Publikováno Únor 19, 200718 r Prosim, nevite nekdo jake turbo benzinove motory jsou v planu do OCT II MR2008? Bude tam i 1.4TSI 103KW?
Únor 20, 200718 r Má prísť motor 1,8 TFSI ako náhrada motora 2,0 FSI. Iné turbobenzíny zatiaľ neočakávaj. U nafty snáď príde 1,6 TDI-CR. S tým 1,4 TSI 103 kW som už jazdil v Golfe a zase taký zázrak to nie je. Ku cti mu slúži mimoriadna tichosť. Ten motor v tom aute viac cítiť, než počuť. Na záťahu absolútne necítiť nábeh turba či kompresora, ale na druhej strane tá spotreba nie je tak oslnivá, ako som očakával a potom mne ten zvuk nesedí. Radšej by som volil 2,0 FSI.
Únor 22, 200718 r Autor jel jste nekdo jiz s motorem 1.8TFSI v nejakem koncernovem aute? A jaka bude spotreba? Da se to porovnat nejak s motorem 1.8T v OCT I pro lepsi predstavu? Jeste jeden dotaz: dali byste prednost tomuto motoru, nebo 2.0TDI 103KW? diky moc.
Únor 22, 200718 r Ja taktiež benzínu. S 1,8 TFSI som síce ešte nejazdil, ale vlastním 2,0 TFSI a jazdil som už aj s 1,4 TSI. Tak sa domnievam, že to bude určite viac než dôstojný nástupca motora 1,8T. Napríklad 2,0 TFSI sa vytáča omnoho ochotnejšie ako 1,8T a taktiež je celkovo pokojnejší a kultivovanejší. Tak očakávam podobné chovanie aj u 1,8 TFSI, akurát pri nižšom výkone. Spotrebu v OII očakávam tesne pod 8 litrov, s TFSI jazdím za cca 8,3 dlhodobo.
Únor 23, 200718 r a já bych zase dal přednost naftě. Ale s benzínem TSFI jsem ještě nejel, jen s 1,8 T 110 kW... zrychlení má do stovky asi lepší než 2,0 TDI, nevím přesně, rozdíl je v tom, že u benzínu se delší dobu vytáčejí rychlosti a 100 to udělá na dvojku, to u nafty nejde. Ale nafta má lepší zátah od 100 vejš a na dálnici benzínu ujede, nemyslím na maximálce, ale při zrychlování ve vyšších rychlostech už není nutné řadit, a to je pro mě příjemnější vlastnost než zrychlení z nuly... ale každej má rád něco jinýho, a to že benzín má do jistý míry sportovnější charakter je fakt, i když to už taky není 100% tvrzení... 2,0 TDI 103 kW ale se sportovní jízdou moc společného nemá, jiný kafe je to ale u 2,0 TDI v RS a úplně jiný kafe třeba u BMW...
Únor 23, 200718 r jenže ropák ujede na dálnici benzinaku(o srovnatelným výkonu) pouze v pružným zrychlení. pokud bude umět řidič benzinu spolupracovat s převodokou, tak tvrdím, ze se 2.0TDI na 1.8T nechytne ani na dálnici
Únor 23, 200718 r to miccap: TDI ujede benzínu, nebo benzín ujede TDI? z té tvé formulace mi to není zcela zřejmé.
Únor 23, 200718 r Autor tak, tak, Diamant ma pravdu. Jsou to minimalni rozdily. Me spise zajimaly rozdily 1.8T vs. 1.8TFSI a 1.4TSI. 1.8T 110KW v OCT I mam doma, stejne jako 2.0TDI 103KW - rekl bych ze benzin je daleko prijemnejsi nez "tvrdy" diesel. Fakt je, ze benzin tak netlaci do sedadel, ale to ja nemusim - naopak se mi zda, ze kdyz 1.8T podradim, tak vyrazim jak "raketa". S tim 20.OTDI nejsem spokojen, neb je to zvukove nekultivovany "traktor" a chtel bych to vymenit za nejaky turbo benzin, proto jsem sondoval kdo co vi, ze ma prijit. Z 2.0FSI mam strach, ze to bude hodne papat, kdyz to nema turbo. Zase nadruhou stranu nevim, jaka bude cena turbo benzinu, az je pusti Skodovka ven, tak jsem ted v rozpacich co mam delat - ale ten diesel me fakt nebavi - i kdyz jezdim za 5.5L (v OCT I 1.8T mam 8.2l). Myslite, ze je jedno, zda prodam ten diesel ted, nebo az v lete, kdy se rika, ze je sezona? V lete to bude rok, co byla uvedena do provozu, takze bude jeste zbyvat rok zaruky...
