devil Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Zdravim, mam jednu otazecku tykajici se vymeny (letni za zimni) svepomoci, jelikoz nejblizsi servis je daleko a navyse dlouhe cekaci lhuty (a clovek si to aspon zkusi). V prirucce se samozrejme pise, ze dotazeni sroubu by melo byt po vymene zkontrolovano v servisu. Je to ale opravdu tak nezbytne. Nestaci treba po takovych 50 km zkontrolovat utazeni sroubu? Mate s tim nekdo zkusenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Stačí je překontrolovat to kolo má 5 šroubu takže Ti jen tak neupadne já osobně utáhnu a pak to většinou už nekontroluju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speeder Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 tak jak povedal Vlasta, normálne to utiahni a keď to prípadne ešte raz skontoluješ bude to super... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 dotahuju momentakem a jeste nikdy jsem nepřekontrolovával Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oldhor Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Zdravim,mam jednu otazecku tykajici se vymeny (letni za zimni) svepomoci, jelikoz nejblizsi servis je daleko a navyse dlouhe cekaci lhuty (a clovek si to aspon zkusi). V prirucce se samozrejme pise, ze dotazeni sroubu by melo byt po vymene zkontrolovano v servisu. Je to ale opravdu tak nezbytne. Nestaci treba po takovych 50 km zkontrolovat utazeni sroubu? Mate s tim nekdo zkusenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Oldhor Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Já měním již 5 let kola pouze v servise ale za tu dobu jsem již ztratil dva šrouby, myslím si, že doma bych to minimálně dvakrát zkontroloval, zda jsou všechny šrouby utaženy, takže bych se tím netrápil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 (editace) Jak píše Luke, měním doma a vždycky dotáhnu momenťákem..nikdy už na to zpětně nekoukám a žádný problém. Naopak, když vidím,jak to mlátí pneumatickým utahovákem v servisu,bych jim ty ruce ulámal. Jen v jednom servisu jsem čuměl jak na nový vrata..vzal momenťák a pěkně auto obešel.. Časově to vyjde určitě i míň,než v servisu s cestou,navíc doma kola sundám,hned je pořádně opláchnu,očistím kamínky a uložím do garáže do stojanu. Nemusím je pak cpát špinavý do auta a vozit domu Editováno: 26. Duben 2007, autor: Jirik.DC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Kouká že jsi stejný fajnšmekr jako já. Sundám, umeju a nakonzervuju voskem jak letní hliníkáče tak zimní plecháče. No a samozřejmně momenťák, mám svůj tak bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 To si piš ..navíc mně to i baví.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Co bysme taky jinýho doma dělali-přeci nebudu mýt nádobí! I když by to žena asi uvítala! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomson Vloženo 30. Duben 2007 Sdílet Vloženo 30. Duben 2007 O víkendu jsem byl v servise na výměnu kol (konečně na mě přišla řada). Platba 770,-kč v ceně je (teda mělo by být) umytí a uskladnění + vyvážení alu. Dobrá cena. Příště asi zvládnu sám.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 30. Duben 2007 Sdílet Vloženo 30. Duben 2007 tak to me tesi, ze uz jsem parkrat tyhle penize usetril Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joemaster Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 Hi fellow members! I'm sorry I can't write in Czech but I'm hungarian and I can understand well english only. I ask for Your help. I must translate a word connected to Octavia II under-carriage system (podvozek), it's a parameter related to the front wheels alignment. I couldn't find the proper word in english for "Záklon". Can any of You describe me the meaning of this word? It's an angle value, 7 degrees 34 minutes for standard Octavia II, if this can help You... Thanks for Your help in advance! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 I think that the right word is "odklon" and the dictionary says thats wheel camber. it means the angle which inclined wheel with verical axis I think. but I can´t explain it well... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joemaster Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 I think that the right word is "odklon" and the dictionary says thats wheel camber. it means the angle which inclined wheel with verical axis I think. but I can´t explain it well... Hi! Thanks for Your help, but "odklon" is toe-in. "Záklon" is often mentioned with "príklon". Maybe this link can help: http://www.technology-garage.cz/Data/05.%2...0bazi%20PC).pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joemaster Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 I think that the right word is "odklon" and the dictionary says thats wheel camber. it means the angle which inclined wheel with verical axis I think. but I can´t explain it well... Sorry, odklon is not "toe-in"... In the Czech text i can see the following parameter names: celkova sbíhavost = toe-in (value is 0 degree) odklon = camber (value is -30 minutes) záklon = ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 Co si matně vzpomínám z mých mladých let je to asi takhle: příklon a záklon rejdového čepu. Příklon měřeno v podélné ose vozu a záklon se měří v příčné rovině vozu. Jinak odklon je údaj o úhlu postavení kola k vozovce. Ovšem mojí mizernou angličtinou bych to asi nedokázal vysvětlit, tak jestli se tu najde někdo lepší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superfatty Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 (editace) O víkendu jsem byl v servise na výměnu kol (konečně na mě přišla řada). Platba 770,-kč v ceně je (teda mělo by být) umytí a uskladnění + vyvážení alu. Dobrá cena. Příště asi zvládnu sám.. ty kráso, já za vše jako ty dal 480 Kč.. ps: ale příště si to přehodím sám.. Pětikilo Štěpánku, je pořád pětikilo.. Editováno: 1. Květen 2007, autor: superfatty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 (editace) ps: ale příště si to přehodím sám.. Pětikilo Štěpánku, je pořád pětikilo.. Přesně,přezouvám si taky zásadně sám.. Jen si vždycky po přezutí dojedu dofoukat kola plynem,nic víc Editováno: 1. Květen 2007, autor: Jirik.DC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superfatty Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 ps: ale příště si to přehodím sám.. Pětikilo Štěpánku, je pořád pětikilo.. Přesně,přezouvám si taky zásadně sám.. Jen si vždycky po přezutí dojedu dofoukat kola plynem,nic víc kam jezdíš foukat plyn? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 1. Květen 2007 Sdílet Vloženo 1. Květen 2007 kam jezdíš foukat plyn? KOPRO na Staráku.. Pneumix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom Muaddib Vloženo 27. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2007 Dotaz... pro "domácí" přezouváky... vyvažujete kola???? (při výměně (po sezoně)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 Vyvažujeme, prt. je stejně necháváme plnit dusíkem a to se dělá jednodušeji na samotných kolech než když už jsou na autě:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 Dotaz... pro "domácí" přezouváky... vyvažujete kola???? (při výměně (po sezoně)) Jen kdyz je to potreba. Zatim za 5 vymen to bylo nutne jenom jednou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom Muaddib Vloženo 28. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2007 a jak se to pozná... (s posilovačem)? Já osobně dokavaď jsem jezdil na felicii, tak jsem to poznal jednoduše... ale... Auto si nechám přezouvat v PS právě proto, že je pokaždé převáží... a pokaždé závaží sundaj a pokaždé tam (jinam) dají jiné hodnoty... :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.