profor Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Kolik mají ty LEDky mít V a mA?Jinak viděl jsem diody LUXEON. Do osvětlení SPZ se asi moc nehodí, ale některé by byly dost dobré např. do mlhovek. Třeba toto. ..inakk kukni obrázok z katalógu GM, tam máš kolko mA a V znesú Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Když takto udělám osvětlení SPZ, jak to mám upravit, aby to bylo odolné vůči povětrnostním vlivům? Napadá mě jedině zadělat to lepidlem z tavné pistole. Snad se to pak znova nerozteče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Ale šak na Fábii je to plexi oddelené gumičkou takže voda a nič iné by sa ti tam nemali dostať... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 ..a takto vyzerajú naživo.... Trochu OT, ale když dám 4 autodiody do stropního světla, jaké tam mám dát odpory? Mám 680, nebude to svítit slabě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 do stropného by som radšej volil LUXEON, predsa min 1W je 1W a môžeš mať aj 5W ak si priplatíš Ale tam 4 budú beztak málo, bola tu fotka stropného svetielka posiateho celého tými diodami... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 Ale tam 4 budú beztak málo Svítí to docela málo - zkoušel jsem to na 9V baterku. V autě mi svítily jen 3 diody, doma jsem to dodělal, zítra to snad bude OK. Problém je ale v tom, že když to dám do polohy aby to svítilo při otevření dveří tak se to rozsvítí, ale pak to nezhasne úplně. Trochu to svítí. Někde se to tu řešilo u zadních světel, ale zatím jsem to nenašel. Kolik bych tam měl dát těch LUXEONŮ? To není pak potřeba chladit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 No na to aby ti prestali svietiť by som tam dal nejaký 2W odpor hadam aj tých 680R aby simuloval odporovú záťaž žiarovky pretože regulátor v BSG s takou záťažou počíta. No luxeony by som tam dal tri, do každej komôrky jednu a malinký chladič na púzdro TO220 alebo rovno origo na luxeon (ten bude mastný myslím) na každú priskrutkovať. To že to bude teplé, nevadí, prechod luxeonu má pracovnú teplotu max 120°C a taktiež lampička to zvládne pretože tie žiarovky tiež pekne kúria Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 21. Březen 2007 Sdílet Vloženo 21. Březen 2007 No na to aby ti prestali svietiť by som tam dal nejaký 2W odpor hadam aj tých 680R aby simuloval odporovú záťaž žiarovky Nevím, přesně, jaký odpor myslíš - kam ho dát. Mám to tak jako na obrázku, LEDky jsou cca 3,3V, 50 mA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koldo Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 Trebárz takto. Mal by stačiť aj 0,5 W. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 22. Březen 2007 Sdílet Vloženo 22. Březen 2007 Tak ako nakreslil Koldo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 23. Březen 2007 Sdílet Vloženo 23. Březen 2007 (editace) Akorát nevím, proč to po připojení na 9V baterku svítí a v autě to nesvítí skoro vůbec. Editováno: 25. Březen 2007, autor: Jack_lib Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 25. Březen 2007 Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 Tak co pánové, nikdo neví? Chtěl bych tam dát Luxeony, ale bojím se toho, že tam budu mít tmu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Březen 2007 Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 Tak co pánové, nikdo neví?Chtěl bych tam dát Luxeony, ale bojím se toho, že tam budu mít tmu. Jedná sa teraz o strop? alebo SPZ? Skús jednu vec. nechaj jednu pôvodnú žiarovečku v svetle resp nechaj tam tú sulfitku a paralelne k nej pripoj tú diodovú. uvidíš čo sa stane.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 25. Březen 2007 Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 Tak co pánové, nikdo neví?Chtěl bych tam dát Luxeony, ale bojím se toho, že tam budu mít tmu. Jedná sa teraz o strop? alebo SPZ? Jedná se o strop. Přidal jsem tam 1x odpor 680 (viz. obrázek od Koldo), stále to při zhasnutí svítilo - teď už méně. Asi tam dám silnější odpor. Když pustím do LEDky víc voltů, než mám, to ji pak můžu vyhodit? Když se na ty autoledky kouknu zvrchu, je tm vidět jakoby vlákno, u jedné malý černý flíček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Březen 2007 Sdílet Vloženo 25. Březen 2007 te fliačik mám aj ja na tých diodách a ano, odpáliš ju keď jej dáš viac a fliačik sa zväčší daj tú žiarovku, aj mimo lampu myslím teda nad ňu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonny Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 Sem na to nějak zapoměl tak se omlouvám jinak foto je mobilem Dost o tomhle uvažuju ale ta fotka na té spz.......pokud by tam byla jen 2 x ta sulfitka s diodama osvítí to celou spz?Jako že je čitelná?Nechci zase moc provokovat PČR......a stačí sulfitka s 4 x diodou nebo raději s více... