GameKeeper Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Ahoj lidičky. Poslední dobou se mi začal objevovat olej před PP kolem na krytu motoru. OCT 2001 Combi 81KW TDi. Olej dávám Castrol TXT 5W40. Vypadá to, že teče od intercooleru. Dá se s tím něco dělat? Má někdo zkušenosti ??? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liboro Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 Zkušenosti sice nemám, ale z doslechu vím, že se tak začíná projevovat turbo když odchází. Kolik žere oleje motor. Pokud má turbo vůli v ložiscích, dostane se přes ně olej ven. Jestli nejsou moje informace pravdivé tak mě nekamenujte píšu opravdu jen co jsem slyšel. Zdar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 10. Duben 2007 Sdílet Vloženo 10. Duben 2007 zacina odchazet turbo,musis ten olej dostat ven nebo ti to muze nasat a pretocis motor.Vypustit z interkoleru,troska tam zustat muze,ale ty to budes mit plne,vytoc prave kolo a podivej se kde to tece,asi tou plastem pred interkolerem.Je to jen provizorni oprava..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GameKeeper Vloženo 16. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2007 Ahoj. Jenom pro info - katastrofický scénář se nepotvrdil a turbo je O.K vzhledem k počtu najetých km. Problém byl v uvolněném intercooleru v držácích. Nějak se hnul a pak se prodřel o "plast" ve kterém má držet. Opravdu o "plast". Je děravej jak řešeto. Dal jsem novej a vše je O.K. Ale stejně díky za rady. Alespoň mě to dokopalo k tomu, abych s tím něco udělal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 16. Duben 2007 Sdílet Vloženo 16. Duben 2007 to nechapu,pokud se ti prodrel mezichladic,tak ti musel uchazet vzduch pri plneni a nejelo to a pokud ti z toho valil olej jak pises,tak odnekud se musel brat,ne?Zalezi,kolik ti pak z toho vyteklo,jak si to vydelal,pokud par kapek,je to ok,pokud vic jak 2deci,neco je v pr......... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Duben 2007 Sdílet Vloženo 16. Duben 2007 Hoši,z každého turba jde trocha oleje a nedělejte si iluze že né.Zkuste si u auta co má 50.000km oddělat IC a uvidíte.S tím plastem je to stará věc a dost častá chyba 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 16. Duben 2007 Sdílet Vloženo 16. Duben 2007 mel jse na dilne novou octavu-nekapalo,ale teklo-tak deci,mela 15tis oct tour Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galaher Vloženo 16. Duben 2007 Sdílet Vloženo 16. Duben 2007 Taky mi začal kapat olej s intercooleru,ale já mám najeto 240000km.Vaša mi psal,že je to při mých Km. normální,ale mám před STK tak nevím jestli to nemám nějak utěsnit.Moc to sice neteče,ale není to zas moc pěkný když jsou tam masné kapky.Jen mám strach,že jak to utěsním nebo vyměním intercooler,tak se tam bude ten olej hromadit a může mi to poškodit celej motor jak o tom už tady někdo psal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 15. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2009 Taky mi začal kapat olej s intercooleru,ale já mám najeto 240000km.Vaša mi psal,že je to při mých Km. normální,ale mám před STK tak nevím jestli to nemám nějak utěsnit.Moc to sice neteče,ale není to zas moc pěkný když jsou tam masné kapky.Jen mám strach,že jak to utěsním nebo vyměním intercooler,tak se tam bude ten olej hromadit a může mi to poškodit celej motor jak o tom už tady někdo psal... no to by me zajimalo jak zamezit tomu hromadeni oleje .... no ale ctu dál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jessy Vloženo 6. Září 2009 Sdílet Vloženo 6. Září 2009 (editace) Taky by mea to zaujímalo... Ale teraz z trochu inej oblasti - neviete niekto, či by vačší intercooler mohol pomocť nárastu výkonu /aspoň miernemu/ ? Editováno: 26. Červenec 2019, autor: Jessy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macomen Vloženo 6. Září 2009 Sdílet Vloženo 6. Září 2009 (editace) Taky mi začal kapat olej