Přejít na obsah

Pneu

Mr.Tom

Doporučené příspěvky

Čauky,

můžete mi někdo říci, jak je to s rychlostí u pneu ( když je max.myslím 190Km/h) kolik je bezpečné s nimi max. jet (mám 195/65 R15 91T).

A dále jaké pneu můžu mít u 1,8T-myslím R15-R17 a jestli nebude nějaký problém např. s ukazovanou rychlostí. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čauky,

můžete mi někdo říci, jak je to s rychlostí u pneu ( když je max.myslím 190Km/h) kolik je bezpečné s nimi max. jet (mám 195/65 R15 91T).

A dále jaké pneu můžu mít u 1,8T-myslím R15-R17 a jestli nebude nějaký problém např. s ukazovanou rychlostí. Díky

Co je to za dotaz ? rychl index neni dobry prekracovat to je sand logicke ne... je dobry mit minimalne to co mas v technicaku..

Odkaz ke komentáři

Čauky,

Jak píšou ostatní, používej takový rychlostní index, jaký máš v TP

(nižší můžeš legálně použít jedině v případě, že si v někde na palubku v zorném poli nalepíš takovou malou samolepku, na které je v červeném kroužku právě max. povolená rychlost těch pneu s nižším indexem-použiješ "T" musíš nalepit "190")

Čím vyšší rychl. index použiješ, tím máš vlastně kvalitnější a "pevnější" pneu, protože musí snést daleko větší namáhání a zatížení, které na ni právě při těch větších rychlostech působí.

Co se týká různých rozměrů pneu a ráfků pro OCT 1,8 T a vůbec všeobecně, měly by se používat takové, aby byl zachován vnější obvod pneu (s tolerancí tuším +- 2,5%), takže asi následovně:

195/65 R15

205/60 R15

205/55 R16

205/50 R17

215/45 R17

225/45 R17

Octavia 1,8 T má první tři určitě zapsány přímo v TP, ostatní si můžeš nechat do TP dopsat dodatečně, ale o tom více zde:

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=6888

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...