Přejít na obsah

Letní pneu R17

NoiseR

Doporučené příspěvky

No tak dnes mi prisli tie Hankooky ventus V12 evo 2 K120 len neviem preco na stranke mali oznacenie 225/45 R17 94Y XL a mne prisli 225/45 ZR17 94Y XL................

Tak se pak nezapomeň pochlubit jaké jsou. :kol-47:  Tedy myslím po zajetí tedy nějakých těch cca 500km. :kol-28: Aby si tu někdo nemyslel že jsem baron Prášil.  :_icon_smich2:

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Hoši, tak to tu nějaký pátek sleduji a vybírám vhodné pneu na svého mazlika ve zmiňovaném rozměru.Zmíním, že jezdím Oktávii 4*4 combi 2,0 Tdi na Michelinu Pilot Sport a nájezd cca 75 000 Km-rok 2008. Zbytek vzorku 2,1mm, jsou dosti vytvrdlé a na hranici životnosti.Celou dobu maximální spokojenost, tichost, spotřeba, ale přeci vždy je tam kompromis v 17" . Pokukuji po novém obutí a také nejsem moc moudrý, výběr jsem zúžil : opět na Michelin Pilot Sport a Continentál  Conti 5. Preferuji delší životnost, tak babo raď...

Odkaz ke komentáři

ContiPremiumContact 5 mam ted (ale 195/65 R15, takze je to mozna trochu jina situace), mam na nich najeto cca 20 tkm a predpokladam, ze jeste cca jednou tolik najedu. Normalne jezdim celkem klidne, ale obcas tomu dam na vhodnem useku poradne zabrat... Pokud jezdis vylozene klidne, tak bys na nich takovych 60 tkm mel najet bez problemu. Kdyz mas ale s Michelin Pilot Sport takovou zkusenost, tak asi neni co resit. :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Asi bych to neporovnával se 195/65/15. Na jednu stranu je však fakt, že i bratránek mi říkal, že na firemním měl Michelinky a vydrželi fést, ale to bylo před 5 lety. Někdo bručí, že na dnešních Michelinech nenajede ani 30 tisíc. Je to fakt peklo vybírat gumy :D

Editováno: , autor: Pawlisko
Odkaz ke komentáři

Tak rozlousknuto, Michelin je to pravé... a pozor, od té doby co přidávají do směsi gum siliku, tak gumy najíždějí o poznání méně a rychleji tvrdnou, maj to kluci gumárenský vychytaný.Euro drahé, kaučuku málo není nač čekat...díky všem za příspěvky a inspiraci, dám vědět jak jezdí...

Odkaz ke komentáři

Kluci, když se dívám na tenhle vzorek:

http://www.expert-pneumatiky.cz/41650-hankook-ventus-v12-evo2-k120-xl-225-45-r17-94y-letni.html

Nebude hučet? Někdo psal, že se šípovým vzorem už nikdy.... Už se blíží jaro, tak už musím objednávat :|

http://www.expert-pneumatiky.cz/31985-hankook-ventus-s1-evo2-k117-xl-225-45-r17-94y-letni.html

Tyto už šípový vzor nemají, ale zase mají hodnocení spotřeby na písmeně E oproti těm předchozím, které mají C. Hlučnost je dle "nálepky" stejná....

Odkaz ke komentáři

Úplně poslední dotaz a už objednávám :D

Našel jsem ještě Hankook Ventus Prime 2, které by měly být podle výrobce Hankook "ekonomičtější" než EVO, čili vyšší nájezd a spotřeba asi taky o něco menší. Je to špatná volba (proč?) nebo je mohu v klidu koupit?

http://velko-pneu.cz/pneu/20071-hankook-k115-ventus-prime-2-225-45-r-17-xl-94-w-letn%C3%AD/

Díky

Odkaz ke komentáři

Ahojte, prave som kupil OII Scout a zhanam na neho letne obutie. Rad by som nieco, co by ma kusok podrzalo aj mimo asfaltovych ciest a celorocnu gumu rozhodne nechcem. Pozeram katalogy znaciek, ale cokolvek letne, co je urcene aj mimo asfalt, sa nevyraba v skodovackom rozmere 225/50 R17. (napriklad Matador MP 82 Conquerra2 mi pripada byt optimalna)

Nasiel som len ContiCrossContact LX2, co sa mi vsak uz zda dost agresivny dezen na to, ze sa potrebujem obcas dostat hore nejakou sotolinovou cestou, alebo po mokrej luke, pripadne prejst nejaku tu mlaku a 99% prevadzky chodim po spevnenom povrchu.

Mate niekto nahodene aj nejake nie uplne cestne pneumatiky, pripadne nejake skusenosti v lahkom terene?

Odkaz ke komentáři

Ja som mal vo vybere pneu. 225/45 R17 SportContact 5 a Dunlop Sport Maxx RT, ale cim dalej tym viac ma nahlodava myslienka na Matador Hectora 3,alebo Barum Bravuris 3, stoja takmer polovicu a nechce sa mi verit, ze by bol medzi nimi az taky rozdiel.Naviac ako citam testy, tie Contiky miznu rovno pred ocami,Dunlopy na to taktiez nebudu ovela lepsie.

V zime som pouzival Continental TS810, teraz mam Matador Nordica a maximalna spokojnost.Gumy su aj po dvoch rokoch tiche, dobre drzia a je na nich vyborna spotreba, podobne ako aj TS810, ktora vyhravala testy,nehovoriac o tom, ze Nordica mizne o dost pomalsie

Editováno: , autor: Ljuk
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si během dnešního slunečného dne vyměnil kola a místo toho, abych z toho měl radost, tak jsem naštvanej.

Kupoval 2 nové gumy, protože vzorek loňských zadních gum byl ještě hodně dobrej. Proto jsem právě kola z loňského roku hodil dopředu, tak, aby byl lepší vzorek vzadu (lepší vzorek do zadu dávám na základě doporučení, na základě zkušeností, že předem je na volantě a dá se ovládat. Když ustředí zadek, nic s tím neudělám).

Při nasazování jsem si však všiml, že stará kola jsou oskákaná, že to šlo okem poznat. Při přejetí rukou to bylo ještě víc poznatelné. Logicky, když jsem zkusil auto s letníma projet bylo slyšet neuvěřitelný hučení právě kvůli "oskákaným kolům". Přesněji mám kola oskákaná na vnitřní straně.

Loni jsem dal na něčí rady (na některé s diskuzí), že si mám nafoukat kola na 2,7 a dopadlo to tak, že přední kola jsem byl sjetá uprostřed a zadní mám oskákaná. Tímto doporučuji všem, aby si kola nepřefoukávala, jinak je ani nestihnete sjet.

Takže můžu objednat další 2 gumy :|

Mimochodem jsem bral Hankooky Ventus Prime 2. Tak snad budu mít dobrou zkušenost se kterou se na konci roku pochlubím :)

EDIT! Oskákané gumy jsou kvůli tlumičům, takže přefouknutí na to vliv nemá...

Editováno: , autor: Pawlisko
Odkaz ke komentáři

Zkontroluj si i geometrii. A mimochodem osobně jezdím na Hankookach Evo 12 a ty mam pernamentně nafoukány na 2,7-2,8 dusík. Gumy se mi sjíždí skoro rovnoměrně. Mám tedy o cca 1mm méně na všech krajích, ale dle mého to připisuji agresivním zacházením v zatáčkách.

Co jsi měl předtím za gumy?? Nebyli to Dunlopy Sport maxx??

Editováno: , autor: Sniper_2003
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...