Přejít na obsah

Nafta do TDI PD 74kW

marianf

Doporučené příspěvky

Zdravim.

Ma niekto skusenost s polnohospodarskou naftou a tymto motorom? Podla mna by teoreticky farba vadit nemala, ale pocul som - neviem ci je to pravda, ze nove motory takuto naftu udajne neberu. Ze vraj nehori spravne, ze casom motor prestane tahat, az sa zastavi. Podla mna je to blbost, ale aj tak nemam odvahu naliat to tam. Mam tam najazdene necelych 6000 km a nerad by som nieco po.ral.

marianf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ved nikto nevravi, ze polno=bio. Aj ked na 100% to potvrdit neviem. Nejena sa o cervenu, som totiz v zahranici - tu je modra. Ten co ju s kamionom doviezol povedal, ze problem by byt nemal. Ale ked som mu povedal, ze ide o uplne nove auto, tak zneistel a povedal, ze moze byt problem s farbivom v tryske. Tak preto sa pytam, ci ma niekto viac skusenosti. Inac na fakture som videl akurat hustotu 0,83 pri 15°C, co by malo byt OK. Cetanove cislo som tam nenasiel, bolo tam iba nejakych nespecifikovanych 64, co ak je ono, tak uz by to malo byt OK, lebo skoda doporucuje viac ako 49. Tak ak niekto nieco vie, nech sa podeli o skusenost.

marianf

Odkaz ke komentáři

Ani s bionaftou neni problem pokud je kvalitni a hlavne cerstva. Hodne rychle se totiz kazi. Od namichani je treba spotrebovat nejpozdeji do 1 mesice. Proto urcite nebrat z neznamych zdroju a nebo malych benzinek , kde ji buchvi jak dlouho uz skladuji. Nicmene s narizenim EU o povinnosti primichavat minimalne dany podil bioslozek i do klasicke nafty se u ni skladovatelnost rovnez skrati, takze kvalitni nafta bude jen tam ,kde budou mit stale cerstvou . :angry2: Jinak pri soucasne cene bionafty to nema smysl vubec resit. Jinak u te zemedelske nafty si myslim ze pujde spis pouze jen o barvivo , aby se s ni nekseftovalo stejne jak tomu bylo napriklad u vojenskeho benzinu. kol1

Editováno: , autor: R_CZf
Odkaz ke komentáři

Ide prave o to farbivo, ci moze skodit alebo nie. To ze sa to nesmie kvoli kseftovaniu je jasne. Ked ta chytia tak mas po prdeli. Ci je to v SK, CZ alebo IT. Mne ide len o to, ze mam jej tu za rok 17000 litrov a zda sa mi skoda nevyuzit to, ak to neposkodi motor.

marianf

Odkaz ke komentáři

Zdravim.

Ma niekto skusenost s polnohospodarskou naftou a tymto motorom? Podla mna by teoreticky farba vadit nemala, ale pocul som - neviem ci je to pravda, ze nove motory takuto naftu udajne neberu. Ze vraj nehori spravne, ze casom motor prestane tahat, az sa zastavi. Podla mna je to blbost, ale aj tak nemam odvahu naliat to tam. Mam tam najazdene necelych 6000 km a nerad by som nieco po.ral.

marianf

Ahoj. Ja by som ju asi nenalial. Bionaftu tiež propagovali, kolegovi sa upchalo celé palivové príslušenstvo aj čerpadlo muškami zo slanečnice. Vtedy som si povedal, že len origi diesel s pumpy...

Odkaz ke komentáři

kde to je,ze maji barvenou naftu...?Tankuji naftu do nakladaku a dodavek po druzstvećh,ale barevnou jsem nikde nevidel,nekdy ji dam i do kokty,kdyz zbyde,ale zadnej barevnej odstnin nema a to tankuji 10let naftu

Je, je, prifarbujú ju , družstevníci majú nejaké daňové úlavy...., no a potom pri kontrole nastáva problém s colníkmi !

Odkaz ke komentáři

kde to je,ze maji barvenou naftu...?Tankuji naftu do nakladaku a dodavek po druzstvećh,ale barevnou jsem nikde nevidel,nekdy ji dam i do kokty,kdyz zbyde,ale zadnej barevnej odstnin nema a to tankuji 10let naftu

Je, je, prifarbujú ju , družstevníci majú nejaké daňové úlavy...., no a potom pri kontrole nastáva problém s colníkmi !

taky to chápu tak, že jde jen o neškodné barvivo kvůli celním a daňovým únikům, tzn. nespojujme si to s bionaftou, takže bych se toho nebál. Jinak bio poznáš hned po pár dnech v nějaké nádobě, bude ti sedat na dno ten hnusnej šlem-smrkány, jak bylo zhora uvedeno musí být stále čerstvá ;)

Odkaz ke komentáři

zle som sa vyjadril. motor by to poskodit nemalo, ale filter, cerpadlo alebo trysky. Bolo mi tu povedane, ze to moze upchavat prave tie trysky.

Osobne si myslim, ze vsetko okolo tych problemov je iba urcita osveta na odhovorenie, aby sa to nezneuzivalo. Je totiz rozdiel tankovat za 1.1 EUR alebo 0.6 EUR za liter. V IT to kontroluje financna policia, ked ta chytia mas po prdeli. Ja sa moc nebojim lebo neverim, ze pojdu kontrolovat octaviu so Sk SPZ. A naviac, farba nafty v SK je ina ako v IT. V Sk je polno nafta myslim cervena, v IT modro-zelena. A taktiez to iste plati o nafte na cerpacej stanici. Takze neviem ako by mi to chceli dokazovat, kde som natankoval.

Odkaz ke komentáři

Zdravim.

marianf

Ahoj. Ja by som ju asi nenalial. Bionaftu tiež propagovali, kolegovi sa upchalo celé palivové príslušenstvo aj čerpadlo muškami zo slanečnice. Vtedy som si povedal, že len origi diesel s pumpy...

Na 90 proc. by to mela byt normalni nafta, barvivo by skodit nemelo. Kluci na to taky sem-tam jezdi, ale radsi se nkde zeptej,... (i kdyz spis v nejakem servisu, kde te neprasknou - vim ze na Slov. jsou za to desni pokuty- znamy platil 25000 a to byla nejnizsi ...)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...