Přejít na obsah

Interiér


sparrow1

Doporučené příspěvky

Předělal jsem světlení kufru na LEDkové a zjistil jsem jednu zajímavou věc. Při otevřeném kufru je na kontaktech napětí sítě, ale i při zavřeném kufru zůstává na kontaktech napětí (cca 7-8V), takže LEDky slabě svítí - mají sice minimální odběr v řádu mikroampér (na obyčejné žárovce to není vidět - tu to nerozžhaví), ale ve tmě je to docela vidět. V souvislosti s tímto jsem vypozoroval, že např. při zapnutých stěračích světla v kurfu zhasínají v pravidelných intervalech podle stírání... :o Setkal jste se s tím už někdo? A z jakého důvodu na kontaktech při zavřeném kufru vůbec zůstává napětí? Díky za info a případné komentáře!

post-2916-1181133211_thumb.jpg

P.S. stejnou vlastnost jsem zjistil i u vnitřního osvětlení (tam mě to ale tak moc nepřekvapilo, pač je to řízené elektronicky stmívačem. U osvětlení kufru jsem spíš předpokládal mechanický spínač, stejně jako u osvětlení na výplních předních dvěří - VYP/ZAP...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mechanický spínač tam je a čo sa toho slabého svietenia týka, už to tu bolo riešené so zadnými svetlami a LED žiarovkami ktoré svietili aj pri vypnutých svetlách.

To že ti to svieti je zrejme dôsledok toho že mínus pól zej žiarovky je napojený aj do BSG...

Zadné svetielko je zapojené na spoločné + so stropným svetielkom ktoré je pripojené v BSG cez relé ktoré zabespečí práve to vypnutie po určitej dobe akurát na stropnom svetielku je regulovaná zem z BSG a v kufri je zem pripájaná cez ten spínač v zámku.

post-3171-1181141402_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...