bobkuuu Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 ahojte vypnem smerovku a ešte mi tiká asi 6x neviete čím to môže byť? vďaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barlang Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 skus strieknut conkor na kontakty packy ovladania blinkrov,....ked to nepomoze tak su kontakty asi vydrane a bude treba vymenit packu ovladania blinkrov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 Je to v pačce. Plasty a volant musi dolu. Potom lze vycistit po rozebrani pačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepaškoda Vloženo 19. Březen 2017 Sdílet Vloženo 19. Březen 2017 Dobrý den, při zapnutí blinkru doleva nebo doprava se sama mění rychlost cvakání přerušovače.A jednou už se stalo že cvakat přestal a žárovka jenom svítila.Po nastartování bliká, ale stále se sama mění rychlost.Neví nikdo náhodou co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 (editace) Zdravím všechny. Začal se mi objevovat problém s tikajícím přerušovačem směrovek po použití blinkru. Typicky: Použil jsem směrovky, vypnul do středové polohy a ihned jakoby začaly blinkry rychle blikat, chvíli pauza a pak zase sem tam blik. Ale jen zvuky. Ani kontrolka ani blinkry nesvítily. Funkčnost blinkrů, rychlost přerušování i výstražné naprosto v pořádku a funkční. Pouze po použití blinkrů se často ozývalo tikání jakoby blikaly blinkry. /Přestože jsem měl ihned podezření na páčku, protože ten samý problém jsem řešil před léty u Xantie, tak jsem nejprve vyzkoušel zkontrolovat přerušovač pod výstražným spínačem uprostřed palubovky. Po rozebrání jsem zjistil, že místo klasického relé přerušovače s velkou cívkou je uvnitř jen malá krabička s nápisem JAPAN. Mám přerušovač pro tažné s koncovkou "E". Tak jsem dnes vymontoval z vozu páčku a rozebral ji. Pro ty, kteří se toho bojí mám dobrou zprávu - žádné pružinky na vás nevyskočí ani se nic nevysype. Pouze mi daly zabrat plastové zámky krytu u kraje páčky. Ze zadní strany se musí strčit nadoraz tenký plochý šroubovák a pak s ním trochu otočit, aby se odchlípl plastový háček (západka) zámku. A vlastní problém? Vydřená drážka v plíšku na páčce. Zabrousil jsem vystouplé okraje (hrany) kolem vydřeného místa a vlastní plíšky jsem navíc prohodil. S vydřenou dráhou se toho moc udělat nedá, ale chvíli to ještě bude fungovat. Vše jsem vyčistil - hlavně prostor mezi dráhami, tam kde jsou přerušené. Je tam vždy dírka (celkem 4) a ty jsou ucpané vazelínkou s pilinami a prachem. Ty musí být volné. Pak jsem dráhy a plíšky namazal (jen s WD-40 - nic lepšího jsem doma nenašel), složil dohromady, namontil do auta a jel vyzkoušet. Funguje to perfektně a už to neblbne. EDIT 20.11.2019: Jsou to necelé 2 roky po opravě a najeto dalších 35 tkm v příměstském a městském provozu (časté používání blinkrů) a páčka funguje bez ztráty kytičky jako nová. Editováno: 20. Listopad 2019, autor: alex.333 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dado1812_1 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Ahojte, Chcel by som sa opýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť a ako ste ju riešili: občas sa z ničoho nič rozcvaká prerušovač smeroviek. Niekedy ťukne len pár krát, niekedy cvaká aj pár minút vkuse, no niekedy je aj pár týždňov pokoj. Môžu to byť zlé kontakty v páčke smeroviek alebo niečo iné? Alebo jediným riešením je výmena celého relátka?. Zároveň moja druhá otázka - mám v pláne postupne podosasdzovať všade LED žiarovky namiesto klasických vláknových a s nimi aj tie smerovkové. Bude to mať nejaký vplyv na prerušovač? Na záver, ide o Octaviu I Tour. Vopred vďaka za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dado1812_1 Vloženo 25. leden 2020 Sdílet Vloženo 25. leden 2020 A potom že zakladám nové témy keď si to v už vytvorených nikto nevšíma... Vďaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ke-pavuk Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 Zdravim pani, prosim o radu. Octavia I, 1,6 / 74kW. Z nicoho nic prestali fungovat smerovky. Teda z packy. Vystrazne idu. Skusal som vymenit aj spinac vystraznych aj packy a nepomohlo. Pri vytiahnutom kluci reaguju parkovacie svetla podla smeru zvoleneho packou. Vie niekto poradit co by to mohlo byt? niekde som sa docital ze moze byt prerusene napajnie svorky 15(nejake rele X) spinaca smerovych svetiel . vie niekto nieco blizsie k tomuto??? S pozdravom Roman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 V 20. 1. 2020 na 0:17, dado1812_1 napsal: Ahojte, Chcel by som sa opýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť a ako ste ju riešili: občas sa z ničoho nič rozcvaká prerušovač smeroviek. Niekedy ťukne len pár krát, niekedy cvaká aj pár minút vkuse, no niekedy je aj pár týždňov pokoj. Môžu to byť zlé kontakty v páčke smeroviek alebo niečo iné? Alebo jediným riešením je výmena celého relátka?. Tak já nevím - četl jsi můj příspěvek, který je hned nad tím tvým? Co na tom nechápeš? Když se ti rozcvaká přerušovač - blikají fyzicky i blinkry nebo to jen cvaká? Pokud to jen cvaká, tak máš vychozené kontakty v páčce. Máš to tam napsané i s návodem, jak to opravit zdarma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.