Přejít na obsah

Octavia II - Facelift

radek_m

Doporučené příspěvky

me prave focus taky nadchnul a kdyz jsem si do nej sednul tak jeste vic, kdyz jsem si pak vyhledal recenze tak se moje nazory a pocity jenom potvrdili

jinak ja tu hlavne srovnaval Fokus a OI tour kde mi to pripadne naprosto jasna volba pro focus co se OII tyce tam bych radsi OII ale musela by bejt za jinou cenu, pce za 399 si ji ve slusny vybave nekoupim :-(

Tak myslím, že srovnávat Focus z roku 2005? A Octavii Tour z roku 96 nemá cenu.

já myslim, že smysl to má, obojí se dá koupit jako nový a za cca stejný peníze...ostatní bych radši nesrovnával...

Jenže ta doba vzniku má celkem vliv na to srovnávání...

To je problém Škodovky že takovej "zastaralej" kus uvádí na trh i 11 let po jeho uvedení a tím ho vystavuje srovnání, který zákonitě nemůže dopadnout dobře...s se ale musí počítat.

Já osobně bych OI a FCII při nákupu novýho auta vůbec nesrovnával - vůbec by mě totiž za cenu, za jakou se OI nabízí, nanapadlo jí věnovat špetku pozornosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je problém Škodovky že takovej "zastaralej" kus uvádí na trh i 11 let po jeho uvedení a tím ho vystavuje srovnání, který zákonitě nemůže dopadnout dobře...s se ale musí počítat.

Já osobně bych OI a FCII při nákupu novýho auta vůbec nesrovnával - vůbec by mě totiž za cenu, za jakou se OI nabízí, nanapadlo jí věnovat špetku pozornosti.

Asi máš pravdu, mě neláká ano jedno z toho, takže nesrovnávám, max. včera naftovou OII RS a mojí Okinku :p

Odkaz ke komentáři

Asi máš pravdu, mě neláká ano jedno z toho, takže nesrovnávám, max. včera naftovou OII RS a mojí Okinku :p

A jak to dopadlo? ;)

Odkaz ke komentáři

A jak to dopadlo? ;)

Pekař pro mě byla jasná volba :p Říkal jsem, že bych benzín neměnil, i když diesel taky není špatný, ale když už, nechtěl bych Pumpe Düse, ale Common Rail...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Letos 75.000 ks Octavia Tour, 110.000 ks OCII a 105.000 ks OCII combi :palec2:

a nemá náhodou někdo z vás přehled o motorizacich - to by mě zajimalo víc

Těch co se vyrobí? To je o tom co kdo si objedná, ne? Nebo jsi myslel po faceliftu?

ja myslel kolik se prtodava benzinu a jakých a kolik naftaku atd

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Opakování - matka moudrosti:

Hmm, zajímavé, jsem to taky ještě neviděl a to SM kupujem.

RE: No vono je to uz taky rok tohle sou mozne navthy....

Nedavno sem videl octu s LEDsvetlama predek i zadek v arealu..ale o serii docela pochybuju....ale dalsdi rok by mel byt na 99% jiny naraznik aby se sjednotil s ostatnima...a zadni svetla s tou listou bych videl celkemrealne jako na tech obr. kdyz to jde pro cinu ...

Odkaz ke komentáři

Mě se docela líbí ten návrh předního nárazníku dole na str.4. Připomíná mi to trochu nového Supa ;)

Co se týče té lišty na kufru, tak vypadá dost hrozně a lacině. Mě se to vůbec nelíbí kol9

Ovšem je to otázkou osobního vkusu a nevkusu, také jako spousta "tuněnných" aut lol

:palec2: Pro LED-světla bych vážně byl, předpokládám že je bude mít Superb vzadu, možná i vpředu. U dvojkové Okiny by mě stačila jen vzadu, kéž by ... :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zaslechl zas něco nového: přední světla budou podobná, možná stejná, jako má New Super, budíky allá Roomster, jiné ovládání klimatizace, volant z New Superbu.

To zní vše hezky, jen by mě fakt zajímal datum, jestli to bude polovina 08, nebo až 09 nebo, až nepůjde tak dobře na odbyt? Vidí někdo do jejich filozofie? :unsure:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zaslechl zas něco nového: přední světla budou podobná, možná stejná, jako má New Super, budíky allá Roomster, jiné ovládání klimatizace, volant z New Superbu.

Díky Fansi, jen doufám že ten volant bude vypadat líp než na těch fotkách z Blesku.

