Warcraft Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 Zdarvím chtěl bych se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenost s doděláním,přidáním šestého převodového stupně. Mám OI 2003 1.9TDi 81kW a uvažuji o tom. Našel jsem i firmu,která to montuje,EuroTuning a vychází to na nějakých 34000. Budu rád když se podělíte o své zkušenosti nebo názory. dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shotek Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 A vyplatí se to vůbec? Pokud se nemýlím, tak jde jen o snížení otáček při jízdě na dálnici a tím menší spotřeba, ne? Takže za jak dlouho máš těch 34tis zpátky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikaaa Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 skus pohladat na fore , da sa to aj lacnejsie, skus pozriet aj tu: http://www.skodaoctavia.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub - škodík Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 Si tam dej 6tikvalt z octavie PD 96 kW. Díly i s montáží tak 15 - 20 tis max. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 Si tam dej 6tikvalt z octavie PD 96 kW. Díly i s montáží tak 15 - 20 tis max. lacnejsie aj lepsie riesenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warcraft Vloženo 1. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 Tak přemýšlel jsem i o originálním řešení z PDčka,ale třeba na zmiňované stránce http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/6tikvalt.htm se s originální převodovkou měmí také poloosy,spojka,startér vše z PD. A myslím,že šestka by se využila nejen na dálnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 Tak přemýšlel jsem i o originálním řešení z PDčka,ale třeba na zmiňované stránce http://www.skodaoctavia.cz/motornavody/6tikvalt.htm se s originální převodovkou měmí také poloosy,spojka,startér vše z PD. A myslím,že šestka by se využila nejen na dálnici. ale za tych 15-20 mas uz vsetko tam mas uz ktomu prisposobene aj 1-4 a nie len 5ka je skratena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warcraft Vloženo 2. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2007 A to bereš ceny nových dílů nebo použitých,z bouraček a tak? Je pravda,že oproti 34tisícům je to rozdíl. a nemáte s tím někdo zkušenost,neměnil jste převodovku za 6ti kvalt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peteres Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warcraft Vloženo 3. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 no myslím,že šestku využiješ nejen na dálnici,ale i na rovnějších úsecích ostatních silnic,alespoň podle mé zkušenosti,ale mám tdi.nižší spotřeba,otáčky a zatěžování motoru je to ovšem poměrně velká investice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zaajdaa Vloženo 4. Březen 2007 Sdílet Vloženo 4. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... To mě zajímá... kdo to dělá? Popřípadě kolik za to chtějí? To stačí udělat 5ku s více zuby a pasuje to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 4. Březen 2007 Sdílet Vloženo 4. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... To mě zajímá... kdo to dělá? Popřípadě kolik za to chtějí? To stačí udělat 5ku s více zuby a pasuje to? Jenom jsem zjišťoval jestli to jde a bylo mi řečeno že jo, musí se vyměnit soukolí 5.stupně, zatím mi syn toho člověka co to dělá zjišťuje co a jak, takže momentálně ještě nevím...a doufám že to půjde bez demontáže převodovky, snad to půjde bokem... Je to jeden z opravdu dobrejch převodovkářů, dělá převodovky i do závoďáků... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warcraft Vloženo 6. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 tak kdyby jsi věděl nějaké podrobnosti,tak dej vedět.docela o tom uvažuju,mám tedy tdi. třeba firma Eurotuning dělá ekonomickou verzi bez demontáže převodovky z vozu změnou pátého stupně a přidáním šestého. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 6. Březen 2007 Sdílet Vloženo 6. Březen 2007 tak kdyby jsi věděl nějaké podrobnosti,tak dej vedět.docela o tom uvažuju,mám tedy tdi.třeba firma Eurotuning dělá ekonomickou verzi bez demontáže převodovky z vozu změnou pátého stupně a přidáním šestého. Jj, o tom vím, ale za ty peníze ať si to strčej někam...To si radši koupím celou převodovku s jinejma převodama... Zjistil jsem že je asi 6 možnejch variant převodovek do mojí Octy už z výroby, jsou rozdílný 5.kvalty a třeba taky stálej převod je jinej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Warcraft Vloženo 7. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Březen 2007 To se asi liší podle toho do jaké země se vyváží,ne?Tak také je to řešení,ale přeci jen jeden převod navíc to nenahradí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 8. Březen 2007 Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 To se asi liší podle toho do jaké země se vyváží,ne?Tak také je to řešení,ale přeci jen jeden převod navíc to nenahradí. To sice nenahradí, ale u benzínu to není tak potřeba, neřeknu u nafty... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... A utahlo by to vubec 6gang ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... A utahlo by to vubec 6gang ? 6-ti kvalt by utáhla v pohodě, na dálnici a ještě by byla pěkná spotřeba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... A utahlo by to vubec 6gang ? 6-ti kvalt by utáhla v pohodě, na dálnici a ještě by byla pěkná spotřeba... No nevim 1,6 je na 5tku docela mrtva na zrychleni treba od 130 a ma malej kroutak....asi urcite by to jelo ale zadna slava... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 A šla by 6ti kvalt i do mé 1.6tky? To by byla parádička, i když to asi moc nevyužiju ... to by se mi snad mohla teoreticky zvednout maximálka, že? No taky bych bral 6ti kvalt, ale já si nechám jen prodloužit 5...hlavně kvůli spotřebě na dálnici... A utahlo by to vubec 6gang ? 6-ti kvalt by utáhla v pohodě, na dálnici a ještě by byla pěkná spotřeba... No nevim 1,6 je na 5tku docela mrtva na zrychleni treba od 130 a ma malej kroutak....asi urcite by to jelo ale zadna slava... Záleží jakou máš převodovku, já mám krátkou a při 130 mi točí asi 4tis.(stačí sešlápnout a jede hodně slušně, možná taky proto že jezdím na V-Power 99) a chci 5tku prodloužit aby měla asi tak při 130 necelý 3,5tis. a možná ještě míň... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr81 Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Jenom jsem zjišťoval jestli to jde a bylo mi řečeno že jo, musí se vyměnit soukolí 5.stupně, zatím mi syn toho člověka co to dělá zjišťuje co a jak, takže momentálně ještě nevím...a doufám že to půjde bez demontáže převodovky, snad to půjde bokem... Je to jeden z opravdu dobrejch převodovkářů, dělá převodovky i do závoďáků... Tak pak dej info protože to by mě docela zajímalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.