martyx Vloženo 10. Červen 2008 Sdílet Vloženo 10. Červen 2008 A zadni kolo drzi jak ? Je pridelano k nejakemu drzaku ? kolo je uchyceno za predni vidlici v tom drzaku (je tam rychloupinak) a pak kolo dotahnes popruhem. To upnuti popruhem vychazi zhruba na stredni cast kola Na kazdem konci popruhu jsou skoby a ty zahaknes do poutek, co jsou hned za zadnimi sedacky na boku blatniku a popruh uchytis za trubku od sedla. Je tam takova skoba a tu zacvaknes za trubku sedla. Kolo drzi za predni vidlici a ten poruh vlastne jen to kolo stabilizuje, aby se to tolik nekejvalo. Drzak i ten popruh je delany na dve kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stan - pilot Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 (editace) ... už si píšu s mirda328, ale dám to i sem. Takhle - tedy jen sklopit zadní opěradlo - by to nešlo? Editováno: 14. Únor 2009, autor: stan - pilot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rob_m Vloženo 6. Září 2010 Sdílet Vloženo 6. Září 2010 Ahoj!Taky jsem pred letni sezonou dlouho shanel interierovy drzak na kolo a resenim nakonec byla domaci vyroba.Stacilo navstivit zelezarstvi, sehnat nekoho se svareckou, koupit dva rychloupinaky na predni kolo a cela vec byla behem vikendu hotova, navic za minimalni naklady.Jednoduse shrnuto:T-cko(sroub navareny na trubce) se da natacet, umistit do trech poloh(3 matice navarene na jeklu), a to cele se da posouvat po sroubovici, uchycene napinaky za oka na krajich v zadnim kufru.Puvodne to mel byt prototyp, coz dokladaji ruzne roztece, delky, atp. ale osvedcil se a ted ho pouzivam prakticky porad.Samozrejme je potreba napinaky neprepnout, aby se oka v kufru nevytrhly a taky zafixovat kolo popruhem, protoze samotny drzak by kolo pri jizde pevne neudrzel, ale to se tyka i pri upevneni na origo drzak.Cela vec je hodne variabilni- stejne jako Roomster;), a zvladla bez problemu cestu do Francie - dve osoby, dve kola.Takze spokojenost . 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 Ahojte. Začala sa už sezóna bicyklovania (aspoň u mňa) a je tu čas poriešiť ten interiérový držiak na bicykle. Ľutujem, že som ho nezobral pri objednávke auta, alebo vtedy by ma vyšiel na nejakých 170 €, ale teraz pozerám, že cena je vyše 240 €, čo sú neskutočné peniaze Nevie nikto, kde by sa to dalo kúpiť lacnejšie alebo či to niekto nevie zohnať, prípadne vyrobiť a poslať za normálny peniaz ? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza_D Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Zdravim všechny Roomstraře? Chtěl jsem se zeptat, jak by se dala vyřešit přeprava dvou kol a vozíku za kolo,když nemám ani tažák a ani hagusy. Dát kola dovnitř a vozík případně dát na páté dveře a na něj SPZ, nebo jinak?Vozík sám o sobě zabere pomalu celej kufr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Než něco bastlit na dveře a když by to nebylo jen na jedno použití šel bych raději do tažného a nosiče kol, který použiješ v budoucnu na jiné auto, nebo si ho jen vypůjčit. Pozn. řešil bych nosnost nosiče a povolené hmotnosti na kouli TZ a třetí RZ a ne její padělky od prodejců nosičů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza_D Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 Právě že jsem se už na nosiče kol na dveře díval. Mám v merku jeden, kterej by šel i na Felicii.Akorát u Roomstera je problém, že by kola zakrejvala světla a musel bych řešit světelnou rampu a její napojení. Tomu bych právě předešel tim, že bych na nosič zavěsil vozík a SPZ připevnil do rámečku na nosič. Světla bych tim nezakryl. A navíc bych moh pak i líp někdy převážet veterána a nemusel bych ho cpát na střechu. Ono i u Feldy je to docela blbý. To kolo je docela těžký a v zatáčkách a při bočnim větru je to znát. Tažný mám na Felicii, ale do ní zase nedám sedačku v protisměru, kvůli krátkym pásům. Takže hledám optimální řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 (editace) Tak to máš těžký, ty světla budeš složitě řešit. Jak říkám koule je koule a její instalace pokud nemáš senzory nebude náročná, na O1 i F1 jsem to dal před domem. Veterána jakého? Já vozím motoveterány na vleku s lyžinou. Jo felda má fakt krátký pásy (neexistuje nějaké prodloužení?), vozil jsem na její střeše 3 dospělý kola plus dětské i po dálnici a bylo to už tak těžký, že jsem boční vítr ani nevnímal. Uni nosiče na dveře považuju za nesmysl a někde byly i testy, které to potvrdily. Pozn. prodložení pásu normálně koupíš. Editováno: 2. Říjen 2019, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza_D Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 (editace) Mám kolo Tripol z roku 1936. Jako oproti současnýmu horskýmu kolu,který mam já a oproti crosovýmu, který má manželka, je těžký. Je to holt poctivý železo:-) To prodloužení na pásy existuje. Na to jsem už taky koukal. Tak asi to bude nejjednodušší řešení a nebo, až bude moct mrňous sedět po směru jízdy, tak koupit ještě jednu sedačku čistě do Feldy a kola vozit i s vozíkem na káře a pak časem na střeše i třetí kolo, nebo opravdu ten nosič na kouli. Jinak ten nosič je https://m.heureka.cz/nosice-kol/menabo-main/ Podle prodejců a i podle listu s typama aut, na který nosič jde, tak rampa potřeba neni. Ale logicky potřeba bude, protože na Roomsteru světla kolo zakreje stoprocentně. Zajímalo by mě, jak to někdo schvaluje:-) Editováno: 2. Říjen 2019, autor: Honza_D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2019 (editace) Jo řadu aut s překrytými světly a RZ jsem potkal (ale jsou i auta např. větší mpv kde to nějak vyjde), prodejci vždy jen kecají aby prodali. I za tu jejich samodomo RZ, kterou i oni taky často nabízí je flastr jak Brno včetně zákazu řízení a na toleranci orgána se nelze spolehnout. Někteří si na kouli narvou nosič pus 4 kola což je jistě daleko víc než nejběžnější nosnost koule ve svislém zatížení, kdy je jen 50kg a prodejcům je to taky asi jedno. Vím, že v cizině se zatížení na kouli už běžně řeší, co by na to u nás řekla pojišťovna při problému je k širší diskusi. Editováno: 2. Říjen 2019, autor: ben06 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.