je že by byl tak slabý na příjem radia.V minulém autě Mi Blaupunkt hrál vždy v pohodě.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Nazdárek. Tady je pár fotek z montáže neorig. rádia Pioneer DEH 1120,plastového rámečku a kabelu.Rámeček a kabel jako set 2 v 1 za 780,- rádio 2080,- na audiocar .cz. Dodáno 2 den po objednání. Pro zapojení bylo třeba jen zapojit červený drát na stále napájení a vše nainstalovat. Rádio funguje nazávisle na klíčku.

post-28156-1235900854_thumb.jpg

post-28156-1235900867_thumb.jpg

post-28156-1235900873_thumb.jpg

post-28156-1235900897_thumb.jpg

post-28156-1235900903_thumb.jpg

post-28156-1235900947_thumb.jpg

post-28156-1235900952_thumb.jpg

post-28156-1235900982_thumb.jpg

post-28156-1235901002_thumb.jpg

post-28156-1235901010_thumb.jpg

Vloženo

ten rámeček s tym rádiem vypadá pěkně.Zapíná se Ti automaticky s klíčkem,nebo to musíš ručně.Kámoš bude kupovat fabku a neví jaký rádio,tak mu dám odkaz sem :palec2:

Vloženo (editace)

Radio se zapíná jen ručně. Je napojeno na stálé napájení.

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla rikaji necituj posledni prispevek CTI PRAVIDLA!!!
Vloženo

Na rádiu je,ale naní na origo přípravě.K aktivaci této a jiných funkcí (automat.zesílování za jízdy,podsvícení i když rádio nehraje,atd) je ještě potřeba připojit CAN-bus sběrnici.Stojí 500-1000 kč.Před montáží jsem to nevěděl.

Vloženo
Nazdárek. Tady je pár fotek z montáže neorig. rádia Pioneer DEH 1120,plastového rámečku a kabelu.Rámeček a kabel jako set 2 v 1 za 780,- rádio 2080,- na audiocar .cz. Dodáno 2 den po objednání. Pro zapojení bylo třeba jen zapojit červený drát na stále napájení a vše nainstalovat. Rádio funguje nazávisle na klíčku.

Dotaz: Jak, u všech všudy, drží ten kovový rámeček na uchycení rádia v té plastové redukci ? A je ještě někde uchycen ? Přece není možné, aby celé rádio udržela v tom přerostlém kastlíku jen ta plastová redukce....nebo jo ? Omlouvám se za možná debilní dotaz, měl jsem zatím venku jen tu záslepku a koukal, jak to vypadá pod ní a jaké jsou tam dráty a není mimoc jasné, jak tam celé to rádio drží....

Vloženo (editace)

Fakt ? To rádio přece něco váží, to se to nevylomí ? Asi tam pro klid duše udělám ještě nějaký bastl, aby bylo rádio v zadní části alespoň zapřené...

Editováno: , autor: Míša
Vloženo

Drží v té plastové redukci a pak se zezadu do radia prišroubuje "uchycení" a to zapadne vzadu v prihrádce do pripraveného otvoru.Na mojich fotkách je ten černý čudlík vidět.

Vloženo

Tak kolegové, jenom pro pořádek. Lenost pominula a tak jsem včera do své FII "red corrida holota-line" combi classic zabudoval SONY CDX-GT31U. Použil jsem obvyklou redukci MOST/ISO s vestavěným napájením antény a plastový rámeček 1DIN.

Neb jsem tvor nedůvěřivý, uchopil jsem před montáží voltmetr, MOST konektor si opřel tak, že sekce napájení byla vlevo a sekce repro vpravo, v právém dolním rohu napájecí sekce napíchl mínus a jal se šátrat plusovou sondou po dalších konektorech. Hned vedle, v levém dolním rohu napájecí sekce, na mě vykouklo trvalé plus a pozor, hned nad ním další !!!! Bez ohledu na to, jestli byl klíček v zapalování nebo ne, na obou zmíněných pinech mám z výroby v přípravě trvalé flus.

Kouknul jsem na zadní stranu MOSTu, do dolního rohového levého pinu vedl tenký červený a ten nad tím byl tlustý červený a k němu do stejného pinu ještě tenký červený.

Tak si říkám chlapče, máš na háku někde honit spínané plus, stejně musíš nosit panel domů a když vezeš matku nebo tchýni, tak musí hrát v autě Gott, dechovka nebo musí být ticho, rádio se bude vypínat a zapínat ručně. Připojil jsem kabelovou redukci, k tomu ještě SONY redukci ISO/rádio, zkontroloval jsem aby seděl průřez drátů (na SONY redukci rádio/ISO je žlutý drát tlustý a červený tenký, tak jsem zajistil, aby tlustý žlutý z rádia byl napájen tlustým červeným z MOSTu ) a šoupnul to tam. Hraje to dobře, jen mě mate, že se rádio zapne s vložením panelu. Už jsem neměl čas zkoušet, zda drží paměť (ono jí ale nic jiného nezbyde, když na ní vede trvalý flus).

V mém MOST konektoru je to zapojeno skutečně zajímavě, že ? Jo a pro úplnost, na horních dvou pinech napájecí sekce MOSTU jsou taky nějaké drátky, ale těch jsem si nevšímal:-)

Vloženo (editace)

Zdarec,

tak jsem dnes laboroval na FII s radiem sencor a zatím se zadařilo. Byla tam origo příprava tak jsem chvilku na konektoru zkoušel a našel i spínanou šťávu.

Zapojil jsem zem-zem, paměť- červený stálý proud (je tam 2x), napájení- červenomodrý spínaný.

To napájení má, ale háček- průřez drátu je poloviční než u ostatních drátů:-( myslíte že může nastat nějaký problém? Zatím vše šlape jak má.

Děkuji M.

P.S. pro úplnost, při zapojení na originál přípravu, rádio pořád hrálo, display byl rozmazaný a neůplný.

Editováno: , autor: Mild1
  • o 2 týdny později...
Vloženo

nazdarek nasi si koupili novou fabii 2 a mame problem se zapojenim radia koupil jsem ktomu redukci ISO ale porad nemuzu najit na kablech plus a minus tedy kable od auta je tam hnedo zluty to je podle me minus a vedle je cerveny tenky a nahore nad tim je cerveny tlusty a tenky zkousel jsem vselijake kombinace a nic nevi si stim rady mohl by nekdo poradit dik

• o 3 týdny později...
Vloženo

Prosím o radu. Mám F II a je bez kabeláže. Moje otázka je ,jak natáhnout kabely od rádia aby hrálo(neptám se na repro). Jde mi o to ,že nechci kupovat nějaké redukce atd.. Pěkně na přímo. Jeden kablík - ,druhý + , a kam spínané + , jelikož nad pedály je nějaký polystyren a nechce se mi jej zničit a ke sínačce se dostanu prý jen když sundám volant. To už se mi tedy nechce vůbec...prosím poraďte...díky....Jak tedy na to???

Vloženo

mnoo polystryrenove vyplne pod palubkou se neboj. Jde vyndat v pohode. Proste ji trosku prohni a vyndej. Pak se dostanes zezadu k pojistkam, kde si muzes napojit vsechny draty co potrebujes. :palec2:

kostru nekde najdes. Trvale plus taky. ev. si to proste zmer. Spinane plus je cerno-rudy vodic ve spinacce pozice 9. V pojistkovnici ho najdes. nebo si vyber nejakej co nejsilnejsi, na kterym se ti proste plus obevi. Zalezi, jak to chces zapojit, jestli ma radio hrat i bez klicku, nebo ne. :)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...