Přejít na obsah

motor 1,4 TDi - doporučíte?

Doporučené příspěvky

Nevím co je na tom pravdy, ale 1.4 TDI 55kW měly z těch nafťáků nejvyšší průměrnou spotřebu, ale to vím jen z doslechu, nejlépe buď řadu 51kW nebo 59kW, když to nebudeš honit, tak budeš jezdit běžně za 4 litry nafty průměr. ;-)

Já si před měsícem kupoval fabii combi 1.4 TDI 59kW z bazaru, předtím jsem uvažoval o 1.9 SDI z bazaru kvůli nenáročnosti a výdržnosti (prostě traktorový motor), ale těch (dobrých) SDI je pomálu, nedostatkové zboží :-) , uvažoval jsem ještě o 1.2 HTP, kvůli nenáročnosti, ale s těmi auty jsou takové problém, že bych HTP nebral, hlučný motor při startu, časté podpalování ventilů, u 12 ti ventilu přeskakování řetazu, nedokonale vyrobený motor, nedejbože když se naloží v 5-ti lidech tak žere i trávu kolem cesty (průměrná tak 7l/100km) , také těchto aut je v bazaru 3 pr*ele, takže nakonec zvítězila 1.4 TDI, ač jsem si nebyl jistý, jestli do toho jít, ale mohu říct, že si tento motor nemůžu vynachválit, je to sice 3 válec, ale odveze mě všude, při opatrné jízdě 3,5-4,0l/100km, město max do 5,5l/100km průměrná spotřeba, naprosto bez problémů, olej nežere....akorát ty diesely jsou dražší na náhradní díly, než benzíňák, to je jasné... Jako je to vcelku podařený motor, velmi slušně jede, žádná hrůza. Jdi do diesela jestli často jezdíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co je na tom pravdy, ale 1.4 TDI 55kW měly z těch nafťáků nejvyšší průměrnou spotřebu, ale to vím jen z doslechu, nejlépe buď řadu 51kW nebo 59kW, když to nebudeš honit, tak budeš jezdit běžně za 4 litry nafty průměr. ;-)

jo ale jen podle PP ;)

Odkaz ke komentáři

Chipem se snizi o neco spotreba, jezdim kolem 4 litru nafty 59kW, kdyz bych uvazoval o chipu, tak se mi jeste snizi spotreba, (o vykon mi az tak nejde, bo to jede i tak velmi slusne) to budu jezdit třeba kole 3,5nafty?Coz kdyz jedu opatrne, tak se taky dostatanu na takovou spotrebu. Ma to cenu ve vubec chipnout v mem pripade?

mam 51kw, chip super, jede jak 1.9ka

Odkaz ke komentáři

Chipem se snizi o neco spotreba, jezdim kolem 4 litru nafty 59kW, kdyz bych uvazoval o chipu, tak se mi jeste snizi spotreba, (o vykon mi az tak nejde, bo to jede i tak velmi slusne) to budu jezdit třeba kole 3,5nafty?Coz kdyz jedu opatrne, tak se taky dostatanu na takovou spotrebu. Ma to cenu ve vubec chipnout v mem pripade?

spotrebu dela hlavne noha, chip ani ne

Odkaz ke komentáři

1.4tdi uz jedine s CHIPem, po uprave je to uplne jine auto, pocitove jede jako 1.9 TDI PD 74kW, ale za 4l/100 nevim nevim, na udaje z PP zapomente

kdo ma blizko do Plzne a chcete CHIP od profika, kontakt mam v podpisu ;)

Editováno: , autor: johnk
Odkaz ke komentáři

Mám fabii 1 1,4 TDI 55kw. Spotřeba je podle stylu jízdy - dálnice 140 tacho (za každou cenu:) mi dělá 6L/100 ale to řešit nechci.

Na co se chci zeptat majitele stejného kousku - co ukazuje palubák na volnoběh? Když běží jen motor, bez ventilátoru, světel atd. ukazuje mi 0,5 L/hod. Je to jak má být?