Únor 23, 200718 r vyzkoušeno, TDI ujede... že 2.0TDI 103kW ujede 1.8T 110kW? pak je chyba mezi sedackou a volantem v autě s benzínakem
Únor 23, 200718 r ujede, potvrdil to i ten kluk, co to 1,8T má... zkoušeli jsme sice jiný TDI než 2,0, konkrétně 1,9 s chipem na 110 kW... benzín nemá ten zátah z nízkých otáček a tu pružnost a na nějakém úseku ujede, benzín ho pak dožene, ale co se předjíždění týče, je na tom hnedle líp nafta... nemá smysl to řešit, každej motor se chová jinak a každýmu sedí něco jinýho. ale když si porovnáš stejný výkon benzín vrs nafta, hodnoty zrychlení jsou prakticky stejné, jen ta pružnost u dieselu je lepší...
Únor 24, 200718 r nj, tak to je pak jasny, kdyz ste meli 1.9ku se 110kW. to jsem mel taky a tam bych mozna i veril, ze ujede, protoze dvoulitrovým ropakum jsem ujížděl
Březen 2, 200718 r Tak už je to oficiální 1.8TSI nahradí v Octavii 2.0 FSI (z AUTO.cz) Je to sice 1.8TFSI, ale VW to přejmenoval na 1.8TSI což je trochu zavádějící. Upraveno Březen 2, 200718 r od Lancelot
Březen 2, 200718 r To označenie sa mi nepáči, mali to nechať na TFSI. Ale jasne, je to oficiálne, čítal som to pred pár dňami v tlačovej správe. Radek, myslím, že sezóna bude skôr na jar, keď sa oteplí. V lete už to nie je ono, lebo ľudia sú kade tade po chatách a na dovolenkách, autá nie sú stredobodom záujmu. Inak s tým hodnotením TDI vs. benzín plne súhlasím, mám na vec rovnaký názor. Preto nemám naftu.
Březen 3, 200718 r Autor nemate nekdo nejake info o tom, jak bude novy motor 1.8TSI posazen cenove? Myslim zda bude cenove pod 2.0FSI?
Březen 3, 200718 r Autor to Diamant: da se ta tiskova zprava nekde precist na webu? Je na ni nejaky odkaz? diky moc
Březen 4, 200718 r nemate nekdo nejake info o tom, jak bude novy motor 1.8TSI posazen cenove? Myslim zda bude cenove pod 2.0FSI? ano bude cenove pod 2.0 FSI
Březen 4, 200718 r nj, tak to je pak jasny, kdyz ste meli 1.9ku se 110kW. to jsem mel taky a tam bych mozna i veril, ze ujede, protoze dvoulitrovým ropakum jsem ujížděl to už je jedno, na dálnicích budou nové radary, tak že se ještě vydivočte a od června máme po ptákách, prý to bude součást středového svodidla a bude se dát měnit během 15min., tak že je budou přemísťovat
Březen 5, 200718 r No neviem, ale to, čo sa objavilo na web-e neboli radary, ale nejaké čítače z Rakúska. Myslím, že taký premiestniteľný radar by tam dlho nevydržal, navyše by to potrebovalo dostatok voľnej pamäte a veľké baterky, aby to tam vedelo fungovať. Nepzdá sa mi to pravdepodobné. Verejne to prístupné nie je, ale myslím, že to uverejnili viaceré servery. Je to správa o tom, čo predstavia v Ženeve. Bežné autoservery z toho urobili viacej správ a článkov, inak to je ale len v jednom texte.
Březen 12, 200718 r Nevíte někdo od kdy přesněji budou ty nové motory? Léto je celkem široký pojem. Diamente už máš test 1.8 TFSI na railweb? Nemůžu to tam najít.
Březen 12, 200718 r Nevíte, co je pravdy na tom, že by měl skončit 2.0TDI a 1.9TDI by měl posílit na 85kW?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.