Ten byl hrozně ošklivej kol9

Souhlasím s tebou, ten volant je doopravdy hrozný !! kol119

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

dle toho,jak znám škodovku a dle mých zkušeností to bude podle mého názoru následovně: změní se přední nárazník=zmizí tmavá spodní lišta,zmizí ochranné černé lišty...oddělí se spodní mřížky,mění se tvar do tvaru podobného superbu II...přední světla zcela určitě zůstanou stejná..(měnil-li by se tvar světel,vzhledem k novému designu by musel být dost razantní-jednou jedinkrát udělala škodovka vyjímkua jednou jedinkrát světla trošičku změnila=octavia I facelift...jinak nikdy tvar světel neměnila a neudělá to na 99% ani teď-u jistého,dobře prodejného modelu by to byl nesmysl)...změní se tvar masky(o5 na styl alá Superb II).."možná" se změní tvar zrcátek do jemně kulatějšího designu..zadmí nárazník o5 dostane nový design a to v podobě opětovného odebrání spodní tmavé lišty a vrchní ochranné lišty..(nezmizne-li spodní černý pruh úplně,zúží se)..a zadní světla změní tvář podobou zkosenější ,ostřeji řezané bílé plochy "c"...změní se látky interiéru,možná pár nových vychytávek...nové designy kol..a to bude celý facelift octavie...ty rádoby "spy photos skoda octavia II facelift" jsou jen kraviny,určitě i tady bylo již zmíněno(nečetl jsem vše),že to bude testování části superbu,který bude mít na 99% stejnou platformu,jako octavia se zvětšenným rozvorem..a studie typu jiného,naprosto přepracovaného předku,nového zadku,atd,atd jsou určitě nesmyslné-jak jsem již psal..-tento model má úspěch,dobře se prodává a škodovka udělá vše proto,aby to tak zůstalo-jinak řečeno-udělá téměř nepatrný facelift pro ty,kteří si nyní nové auto kupovat nechcou,"protože přijde facelift"..toť můj názor a dle mých dlouholetých zkušeností se škodovkou a jejím designem se domnívám,že bude z většiny správný.. ;)

Odkaz ke komentáři

dle toho,jak znám škodovku a dle mých zkušeností to bude podle mého názoru následovně: změní se přední nárazník=zmizí tmavá spodní lišta,zmizí ochranné černé lišty...oddělí se spodní mřížky,mění se tvar do tvaru podobného superbu II...přední světla zcela určitě zůstanou stejná..(měnil-li by se tvar světel,vzhledem k novému designu by musel být dost razantní-jednou jedinkrát udělala škodovka vyjímkua jednou jedinkrát světla trošičku změnila=octavia I facelift...jinak nikdy tvar světel neměnila a neudělá to na 99% ani teď-u jistého,dobře prodejného modelu by to byl nesmysl)...změní se tvar masky(o5 na styl alá Superb II).."možná" se změní tvar zrcátek do jemně kulatějšího designu..zadmí nárazník o5 dostane nový design a to v podobě opětovného odebrání spodní tmavé lišty a vrchní ochranné lišty..(nezmizne-li spodní černý pruh úplně,zúží se)..a zadní světla změní tvář podobou zkosenější ,ostřeji řezané bílé plochy "c"...změní se látky interiéru,možná pár nových vychytávek...nové designy kol..a to bude celý facelift octavie...ty rádoby "spy photos skoda octavia II facelift" jsou jen kraviny,určitě i tady bylo již zmíněno(nečetl jsem vše),že to bude testování části superbu,který bude mít na 99% stejnou platformu,jako octavia se zvětšenným rozvorem..a studie typu jiného,naprosto přepracovaného předku,nového zadku,atd,atd jsou určitě nesmyslné-jak jsem již psal..-tento model má úspěch,dobře se prodává a škodovka udělá vše proto,aby to tak zůstalo-jinak řečeno-udělá téměř nepatrný facelift pro ty,kteří si nyní nové auto kupovat nechcou,"protože přijde facelift"..toť můj názor a dle mých dlouholetých zkušeností se škodovkou a jejím designem se domnívám,že bude z většiny správný.. ;)

pro představu takhle nějak zepředu a zboku(zezadu ještě udělám)...omlouvám se za překombonovanost a nepřesnost,nic-méně podstata věci samé je zřejmá a myslím,že si to nějak domyslíte... ;)

Odkaz ke komentáři

Ještě tam naklonuj ty světla ze nového superBa :palec2:

proč bych je tam měl klonovat,když tam nebudou?.. ;) věř mi,na 99,9% světla zůstanou stejná(možná se změní jen vnitřní rámeček),ale tvar bude stejný..škodovka by neinvestovala tolik a tolik neriskovala prodejnost tím,že by dala celé nové blatníky,celá nová světla,jinak dělaný nárazník vč. úchytů,jiný tvar přední kapoty,aby to sedělo..atd.. ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...