s intercooleru,ale já mám najeto 240000km.Vaša mi psal,že je to při mých Km. normální,ale mám před STK tak nevím jestli to nemám nějak utěsnit.Moc to sice neteče,ale není to zas moc pěkný když jsou tam masné kapky.Jen mám strach,že jak to utěsním nebo vyměním intercooler,tak se tam bude ten olej hromadit a může mi to poškodit celej motor jak o tom už tady někdo psal... [/quote Na STK se to moc neřeší ještě sem za to nikoho nevyhodil mě to vlží u IC taky spíš mě ale trápí že při startu auto zadýmí (jak kdy) a je cítit olej Editováno: 6. Září 2009, autor: macomen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 21. Září 2009 Sdílet Vloženo 21. Září 2009 Tak jsem o víkendu zjistil totéž, a modlím se, aby to bylo intercoolerem , když jsem odchlípnul podběh, pravý dolní roh byl zas.... od oleje. Příští týden půjde k mechanikovi a uvidíme. Tak co chlapi, jak jste dopadli vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
macomen Vloženo 28. Září 2009 Sdílet Vloženo 28. Září 2009 No ten únik je stopro prodřený IC o ten regulátor proudu vzduchu já už to rozebral a zadělal dvousložkou zatím drží spíš mě vyděsilo to množství oleje z turba asi je po něm zkoušel jsem to na vagíně a ve třech tisících vytlačí tak 1300 místo 1850 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 17. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2009 Cosby má pravdu, mám origo nové turbo i váhu, fouká tak jak má atd a taky tam trochu oleje je vždycky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snicl Vloženo 18. Září 2014 Sdílet Vloženo 18. Září 2014 ahoj chci se zaptat. Od inelcooleru mi kape olej. Zhruba 10 000 Km me vykapalo cca 2,5 L oleje. Bude stacit vycistit olej nebo se mam pripravit na nove turbo ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sakin Vloženo 23. leden 2015 Sdílet Vloženo 23. leden 2015 2,5l oleja na 10.000km je sakra dosť. už to bude chcieť nové turbo alebo dať urobiť repas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
annasip Vloženo 10. Březen 2015 Sdílet Vloženo 10. Březen 2015 Nie mas puklinu na intercolerii a preto ti kvapka . Zhod dole naraznik a nasavaci kryt intercolleru. Ten skus dokladne vystriekat aby bol cisty pripadne so stetcom dokladne vycisty a skus sa ist prebehnut a potom ak sa vyskytne machula na intercolleri mas niekde dierku. To iste som mal aj ja a po zalepeni dvojzlozkovym lepidlom je uz pol roka klud alebo daj to niekomu zavarit kto zvara hlinik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paulie_cz Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Trošku blbá odpověď.. v cooleru nesmí být olej!! (takové množství) Pravdu má kolega s turbem, potom teprve řešit cooler. Ta díra v cooleru možná zachránila motor, kdyby neodkapával, a bylo ho tam už 2,5 litru, tak se toho motor nažere a rozletí se na hadry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbaz Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Jen doplním, když motor chytne na olej hlavně nevyřazovat a snažit se udusit motor rychlostí přes nožní brzdu. Po vyřazení dojde k přetočení a nejspíš k velkému poškození motoru. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jessy Vloženo 26. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2019 (editace) V 18. 9. 2014 na 9:14, snicl napsal: ahoj chci se zaptat. Od inelcooleru mi kape olej. Zhruba 10 000 Km me vykapalo cca 2,5 L oleje. Bude stacit vycistit olej nebo se mam pripravit na nove turbo ?? 2,5 litra? Tak to je už poriadnych pár kapek :) To tam leješ olej pri každom tankovaní? :) Ešte sa nikto nevybúral na olejovej stope, čo nechávaš na ceste:) Myslím že je veľmi pravdepodobné, že máš turbo v prdeli, ale sú firmy, čo ti urobia repas, a vyjde to hodne lacnejšie ako nové, pričom tá životnosť by mala byť rovnaká. Takže kvôli tomu pod vlak neskáč :) Editováno: 26. Červenec 2019, autor: Jessy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.