Mr.Tom Vloženo 15. Duben 2007 Sdílet Vloženo 15. Duben 2007 Zdravím, zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti se změnou brzdné dráhy z přechodu pneu 195 na pneu 205. A jestli je velký rozdíl mít na autě 2 kotouče nebo 4. Osobně mám 1,8T a nedávno jsem přezul ze 195/55 R15 zimních na 205/55 R16(vím, že se to tak nedá srovnávat, ale se srovnáním v zimě se zimníma pneu a teď s letníma je to a dost lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matys06 Vloženo 24. Duben 2007 Sdílet Vloženo 24. Duben 2007 Zkušenost s tímto nemám, ale už od popisu mají pneu se šířkou 205 kontak s vozovkou větší než ty 195ky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 25. Duben 2007 Sdílet Vloženo 25. Duben 2007 Z teorie by 205 kvůli styčné ploše s vozovkou měly mít brzdnou dráhu nepatrně kratší, v praxi si myslím změnu nepoznáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píďa Vloženo 27. Duben 2007 Sdílet Vloženo 27. Duben 2007 jak říká david-pv ... a rozdíl mezi 2 a 4 kotouči je dost poznat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evzene Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 Vyzkoušel jsem 195/65 R15 auto je na nich více nestabilní a myslím si že brzdná dráha musí být o něco málo menší z důvodů styčné plochy z vozovkou teď tam mám 225/45 R16 a auto je mnohem jistější nejen při brzdění ale i v zatáčkách je to způsobeno nejen šířkou gum ale i profilem zdá sem mě to mnohem lepší na ovladatelnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 11. Květen 2007 Sdílet Vloženo 11. Květen 2007 Vyzkoušel jsem 195/65 R15 auto je na nich více nestabilní a myslím si že brzdná dráha musí být o něco málo menší z důvodů styčné plochy z vozovkou teď tam mám 225/45 R16 a auto je mnohem jistější nejen při brzdění ale i v zatáčkách je to způsobeno nejen šířkou gum ale i profilem zdá sem mě to mnohem lepší na ovladatelnost RE: CO je to za nesmyslnej rozmer 225/45 R16? To ja na F spis ne ? Na Oct leda tak v R17... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evzene Vloženo 12. Květen 2007 Sdílet Vloženo 12. Květen 2007 Vyzkoušel jsem 195/65 R15 auto je na nich více nestabilní a myslím si že brzdná dráha musí být o něco málo menší z důvodů styčné plochy z vozovkou teď tam mám 225/45 R16 a auto je mnohem jistější nejen při brzdění ale i v zatáčkách je to způsobeno nejen šířkou gum ale i profilem zdá sem mě to mnohem lepší na ovladatelnost RE: CO je to za nesmyslnej rozmer 225/45 R16? To ja na F spis ne ? Na Oct leda tak v R17... Taky sem docela na ten rozměr čuměl koupil jsem to na 195 a toto mě dal ktomu taky sem na to čučel a říkal jsem že se spletly ve značení že jsou to 17 ale ne, ty pneu. se zatím jeví slušně tak to žatím neměním ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanic Vloženo 12. Květen 2007 Sdílet Vloženo 12. Květen 2007 Taky sem docela na ten rozměr čuměl koupil jsem to na 195 a toto mě dal ktomu taky sem na to čučel a říkal jsem že se spletly ve značení že jsou to 17 ale ne, ty pneu. se zatím jeví slušně tak to žatím neměním ! Tento rozměr sem taky ještě neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 12. Květen 2007 Sdílet Vloženo 12. Květen 2007 Není to zas tak divnej rozměr, si to zkus zadat do vyhledávače a vyjede ti od každýho výrobce nějaká ta pneu s tímhle rozměrem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 13. Květen 2007 Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 jak říká david-pv ... a rozdíl mezi 2 a 4 kotouči je dost poznat No nevim,tatik ma 81kw se 4 kotouci a ja mam 66kw s 2 kotouci a me to brzdi mnohonasobne lepe.Ale je to mozne take tim,ze mam destic ticky Jurid J a tatik ma original Skoda.Zkousel jsem to osobne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 13. Květen 2007 Sdílet Vloženo 13. Květen 2007 No nevim,tatik ma 81kw se 4 kotouci a ja mam 66kw s 2 kotouci a me to brzdi mnohonasobne lepe.Ale je to mozne take tim,ze mam destic ticky Jurid J a tatik ma original Skoda.Zkousel jsem to osobne. S 81kW mám naprosto stejnou zkušenost. Měli jsme ve firmě 2 kousky a od novoty obě na 4 kotouče brzdily úplně tragicky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evzene Vloženo 15. Květen 2007 Sdílet Vloženo 15. Květen 2007 Není to zas tak divnej rozměr, si to zkus zadat do vyhledávače a vyjede ti od každýho výrobce nějaká ta pneu s tímhle rozměrem... Máte pravdu je to komcký rozměr ale koupit se da na předku mám Avonky a apsolutni spokojednost na jízdní vlastnosti!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.