honza.cz Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Nazdar, jaké zkušenosti máte s vodní pumpou na TDI, koho "zradila" a jakou kilometrovou výdrž má? Mám po výměně rozvodů v 90 000, ale pumpa se zdála být O.K. a nebyla měněná. Kdy tedy příjde její čas na výměnu - je nějaký doporučený interval, nebo vydrží až do příštích rozvodů ve 180 000? Případně kde a za kolik jste koupili novou. Já jsem zatím nejlevnějšího Pražského prodejce našel zde: http://www.autodilykrc.cz/eshop/skoda/octa...j=vodn%ED+pumpa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shotek Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 (editace) Mno asi nejlepší je nechat ji vyměnit při rozvodech, protože hodně lidem po ujetí pár tis km s novýma rozvodama odejde. Jestli to správně chápu, tak je tam jiný asi větší pnutí, na který holka není zvyklá a nesnese to. Já mám teďka auti na rozvodech a kupoval jsem aji tu pumpu za cca 900Kč. Řekl jsem, že chci nějakou zlatou střední cestu a dali mi tuhle. Doufám, že to nebude nějakej šmejd Značku si bohužel nepamatuju. Editováno: 14. Únor 2007, autor: Shotek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Mně odešla při 150.000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 já myslel, že pnutí reguluje napínací kladka ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Doporučení je vyměnit při druhých rozvodech. Já jsem měnil origo v 250 000 s rozvodama. Nebyl s ní problém, jen se začínala mírně potit-prolínat chladicí kapalina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Já bych doporučoval měnit vždy s rozvody. Po zkušenostech s origo "šmejdem", který nevydržel ani 140t km (a nebyl jsem sám) jsem už poučený. Kromě těsnosti se taky může rozsypat vrtulka, která je chytře vyrobena z plastu a nalisována na hřídeli. Mám sice benzín, který točí víc, ale poté co jsem viděl co z ní zbylo (někde jsem to tu postoval), koupil jsem značkovou náhradu (FAG HK - 1500,-) kde bylo čerpací kolo z nějakého normálního materiálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 15. Únor 2007 Sdílet Vloženo 15. Únor 2007 moje zkušenost je,pokud ti při rozvodech autorizovaný servis nevymění vodní pumpu,nedá ti záruku a je to logické.......takže při každé výměně rozvodů měnit i pumpu,já to tak dělám není to tak vysoká položka a navíc si můžeš přidělat zbytečné starosti..... jedna zkušenost s VW po kompletní výměně odešla nová pumpa po ujetí 3 000km a byla vyměněna bez problémů..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Mara53 Vloženo 15. Únor 2007 Sdílet Vloženo 15. Únor 2007 (editace) 100% souhlas se Sejisem, ve srovnani s cenou rozvodu je cena novy pumpy uz zanedbatelna a co jsem se bavil, tak vetsina "servismanu" doporucuje jeji vymenu spolecne s rozvody, nejednou se stalo, co tady uz nekdo psal, ze po 5,500 km na novych rozvodech odesla pumpa - lozisko to proste nemuze vydrzet a porouci se .... Shodou okolnosti mam ted doma pripravene jak rozvody tak pumpu, mam 1,8T20V koupenou loni bez servisky, ma najeto okolo 95tis. a tak radsi budu menit, nez abych pak resil potkany motor a odtahovku a tak .... Na ty sady lozisek/rozvodu muzu doporucit prazskou firmu Autoloziska Kotvald. Vzdy solidni jednani ... Editováno: 15. Únor 2007, autor: Mara53 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.cz Vloženo 15. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 15. Únor 2007 Mně odešla při 150.000km A prosím tě, jak ti odešla? Že se vrtulka začala na hřídeli protáčet, nebo se vrtulka ulámala, nebo odešlo ložisko..? Jak jsi poznal že odešla? Snad se ti nepotkal motor? Nebo "jen" začalo auto vařit.., téct voda..? Díky za upřesnění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shotek Vloženo 19. Únor 2007 Sdílet Vloženo 19. Únor 2007 (editace) Odejít může různě. Třeba jsem viděl, že se začla protáčet a neplnila funkci cirkulace kapaliny. Když borec jezdil kolem kila, tak v pohodě, ale jak najel na dalnicu, tak se začal motor hrozně hřát. Nebo se vymlátily ty plastový lopatky..pokud jsou plastový(někde tady je i obrázek). Prodávají se aji kovový. Nebo protíká kapalina. Editováno: 19. Únor 2007, autor: Shotek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 19. Únor 2007 Sdílet Vloženo 19. Únor 2007 Mně odešla při 150.000km A prosím tě, jak ti odešla? Že se vrtulka začala na hřídeli protáčet, nebo se vrtulka ulámala, nebo odešlo ložisko..? Jak jsi poznal že odešla? Snad se ti nepotkal motor? Nebo "jen" začalo auto vařit.., téct voda..? Díky za upřesnění. Tekla chladící kapalina, byla vyklochtaná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.