Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím hoši muže mi někdo poradit zda mam nějakej novější soft ( vypadá to ze mi to ukazuje 5270 ale nevím jestli takovej vůbec existuje :D )popřípadě jakej stáhnout a chtěl bych i nový mapy ale aby tam byla i cesta do Chorvatska :) mockrát díky 

IMG_0713.JPG

IMG_0714.JPG

Vloženo

Zdravím, chtěl bych si aktualizovat mapové podklady přes SD kartu, ale v minulosti se mi stalo, že jsem musel přehrát i FW. Jelikož teď bydlím v bytě, nemám možnost mít auto připojené na nabíječce během tohoto úkonu. Jde přehraní FW + dohrání map z SD udělat i mimo auto "v pohodlí domova"? Má s tím někdo zkušenosti, případně co k tomu budu potřebovat? Mám doma autobaterii i nabíječku.

Vloženo

Ty jo někdo to tu pár stran zpátky psal. Tuším že je nutné mít napájení, rádio a gateway jednotku. Ale nějak nechápu, proč kvůli aktualizaci vytahovat rádio z auta. Já to dělal úplně v pohodě. Klíček do první polohy, vypnout světla a klimatizaci a je to. Akorát ten čas že musíš být u auta a to si myslím že demontáži a montáží dílů nestrávíš o moc míň času.

Jo a pro aktualizaci map nepotřebuješ měnit FW

Vloženo

Jenze kdyz mu to pri kopirovani pres sd padne tak musi znovu softit. Radio ma venku za 2 minuty. Potrebuje jen zdroj 12V a aspon 3A a pin. Pokud predem neodpoji baterku budou v jednotkach chyby.

Vloženo

Důvod, přesně jak tvrdí h2o když jsem to dělal poprvé tak mi to po nahrání map zrušilo FW, tak jsem ho přehrál a potom bylo vše ok, akorát mi to během té doby vyšťavilo baterku (O2 režim Scandinavia - 1. poloha klíče = rozsvícené světla).

Zdroj i pin mám takže pokud doma napojím pouze na 12 - mínus a na 15 - plus ( v obrázku níže ) můžu vesele nahrávat?

34_N9110928_1.thumb.png.ca4d2242500c058e50bc4af2ba219c7f.png

Vloženo

Děkuji a ještě dotaz k těm chybám v jednotkách, když odpojím baterku v autě, potom odpojím RNS 510, doma udělám co potřebuji, připojím do auta a potom zase zapojím baterku tak by mělo být vše ok?

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahojte.  Mam problem a neviem si dat rady. Vymenil som bolero za columbus. No vsetko ide ako ma len proste ked vypnem klucik radio sa zhasne ale v pozadi pocut akoby nevypol ventilator radia. Da sa to nejako nakodovat alebo musim menit rj gateway? Dakujem za kazdu pomoc.  Je to starsie radio a dal som ho do skoda octavia facelift 2.0 r.v. 2009 prilozim foto. 

20170616_144448.jpg

Vloženo

No stress columbus se dochlazuje a vypne po ca 5-10min co odstavis auto kedy jak....

jinak kdyz si vsimnes tak i kdyz odemknes rano auto a otvoris dvere vetrak na columbu se rozebehne

Vloženo
před 29 minutami, ka_r_los napsal:

A dělají to i verze s SSD, pozůstat z doby s HDD diskem :)

V tom přece není žádný rozdíl: teplo "nemá ráda" žádná elektronika, samotný Columbus, SSD ani HDD.
A z hlediska ztrátového výkonu není příkon disku proti celkovému příkonu Columba zrovna významný...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...