Přejít na obsah

Oprava lamel výdechu topení

Milan123

Doporučené příspěvky

byl zde jeden člověk, který mi sliboval, že mi pošle lamelky, milion mailů a dodnes jaksi nic nedošlo-nebudu jmenovat....a tak mi nezbylo nic jiného než ofuk vytáhnout-drží na čtyrech perkách, ofuk rozebrat a ulomené čepy ovládaní lamelek udělat nové. V místě kde byly ulomené jsem navrtal malé dirky a vteřiňákem nalepil malé kovové kolíčky z malých hřebíčků-a bylo hotovo za půl hodky. Sice mi připadá, že to nedovírá úplně do krajní polohy, ale je to dobré a už se to neulomí. Jinak nový ofuk komplet něco okolo 600 kč. Foto jsem nedělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

byl zde jeden člověk, který mi sliboval, že mi pošle lamelky, milion mailů a dodnes jaksi nic nedošlo-nebudu jmenovat....a tak mi nezbylo nic jiného než ofuk vytáhnout-drží na čtyrech perkách, ofuk rozebrat a ulomené čepy ovládaní lamelek udělat nové. V místě kde byly ulomené jsem navrtal malé dirky a vteřiňákem nalepil malé kovové kolíčky z malých hřebíčků-a bylo hotovo za půl hodky. Sice mi připadá, že to nedovírá úplně do krajní polohy, ale je to dobré a už se to neulomí. Jinak nový ofuk komplet něco okolo 600 kč. Foto jsem nedělal.

Na vrakovišti za 200,-...taky jsem ji měnil!

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Rozebrat, nahřát špendlík a natavit do lamelky. Nejde dokonale trefit original umístění, ale funguje to a drží. Jeden výdech jsem musel dělat komplet a zatím spokojenost. :)

jj. natavit mi to moc nešlo i když jsem to zkoušel(ten plast se nějak nechtel podat), tak jsem to malinkatým vrtáčkem zavrtal a na vteřiňák zalepil a hotovo-spokojenost, taky komplet celý výdech :palec2:

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem po vašem návodu rozebral pravý ofuk. Ven se mu moc nechtělo, ale nakonec jsem ho přesvědčil, ale při vytahování mi spadla jedna z těch 4 pružinek co ho drží do palubovky. Dá se tomu nějak vyhnout, je na to nějaký fígl? A druhý problém co mám je ten, že mi nejde vytáhnout ty prostřední ofuky u knoflíku varovných světel. Jsou upevněny stejně? Jinak oprava se zdařila perfektně.( metoda ala rozpálený hřebík).

Odkaz ke komentáři

Stejný problém, jedna sponka zůstala v útrobách palubky. Ve prostřed je to uchyceno stějně, jen je těch sponek 8 ks. Žádnej fígl na to neznám, snad někdo poradí....

tak u těch krajních mi taky jedna zapadla, ale vypadla pod nohy na kobereček-takže gut-ale hned šly všechny ty perka na vteřiňák pro příště. A na ten prostředek jsem použil háček, kterým to zaháknu zevniř toho výdechu-abych neotlačil palubku,když to rvu ven-něco jako mají v pneuservisu na poklice... -_-

Odkaz ke komentáři

Protože mi nešli vytáhnout prostřední výdechy byl jsem v autorizovaném servisu aby mi to vyndali oni (jen vytahli ven, opravu si udělám sám). Dostal jsem vyškoleného mechanika na interiéry. Hrál si s tím asi 20 min než to dostal ven. Dal jsem s nim řeč a říkal, že každé jdou vytáhnout jinak některé líp jiné hůř. Moje zrovna hůře. Dal mi radu že je lepší před montáží v autě zatopit, aby ta umělá hmota trochu změkla a při vyndávání se líp poddala, protože docela ráda praská-jinak když ti to praskne tak ten plastový středový rámeček stojí 1300Kč. Jinak si prý z toho nic nemám dělat, že mi tam zůstala v palubovce pružinka-prý je to úplně běžná praxe. Zůstali mu tam 2. Po vytáhnutí průduchů mi řekli, že jsou rádi že mi pomohli a že to mám zadarmo. jinak kdyby si někdo chtěl dokoupit jenom ty pružinky, tak to nejde.museli by jste si koupit celý průduch.

