Přejít na obsah

Maxidot - horní část zobrazení

Matrix

Doporučené příspěvky

Řešili jsme se známým problém s Maxidotem, když sem mu ho "učil česky", tak si mi postěžoval, jelikož má tu větší verzi, kde je grafický celý display, že se mu přestala zobrazovat ta horní 1/4, kde se třeba ukáže ikona olejničky, nebo když dochází benzín tak ikona pumpy. Auto má asi 14 dní, a když vyjel první nádrž tak se mu to ukázalo, při druhé nádrži už nic, jen zahoukal gong ale nic se neukázalo. Projel sem mu to diagnostikou, test akčních členů prověřil všechny segmenty a display je plně funkční, žádná jednotka neobsahuje chybu, krom jedné hlášky, že autorádio nekomunikuje (nemá originální) ale to na to doufám ten vliv nemá, protože ho neměl ani před tím. Vše je nakodované správně, jak motor, tak budíky. Pak mě napadlo, že když bych sundal konektor z hladinoměru co je ve vyrovnávací nádržce chladicí kapaliny, mělo by se to okamžitě ozvat, ale nezahouká ani gong, ani se nic nezobrazí, netuší někdo kde by mohla být zrada ??? Zkušenosti s Maxidotem žádné nemám, tak nevím jestli neudělal třeba nějakou školáckou chybu, takže sem mu nebyl schopen nic poradit. Je to 1.8 20V, 110 kW r.v. 2003

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne to jsem pochopil. A to když už jede na rezervu se mu tam taky nezobrazí ? To se jako chybová (upozorňovací) hláška nebere ??? dřív mu tam prej avítilo třeba "bitte tanken" ale když vyjel druhou nadrz, tak uz nic. Aniten odpojenej hladinomer na chl.kapalinu se nijak neprojevil. Mě jde vcelku o to, proč to právě nezobrazuje ta upozornění na nádrž, chladicí kapalinu a asi i olej apod.

Editováno: , autor: Matrix
Odkaz ke komentáři

"kecy" a graficke "vopicarny" sa zobrazuju urcite pri otoceni klucika. ja jazdim casto na rezervu ;) ale teraz som aj sam zaskoceny ci to pocas jazdy len pipne, alebo to ukaze na par sekund v hornej casti aj ikonu pumpy. skor sa priklanam k nazoru ze ano. ale stale to tam nesvieti urcite. vcera som tankoval, tak ked sa to objavi, dam vediet.

inak tie hlasky na maxiku maju svoje priority, napr. pri startovani nezapnute pasy "prebiju" prazdnu nadrz. holt bezpecnost je na prvom mieste. ;)

Editováno: , autor: Tunak
Odkaz ke komentáři

Řešili jsme se známým problém s Maxidotem, když sem mu ho "učil česky", tak si mi postěžoval, jelikož má tu větší verzi, kde je grafický celý display, že se mu přestala zobrazovat ta horní 1/4, kde se třeba ukáže ikona olejničky, nebo když dochází benzín tak ikona pumpy. Auto má asi 14 dní, a když vyjel první nádrž tak se mu to ukázalo, při druhé nádrži už nic, jen zahoukal gong ale nic se neukázalo. Projel sem mu to diagnostikou, test akčních členů prověřil všechny segmenty a display je plně funkční, žádná jednotka neobsahuje chybu, krom jedné hlášky, že autorádio nekomunikuje (nemá originální) ale to na to doufám ten vliv nemá, protože ho neměl ani před tím. Vše je nakodované správně, jak motor, tak budíky. Pak mě napadlo, že když bych sundal konektor z hladinoměru co je ve vyrovnávací nádržce chladicí kapaliny, mělo by se to okamžitě ozvat, ale nezahouká ani gong, ani se nic nezobrazí, netuší někdo kde by mohla být zrada ??? Zkušenosti s Maxidotem žádné nemám, tak nevím jestli neudělal třeba nějakou školáckou chybu, takže sem mu nebyl schopen nic poradit. Je to 1.8 20V, 110 kW r.v. 2003

A když si mu ho "učil" česky, není možný že se někde stala chyba? Jestli jsem to dobře pochopil... Že ti už teda asi těžko napíše německy, když by měl psát česky...

Odkaz ke komentáři

@stihacka

maxidot ma tie jazykove verzie v sebe a len jednoduchou zmenou v konfiguracii sa prepne do inej reci. konkretne treba zmenit jednu poziciu kodovania. ty si si zrejme myslel ze v sw od maxika prepisoval hlasky, ze?

ja mam CZ a tiez som si to chcel zmenit na iny jazyk, ale nakoniec zvitazil zdravy rozum. ceske auto = ceske texty a ziadne "bitte tanken" :smich:

Editováno: , autor: Tunak
Odkaz ke komentáři

Nene,to pocesteni na to nema vubec zadny vliv, delalo mu to i v nemecke verzi. Ale pokud tedy pisete, ze je to normalni fce maxidotu, tak to nema asi cenu dal resit. Jen se moooc rad, ze moje ikonka pumpy mi sviti po celou dobu co jsem v rezerve, to bych asi jinak docela casto tlacil :)

Odkaz ke komentáři

@stihacka

maxidot ma tie jazykove verzie v sebe a len jednoduchou zmenou v konfiguracii sa prepne do inej reci. konkretne treba zmenit jednu poziciu kodovania. ty si si zrejme myslel ze v sw od maxika prepisoval hlasky, ze?

ja mam CZ a tiez som si to chcel zmenit na iny jazyk, ale nakoniec zvitazil zdravy rozum. ceske auto = ceske texty a ziadne "bitte tanken" :smich:

Aha, to mě jen tak napadlo... ;)

Odkaz ke komentáři

Nene,to pocesteni na to nema vubec zadny vliv, delalo mu to i v nemecke verzi. Ale pokud tedy pisete, ze je to normalni fce maxidotu, tak to nema asi cenu dal resit. Jen se moooc rad, ze moje ikonka pumpy mi sviti po celou dobu co jsem v rezerve, to bych asi jinak docela casto tlacil :)

my mame este aj ukazovatko dojazd, tak ked tam svieti 0km tak je dobre zacat rozmyslat kde by sa dalo splasit nejake to palivo ;)

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...