Přejít na obsah

Demontáž airbagu řidiče OII

tomson1

Doporučené příspěvky

Jak nejlépe sundat airbag z volantu? Kdo máte zkušenosti, napišete.Mi to pořád nejde.Díkes

Volant vytahnout co nejvice k sobe a notocit ho tak aby byl pristupny otvor z druhe strany ( od budiku). Do tohoto otvoru vsunou plochy sroubovak a uvolnit perko. Potom otocit volant tak, aby bzl pristupny druhy protilehly otvor a postup opakovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomson1: Jo chapes to asi dobre. Akorat otvor je ta dira na zadni strane volantu ( kdyz by ses podival od budiku zrcatkem na volant, tak ji uvidis).

To je rozumný tah vyhodit ten idiotský plast a dát tam něco jiného.Taky jsem ho dal pryč a ted tam mám RS třiramený a nemá to chybu....akorát byl za 6 tisic :aggressive:

Odkaz ke komentáři

tomson1: Jo chapes to asi dobre. Akorat otvor je ta dira na zadni strane volantu ( kdyz by ses podival od budiku zrcatkem na volant, tak ji uvidis).

To je rozumný tah vyhodit ten idiotský plast a dát tam něco jiného.Taky jsem ho dal pryč a ted tam mám RS třiramený a nemá to chybu....akorát byl za 6 tisic :aggressive:

koukám, že se Škodovka tím "gumákem" nesmazatelně podepsala na tvojí duši :D:D:D

Odkaz ke komentáři

koukám, že se Škodovka tím "gumákem" nesmazatelně podepsala na tvojí duši :D:D:D

Přesně tak-máš docela dobrej postřeh!!! Nemám rád gumu....

Odkaz ke komentáři

Bag mám venku, ještě mi drží na kabelu. Jak se odpojuje ta žlutá svorkovnice, event. ta u bagu?

Na té svorkovnici je pojistka, na pružinku..teď si nejsem jistý, jestli se tlačí od sebe nebo k sobě, ale to poznáš. Ta pojistka je na delší straně svorkovnice, blíž k okraji volantu. Tu pojistku musíš zatlačit a zároveň celý konektor vytáhnout..celkem to jde. Pak zpátky stačí jen tlačit opatrně za konektor a všechno pěkně zaskočí

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Sral jsem se s tím 3h a podařilo se mi ho odjistit jen na jedný straně. Můžete to prosím ještě líp popsat - na kterou stranu páčit šroubovákem atd., musím odpojit baterku a nebo jen stačí během demontáže nezapnout zapalování ? Kurňa nejsem žádné dřevo ale tohle mi asi nesedlo. Manžetu brzdy jsem taky sundaval děsnou dobu než se mi to povedlo. Jestli nepoužívám nevhodnou velikost šroubováku či co.

Odkaz ke komentáři

Já na to mám krátký šroubovák,docela silný..plochý cca 8mm. Je krátký,takže jde dát kolmo za volant a do toho prostoru se vejde..i tak to chce sloupek řízení co nejvíc vytáhnout. Jinak když ho tam dáš za tu pružinu, tak tu pružinu musíš páčit ke středu volantu, je docela silná..mně pomáhá zároveň lehce druhou rukou tahat za kryt bagu k sobě.

Odkaz ke komentáři

Já na to mám krátký šroubovák,docela silný..plochý cca 8mm. Je krátký,takže jde dát kolmo za volant a do toho prostoru se vejde..i tak to chce sloupek řízení co nejvíc vytáhnout. Jinak když ho tam dáš za tu pružinu, tak tu pružinu musíš páčit ke středu volantu, je docela silná..mně pomáhá zároveň lehce druhou rukou tahat za kryt bagu k sobě.

Děkuji - ve vnitř to asi vypadá trochu jinak než jsem si představoval. Musím při demontáži bagu odpojit baterku a nebo jen stačí nezapnout si zapalování ?

Odkaz ke komentáři

stačí nezapnout.Můžet to ale dělat klidně i se zaplým,pouze budeš muset poté smáznout závadu.

Já si to taky při točení volantem na druhou polohu nastartuju, protože se mi nechce se s tím prát :)

Jasně ale pak při odpojení bagu to vypnou - nemám VAG a tak si nechci přidělávat práci s cestou na něj a úbytkem peněz v peněžence.

Moc děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...