Viděl sem totiž na 1,9 Sdi to ukazovalo 0,3L/hod.

Odkaz ke komentáři

Dík za info.

Mě to příde že na teplotě nazáleží, PP na volnoběh ukazuje stejně.

Auto jinak šlape a táhne dobře, jediný jeho slabý místo je zastudena než se rozjede, nechce tahat skoro do 2 tisíc, pak se chytne.

Zkrátka na jedničku musím nechat dlouhý rozjezd do kopce, dvojku hned tak neveme.

Když se ohřeje je to pak už dobrý.

Odkaz ke komentáři

alien27 : Olejem to urcite nebude, ten mas dobry. Mozna spatne cidlo teploty, kdo vi...? Ale pokud ti to za chvilku uz jede normalne, tak bych to neresil, horsi by bylo kdyby ti to delalo problem pri teplem motoru. Pak by to mohla byt treba vaha vzduchu atp. Ale bez napichnuti na Vag to je stejne jen spekulovani.

Zajimave je, ze me Fabie ale 1,4Mpi pri uplne studenem motoru taky nejak nechce tahnout, po chvilce zahrati uz tahne lepe a jde proste lepe za plynem. Takze to proste potrebuje nejakou tu provozni idealni teplotu, aby motor pracoval spravne.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

po precitani tejto temy by som mal niekolko otazok:

- vo vsetkych 3 verziach je obycajny zotrvacnik, ktory sa pri podtoceni neznici tak ako dvojhmota?

- ja som niekde davnejsie cital, ze turbo s variabilnou geometriou je u vsetkych 59kW, tu sa pise, ze iba u tych s DPF... ako to teda je?

- bavite sa tu o EGR ventile a o tom, ze motor lepsie taha ked tam nie je... co to je, nejaka sucast turba? aky to ma povodny vyznam, ked bez toho ide motor lepsie a je to dost nachylne na poruchy?

- vieme, ze skodovky lubia ukazovat vyssiu rychlost ako je skutocna, a u tohto motoru tiez ukazuju nizsiu spotrebu ako je realita... je mozne oba udaje nejako spolahlivo nakalibrovat - nejakym jednoduchym/lacnym sposobom?

- ako zbadam (bez diagnostiky) ze odisla vaha vzduchu, su nejaky priznaky alebo kontrolka na pristrojovke?

- ma turbo nejaku teoreticku maximalnu zivotnost - teda ze aj pri skvelom zaobchadzani nevydrzi viac ako napriklad 300000 km?

Odkaz ke komentáři

- ano, ve vsech je jednohmota

- VGT turbo ma jen 59kW s DPF

- EGR je ventil pro recirkulaci vyfuk, plynu (prepousti zpet do sani to, spaliny z vyfuku), je to jen kvuli ekologii http://cs.wikipedia.org/wiki/EGR

- zkalibrovat jde v rozmezi +-15% - VAGem prizpusobit budiky

- kontrolka ne, priznaky - auto je line a napr. taha jen do urcitych otacek - proste bez DIAG se to nepozna

- nema, muze vydrzet 100tis km a klidne 300 tis km, zalezi na ridici, jak se k nemu chova, ale WG turbo ma predpoklady dlouhe zivotnosti

Odkaz ke komentáři

dik za odpovede - ta jednohmota ma potesila, kedze sa mi uz parkrat podarilo motor podtocit (prvy diesel na ktorom jazdim) :kol-17:

to kalibrovanie budikov cez VAG - spravi to aj ukazovatel spotreby, alebo iba rychlost? vedia to spravit aj v servise skoda? potrebuju k tomu vstupne udaje (aby som im povedal, o kolko viac to ukazuje)?

Odkaz ke komentáři

v bdukach se nastavuje pouze ukazatel spotreby a to v rozmezi -15% - +15%, ve Skodovce nevim

vstupni udaj je rici o kolik procent nahoru ebo dolu to chces upravit - proste vyjet nekolik nadrzi, spocitat realnou spotrebu a zjistit o kolik procent se to lisi od palubaku

nastavuje se to v krocich po 5ti %

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...