Přejít na obsah

Osvětlení SPZ

Jirkasss V//RS

Doporučené příspěvky

Ale tam 4 budú beztak málo

Svítí to docela málo - zkoušel jsem to na 9V baterku. V autě mi svítily jen 3 diody, doma jsem to dodělal, zítra to snad bude OK.

Problém je ale v tom, že když to dám do polohy aby to svítilo při otevření dveří tak se to rozsvítí, ale pak to nezhasne úplně. Trochu to svítí. Někde se to tu řešilo u zadních světel, ale zatím jsem to nenašel.

Kolik bych tam měl dát těch LUXEONŮ? To není pak potřeba chladit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na to aby ti prestali svietiť by som tam dal nejaký 2W odpor hadam aj tých 680R aby simuloval odporovú záťaž žiarovky pretože regulátor v BSG s takou záťažou počíta.

No luxeony by som tam dal tri, do každej komôrky jednu a malinký chladič na púzdro TO220 alebo rovno origo na luxeon (ten bude mastný myslím) na každú priskrutkovať. To že to bude teplé, nevadí, prechod luxeonu má pracovnú teplotu max 120°C a taktiež lampička to zvládne pretože tie žiarovky tiež pekne kúria

:D

Odkaz ke komentáři

Tak co pánové, nikdo neví?

Chtěl bych tam dát Luxeony, ale bojím se toho, že tam budu mít tmu. :(

Jedná sa teraz o strop? alebo SPZ?

Skús jednu vec. nechaj jednu pôvodnú žiarovečku v svetle resp nechaj tam tú sulfitku a paralelne k nej pripoj tú diodovú. uvidíš čo sa stane....

Odkaz ke komentáři

Tak co pánové, nikdo neví?

Chtěl bych tam dát Luxeony, ale bojím se toho, že tam budu mít tmu.  :(

Jedná sa teraz o strop? alebo SPZ?

Jedná se o strop. Přidal jsem tam 1x odpor 680 (viz. obrázek od Koldo), stále to při zhasnutí svítilo - teď už méně. Asi tam dám silnější odpor.

Když pustím do LEDky víc voltů, než mám, to ji pak můžu vyhodit? Když se na ty autoledky kouknu zvrchu, je tm vidět jakoby vlákno, u jedné malý černý flíček.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Sem na to nějak zapoměl tak se omlouvám :worthy:worthy:worthy

jinak foto je mobilem B)

Dost o tomhle uvažuju ale ta fotka na té spz.......pokud by tam byla jen 2 x ta sulfitka s diodama osvítí to celou spz?Jako že je čitelná?Nechci zase moc provokovat PČR......a stačí sulfitka s 4 x diodou nebo raději s více...

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Modrý? :worthy Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! :wallbash:

...nevím, mám takový pocit jestli ta první fotka nezkresluje a nemá to bílý ...do modra to by mu asi fakt dali.... Jinak taky přikládám foto, mám bílé diody, ale jen 3, přemýšlím, že by jsme tam taky hodili 6 kousků, vypadá to, že to už svítí trocha víc.

post-2673-1180977204_thumb.jpg

Editováno: , autor: Jirkasss V//RS
Odkaz ke komentáři

Modrý? :worthy Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! :wallbash:

No jedna řada jsou modré LEDky a druhá bílé. Je fakt, že v reálu je to mix modrá/bílá. Rozhodně se s policajtama nechci někdy dohadovat... :( Právě proto se ptám, z jakého důvodu mě můžou prudit? Ve které vyhlášce jsou dané požadavky na osvětlení SPZ (barva, intenzita, apod.) ??? :help: Díky za info

Editováno: , autor: luckymann
Odkaz ke komentáři

No jedna řada jsou modré LEDky a druhá bílé. Je fakt, že v reálu je to mix modrá/bílá. Rozhodně se s policajtama nechci někdy dohadovat... :( Právě proto se ptám, z jakého důvodu mě můžou prudit? Ve které vyhlášce jsou dané požadavky na osvětlení SPZ (barva, intenzita, apod.) ??? :help: Díky za info

No zapomeň, že ti ty modré sežerou, ani náhodou!!! I s bílýma je někdy problem se zdejšími orgány lol

Odkaz ke komentáři

No zapomeň, že ti ty modré sežerou, ani náhodou!!! I s bílýma je někdy problem se zdejšími orgány lol

Bílá převažuje, modrá to jenom doplňuje... :) Vím, že nemá cenu se s policajtem moc dohadovat - no ale když mě za něco chtějí prudit, musí to mít něčím podložené - tak se ptám, kde ja dána barva osvětlení SPZ???

Odkaz ke komentáři

Bílá převažuje, modrá to jenom doplňuje... :) Vím, že nemá cenu se s policajtem moc dohadovat - no ale když mě za něco chtějí prudit, musí to mít něčím podložené - tak se ptám, kde ja dána barva osvětlení SPZ???

Asi není dána barva, ale je předepsaná schválená žárovka.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...