Odkaz ke komentáři

Jak tady bylo řečeno a aniž bych podceňoval um kolegů, jednoduché řešení je někde na vrakovišti, nebo občas i tady na fóru koupit náhradní výdech za rozumný peníz - ten malý do cca 300 Kč a ten prostřední do cca 600 Kč a budeš ho moci vyměnit jako celý kus a z toho kusu, který má ulomenou lamelu, ti zbydou ty ostatní lamely jako náhradní díly.

Také není od věci mít nějakého známého v servisu Škoda a přeptat se, protože když tam přijede někdo, kdo si nechává opravit výdechy za plný pěníz - formou výměny, pak jim ten původní díl musí nutně zbýt a oni je vyhazují..

Jinak vyjmutí výdechů už bylo popsáno a už se tu kdysi řešilo - nejlépe jídelním nožem dloubnout zespodu i z vrchu a pak vytahnout prsty. U prostředního dílu nejprve vyndat rámeček kolem tlačítka var. světel, vytáhnout spínač a odpojit kablík ke spínači. Pak stejným způsobem jako u malého dílu opatrně "vysoukat". Samotná výměna lamel jde docela dobře, když se výdech sundá, pak se snadno pochopí, jak to celé funguje a jak to opravit. Problém je pouze v tom, když je kromě kolíčků lamel v háji i vedení těch kolíčků. To se pak špatně opravuje, tam je lepší ten starší kus z bazaru..

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravim všechny...dost lidí popisuje jak mu šly ty ofuky blbě ven, ale já mám spíš opačný problém (naštěstí ne u sebe, ale u kámošovo octávky :D )...Po vyndání jsem jednak spravoval lamelky a taky jsme lakovali ty rámečky...no ale při vracení zpátky se stalo to, že se to nějak šprajclo a lamelkami nejde otáčet...jako by tomu něco vadilo...takže jsem to zas praaacně vyndal a vyzkoušel ještě 3x...pořád stejný...je mi to dost divný, protože když tam ty ofuky byly v pohodě před tim, tak tam snad musej sedět i potom, ne? Jedná se jenom o ty krajní (jak u řidiče, tak spolujezdce), ten prostřední širokej sedí pěkně...Neví někdo z Vás, co jsem udělal blbě??? <_< nebo neni na tu opětovnou montáž nějakej fííígl???

Odkaz ke komentáři

Zdravim všechny...dost lidí popisuje jak mu šly ty ofuky blbě ven, ale já mám spíš opačný problém (naštěstí ne u sebe, ale u kámošovo octávky :D )...Po vyndání jsem jednak spravoval lamelky a taky jsme lakovali ty rámečky...no ale při vracení zpátky se stalo to, že se to nějak šprajclo a lamelkami nejde otáčet...jako by tomu něco vadilo...takže jsem to zas praaacně vyndal a vyzkoušel ještě 3x...pořád stejný...je mi to dost divný, protože když tam ty ofuky byly v pohodě před tim, tak tam snad musej sedět i potom, ne? Jedná se jenom o ty krajní (jak u řidiče, tak spolujezdce), ten prostřední širokej sedí pěkně...Neví někdo z Vás, co jsem udělal blbě??? <_< nebo neni na tu opětovnou montáž nějakej fííígl???

Neprohodili jste levou a pravou? ;):)

Odkaz ke komentáři

Neprohodili jste levou a pravou? ;):)

Po pozdější kontole jsem zjistil, že jsme to s Murdockem prohodili, ale dokazal jsem to tam dat opacne a ted je to daleko hezci, je to takovy logictejsi. :p Stacilo ubrousit par sroubu, vybouchat tvrdej kovovej profil, vyndat spony a je to hezci nez predtim. :palec2: Budou fotky

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...