Jurajus Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Stává se mi, že otočím klíček a začne mi blikat kontrolka imobilizéru. Vyndám klíč a při dalším zasunutí a otočení je to OK. Někdy ale musím proceduru opakovat i třikrát. Co s tím? Jde to nějak opravit, nebo se to musí vyměnit. A vlastně co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tompo Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Zkoušels startovat druhým, rezervním klíčem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Pravděpodobně je to propojení spínačky s přístrojovkou.Cca 200,-. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jurajus Vloženo 16. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Bohužel, mám jen jeden klíč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host kk Vloženo 17. Duben 2006 Sdílet Vloženo 17. Duben 2006 Vyměn to vedení a bude to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 17. Duben 2006 Sdílet Vloženo 17. Duben 2006 Mezi spínačkou a přístrojovkou.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 17. Duben 2006 Sdílet Vloženo 17. Duben 2006 Stává se mi, že otočím klíček a začne mi blikat kontrolka imobilizéru. Vyndám klíč a při dalším zasunutí a otočení je to OK. Někdy ale musím proceduru opakovat i třikrát. Co s tím? Jde to nějak opravit, nebo se to musí vyměnit. A vlastně co? Udajne to z 90% dela nejaky spojovaci kabel mezi spinackou a pristrojovkou,aspon toto mi rekli v servisu.V origo skoda je prej oprava za 800,- vcetne dane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jurajus Vloženo 18. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2006 Jo a když to bliká, tak nejde nastartovat. Doufám, že to bude jen ten kablík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 19. Duben 2006 Sdílet Vloženo 19. Duben 2006 Bohužel to může být také ta skleněná tyčinka v klíčích (imobilizér). Já mám klíče dva, jeden chybuje přesně tak jak popisuješ. Někdy nejde (když se rozbliká kontrolka na palubovce nenačte imbo), potom stačí zkusit znovu a zase funguje, ale druhý klíč jde naprosto bez problémů. Mohlo se klidně stát, že ti ty klíče upadly a poškodily tu tyčinku - kamarádovi tak odešel klíč na Felicii, když mu klíče manželka házela z bytu na zem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 19. Duben 2006 Sdílet Vloženo 19. Duben 2006 To se mi stává taky. Ale zkoušel jsem i rezervní klíč a dělá to furt, mě řekli, že oprava je docela drahá tak na to peču zas tak to nevadí dělá to už rok a poslední dobou se to docela zlepšilo už to dělá jen občas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jurajus Vloženo 19. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2006 No strejc to měl taky. Dal to do origo servisu a oni mu tam mněnili nějaké kolečko u klíče. Pak mu to přestalo. Ale ani mi nechce říct kolik to stálo. Ale je pravda, že mu to už nedělá. Ale věřit jim, to se mi už jednou nevyplatilo. Vymněnili na co mohli a za chvíli to bylo zase. Nemyslím tohle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orim Vloženo 22. Duben 2006 Sdílet Vloženo 22. Duben 2006 Stává se mi, že otočím klíček a začne mi blikat kontrolka imobilizéru. Vyndám klíč a při dalším zasunutí a otočení je to OK. Někdy ale musím proceduru opakovat i třikrát. Co s tím? Jde to nějak opravit, nebo se to musí vyměnit. A vlastně co? Na Oct.I mi to tiez robilo a v servise mi vymenili spojovaci kabel medzi spinacou skrinkou a pristrojovkou.Po vymene sa to uz neopakovalo a zaplatil som nieco do 300,-Sk(uz si nepamätam kolko to presne bolo,ale nie viac nez som uviedol) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Levisek Vloženo 2. Květen 2006 Sdílet Vloženo 2. Květen 2006 (editace) Propojeni spinacky s pristrojovkou, je to nejaky nahradni dil nebo jen kabely? ZVladnu to sam? Auto na zitra potrebuju :/ EDIT: tak jsem tam byl zase a kurna uz naskocila.. ale budu to muset vyresit Editováno: 2. Květen 2006, autor: Levisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ŠEBLEF Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 Mám problém s Octavkou r.v. 2000, 1.9Tdi 66kw AGR. Auto je dovezeno z D. Mám jen jeden klíč a docela často se mi stává, že nenastaruju. Jakmile strčím klíč do zapalování, tak mi ta oranžová kontrolka se symbolem "!" začne blikat, místo aby se rozsvítila a zhasla. Nevím co mám dělat. Prosím o radu Děkuji. PS: Klíček jsem už i rozebral a vyčistil prach, ale nepomohlo to. Může se to stávat proto, že bliká INSP servis a auto mě tímto nutí tento servis udělat? Mám to auto chvíli a ježtě jsem ho neudělal, nebyl čas. Max do 5ti dnů ho udělám. Pomohlo by vymazat tento servis? Prosím o radu. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 7. Duben 2007 Sdílet Vloženo 7. Duben 2007 podle me ti blbne ta civka u spinacky,me to delalo,mel jsem povystrcenej konektor,ale nez jsem to rozdelaval,tak jsem se na to ptal a ty civky imob nekdy blbnou,tak vymena.Ale ja mel dva klice a oba jsem zkousel,tim jsem zavrhl moznost spatneho cipu v klici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nogi Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 Jo jo mi dělá to samé....taky nevím co stím..takže asi ta cívka jo? A na kolik výjde ta oprava cca?