Přejít na obsah

Svítící kontrolka diagnostiky motoru, kvůli přeplnění nádrže

Seiger86

Doporučené příspěvky

Mám zajímavý poznatek... Na autě se mi rozsvítila kontrolka diagnostiky motoru, ale jelo normálně, zajel jsem do servisu a tam mi bylo řečeno, že kontrolka se rozsvítila kvůli tomu, že když tankuju plnou, tak to cvakne a pistole se vypne a že já to ještě přečerpám. Musím se přiznat, že občas jsem to udělal a nacpal jsem tam třeba 48 litrů. Spíš jsem to ale dělal kvůli tomu, abych neplatil 1169,50 ale nacvakal jsem tam 1200... No že prej jsem zaplnil benzinem vyrovnávací nádržku s aktivním uhlím a kvůli tomu se to rozsvítilo. Co si o tom myslíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to si dopadl ještě dobře. Je topřesně tak, když to přetankuješ, dostane se palivo do uhlí a motor to vyhodnotí jako závadu. Máš štěstí že to dopadlo takhle, mohlo ti to uhlí odejít a to je docela drahá sranda. Já taky počkám až pistole vypne a pak to dotankuju na celé litry a zatím v pohodě. Jde o to, kolik litrů tam po vypnutí pistole ještě narveš. Myslím si, že když do toho jednoho litru tak se nic neděje. Někde se to tady na fóru již celé probíralo.

Odkaz ke komentáři

Tak to si dopadl ještě dobře. Je topřesně tak, když to přetankuješ, dostane se palivo do uhlí a motor to vyhodnotí jako závadu. Máš štěstí že to dopadlo takhle, mohlo ti to uhlí odejít a to je docela drahá sranda. Já taky počkám až pistole vypne a pak to dotankuju na celé litry a zatím v pohodě. Jde o to, kolik litrů tam po vypnutí pistole ještě narveš. Myslím si, že když do toho jednoho litru tak se nic neděje. Někde se to tady na fóru již celé probíralo.

Prý stačí i jen pistolí zavadit o takový kousek plastu, ani se nemusí přetankovat, a už to vyhodnocuje jako závadu...v zimě jsem s tím byl v servisu, 200,- do kapsy technikovi za smazání závady z paměti, teď to bruderovi zhaslo po týdnu samo...

Odkaz ke komentáři

Tohle se mi přesně stalo, navíc elektronika přepnula motor do nouzového režimu. Svítily, jak kontrolka motoru (blok), tak kontrolka EPC. Pomohlo zhasnutí a znovunastartování motoru, kontrolky začaly zhasínat postupně, jak ubylo palivo v nádrži. Od té doby dávám pozor a tankuju jen do prvního cvaknutí pistole.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...