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 4. Červen 2007 Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 (editace) Tak jsem trochu "vylepšil" osvětlení SPZ... :) jenom jsem zvědavý co mi na to řeknou cajti - můžou mě za to prudit - z jakého důvodu? ... ... Editováno: 4. Červen 2007, autor: luckymann Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 4. Červen 2007 Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 Modrý? Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkasss V//RS Vloženo 4. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2007 (editace) Modrý? Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! ...nevím, mám takový pocit jestli ta první fotka nezkresluje a nemá to bílý ...do modra to by mu asi fakt dali.... Jinak taky přikládám foto, mám bílé diody, ale jen 3, přemýšlím, že by jsme tam taky hodili 6 kousků, vypadá to, že to už svítí trocha víc. Editováno: 4. Červen 2007, autor: Jirkasss V//RS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 5. Červen 2007 Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 (editace) Modrý? Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! No jedna řada jsou modré LEDky a druhá bílé. Je fakt, že v reálu je to mix modrá/bílá. Rozhodně se s policajtama nechci někdy dohadovat... Právě proto se ptám, z jakého důvodu mě můžou prudit? Ve které vyhlášce jsou dané požadavky na osvětlení SPZ (barva, intenzita, apod.) ??? Díky za info Editováno: 5. Červen 2007, autor: luckymann Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkasss V//RS Vloženo 5. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 Modrý? Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! No jedna řada jsou modré LEDky a druhá bílé. Je fakt, že v reálu je to mix modrá/bílá. Rozhodně se s policajtama nechci někdy dohadovat... Právě proto se ptám, z jakého důvodu mě můžou prudit? Ve které vyhlášce jsou dané požadavky na osvětlení SPZ (barva, intenzita, apod.) ??? Díky za info No zapomeň, že ti ty modré sežerou, ani náhodou!!! I s bílýma je někdy problem se zdejšími orgány Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 5. Červen 2007 Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 Modrý? Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! No jedna řada jsou modré LEDky a druhá bílé. Je fakt, že v reálu je to mix modrá/bílá. Rozhodně se s policajtama nechci někdy dohadovat... Právě proto se ptám, z jakého důvodu mě můžou prudit? Ve které vyhlášce jsou dané požadavky na osvětlení SPZ (barva, intenzita, apod.) ??? Díky za info No zapomeň, že ti ty modré sežerou, ani náhodou!!! I s bílýma je někdy problem se zdejšími orgány Bílá převažuje, modrá to jenom doplňuje... Vím, že nemá cenu se s policajtem moc dohadovat - no ale když mě za něco chtějí prudit, musí to mít něčím podložené - tak se ptám, kde ja dána barva osvětlení SPZ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 5. Červen 2007 Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 Modrý? Tak ty chceš policajty asi vážně naštvat, tohle už je provokace! No jedna řada jsou modré LEDky a druhá bílé. Je fakt, že v reálu je to mix modrá/bílá. Rozhodně se s policajtama nechci někdy dohadovat... Právě proto se ptám, z jakého důvodu mě můžou prudit? Ve které vyhlášce jsou dané požadavky na osvětlení SPZ (barva, intenzita, apod.) ??? Díky za info No zapomeň, že ti ty modré sežerou, ani náhodou!!! I s bílýma je někdy problem se zdejšími orgány Bílá převažuje, modrá to jenom doplňuje... Vím, že nemá cenu se s policajtem moc dohadovat - no ale když mě za něco chtějí prudit, musí to mít něčím podložené - tak se ptám, kde ja dána barva osvětlení SPZ??? Asi není dána barva, ale je předepsaná schválená žárovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkasss V//RS Vloženo 5. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 ...jo jo asi tak nějak. Taky mám teda všude diody, ale jde o to, že dioda prostě nemá schválení pro provoz na veřejných komunikacích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 5. Červen 2007 Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 56/2001 Sb. nebo 2000, teď si nejsem jistej, prostě jsou to technické podmínky vozidel. Tam najdeš vše, jakou můžou mít světla barvu, umístění atd., uvidíš, že modrá ne! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.