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ŠEBLEF Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 podle me ti blbne ta civka u spinacky,me to delalo,mel jsem povystrcenej konektor,ale nez jsem to rozdelaval,tak jsem se na to ptal a ty civky imob nekdy blbnou,tak vymena.Ale ja mel dva klice a oba jsem zkousel,tim jsem zavrhl moznost spatneho cipu v klici Diky. Rozebral jsem ten kryt, zahybal konektorama a zatim to zas funguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ŠEBLEF Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 (editace) Jo a ježtě byl jsem na VAGU, nepsalo žádnou závadu, jenom že klíč vydává slabý signál a ten mechanik mi řek že je v klíči slabá baterka. Přece baterka v klíči napájí jen DO a ne čip imobilizéru, ten je úplně mimo ne? Vždyť čip není ničím napájen. To už vím proto, že když jsem montoval do jedne octavky DO start, tak jsem použil takový modul na "občůrání" imobilizéru. Byla to krabička do které se strčil ten čip (popř. celý klíč) a vedl zní takový drát a ten se obmotal kolem spínačky. Tím pádem při DO startu si ŘJ myslela že je klíč ve spínačce. Takže nechápu toho mechanika jak to mohl vůbec vyslovit? Nebo to může mít vliv? To těžko ne? Vždyť pokud není auto vybaveno DO v klíči tak tam žádná baterka není!!!! Editováno: 8. Duben 2007, autor: ŠEBLEF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 8. Duben 2007 Sdílet Vloženo 8. Duben 2007 no ja jen me to vag ukazal,me to jak to nenastartovalo napsalo- porucha primeho vstrikovani..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 9. Duben 2007 Sdílet Vloženo 9. Duben 2007 baterie je jen na DO to že je mechanik není záruka všech vědomostí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ŠEBLEF Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 (editace) baterie je jen na DOto že je mechanik není záruka všech vědomostí No to je fakt a když už sme u toho DO, tak i po výměně baterií mi nefunguje. Nevíte čím by to mohlo hýt? PS: Při jízdě mi cvaká nějaké relátko Editováno: 10. Duben 2007, autor: ŠEBLEF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladan Vloženo 13. Duben 2007 Sdílet Vloženo 13. Duben 2007 baterie je jen na DOto že je mechanik není záruka všech vědomostí No to je fakt a když už sme u toho DO, tak i po výměně baterií mi nefunguje. Nevíte čím by to mohlo hýt? PS: Při jízdě mi cvaká nějaké relátko V žádném případě to nemá nic společného s inspekcí nebo baterií v klíči. Imo je nezávislá, samostatná část a čip funguje na principu rozkmitání. V drtivé většině je vadná cívka u sp. skříňky, souhlasím s vyčištěním konektoru cívky, jen někdy se cívka mění. Zřídka se mění IMO (součást palubního štítu). Čip v klíči jsem nikdy neměnil, musel by být mechanicky poškozen. Jinak pro info: kód čipu klíče se načte při prvním zapnutí klíče na "15" a po celou dobu běhu motoru je IMO mimo provoz. Nikdy nezpůsobí zhasnutí motoru během jízdy. Jinak, zkušenost s dálkovými starty jako je třeba Magicar apod. používají tzv. by-passy, což je vložení čipu nebo klíče do jedotky, která převysílá kód čipu do stávající cívky auta. Pokud se jedná o primitivní cívku a relé - žádný problém. Ale pokud se používá nějaká zesilovací jednotka, kvůli nedostatščné intenzitě signálu, může to způsobit zahlučení orig. cívky auta. Např. u BMW. Tím dojde k nerozeznání a výpadku kódu čipu klíče. Ještě bych chtěl říct, že při výměně cívky je potřeba opatrnosti, protože celkem dobře drží na spínačce a pří demontáži a montáži docházi k velké destrukci cívky. Moje zkušenost. Info na VAG - klíč - slabý signál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 14. Duben 2007 Sdílet Vloženo 14. Duben 2007 SEBLEE. mal som takyto isty problem na vozidle a vymenili mi kablik od cievky imob. do palubovky. je po probleme uz dva roky. nezhasinala kontrolka imob. musel som otacat kluc a boli to nervy. ten kablik ma stal asi 220sk a je pokoj. octavia 1998 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karamusa Vloženo 26. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2007 dneska jsem si pujčil O1 od mojich rodičů a ve městě jak jsem chtěl nastartovat tak blikala kontrolka imobilizeru,nic me nenapadlo lepsiho nez zkusit nastartovat tak jsem to asi 3× zkusil ale bez vysledku pak jsem vytahl klič a dal ho zpet do zapalovani a už to nedělalo a už to neblblo,,je to kličem nebo něčim jiným?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gdanx Vloženo 26. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2007 dneska jsem si pujčil O1 od mojich rodičů a ve městě jak jsem chtěl nastartovat tak blikala kontrolka imobilizeru,nic me nenapadlo lepsiho nez zkusit nastartovat tak jsem to asi 3× zkusil ale bez vysledku pak jsem vytahl klič a dal ho zpet do zapalovani a už to nedělalo a už to neblblo,,je to kličem nebo něčim jiným?? uz to tady bylo mockrat, bud slaba cteci civka immo ve spinacce, nebo vadnej kabel mezi spinackou a budikama, novej kabel cca 200,-, asi jednodussi zacit tim kabelem .. pokud se tedy jedna o predfacelift Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.