miklisek Vloženo 11. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2010 zkusím teď o víkendu vyměnit ty dorazy na zadních tlumičích, uvidíme jestli to pomůže. ty plastové kryty jsou k něčemu dobré ? Jo, jsou nutné k ochraně pístnice tlumiče před bordelem co prochází zadním podběhem. Bez nich by za chvíli asi odešlo horní těsnění tlumiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 12. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2010 bohužel o víkendu čas nevyšel, musel se měnit termostat a výfuk. Takže na to kouknu příště. Ale spíš bych taky řekl horní uložení tlumiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xplsek01 Vloženo 13. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2010 Mam stejny problem na Fabii 2001, 44kW. Klepani na prave zadni naprave. O vikendu jsem jel z Olomouce do Brna po stare betonove dalnici a po prijezdu uz bylo bouchani natolik neunosne, ze jsem se dnes odhodlal k akci. Ti co tipovali ulozeni tlumicu maji bod :-). Plastove dorazy jsou OK. Pistnice je na horni strane ulozena v hlinikovem pouzdre, ktere je uchyceno dvema srouby ke karoserii. Toto pouzdro obsahuje gumove dotlumeni a vrchni kryt, ktery je do pouzdra nalisovan. Na prilozenych fotkach je videt, ze tento kryt byl z pouzdra vyrazen a tim padem konec pistnice bouchal do plechoveho podbehu. Plastovy kloboucek uz to nezachranil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Tak nevím čím začít. O víkendu budu v ČR, tak bych na to koukl. Jenže je to tak 50 na 50. Buď dorazy na tlumičích nebo zadní silentbloky na ramenech. Ono to klepání mi připomíná zvuk, který se mi ozýval kdysi vepředu, když jsem měl špatné silentbloky stabilizátoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 29. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2010 Včera jsem specifikoval odkud jde zvuk - dveře to nejsou, je to z kufru z části za řidičem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 13. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2010 zítra budu měnit ty horní dorazy... tak uvidíme... je něco, na co si dát pozor, či nějaká záludnost ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 14. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2010 uložení zadních tlumičů (horní) + dorazy vyměněno... více zde: tak uvidíme, zda bude klepat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 19. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2010 Neklepe co ? Bylo to to horní uložení. Já to říkal ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 20. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2010 klepe tak to asi bude něco jiného... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baxa Vloženo 27. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2010 (editace) zkusím teď o víkendu vyměnit ty dorazy na zadních tlumičích, uvidíme jestli to pomůže. ty plastové kryty jsou k něčemu dobré ? mám na své OKT.naprosto stejný problém,jemné klepání při pomalé jízdě na drobné nerovnosti,všechno jsem zkontroloval a nic jen ty plast.kryty zad,tlumičů se melou,zkusmo jsem je obalil molitanem,a klepe to dál,takže tudy cesta nevede.až to vyřešíš dej vědět Editováno: 27. Srpen 2010, autor: baxa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 27. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2010 Pridavam se do klubu, taky me neco za ridicem klepe, uz me to stve asi mesic, musim na to mrknout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 27. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2010 tak to je záhada.... já vyměnil to horní uložení a plastíky to taky nejsou... tak jedině něco ve dveřích ? Zadní sedačka to taky není, tu jsem sklopil a klepalo pořád stejně intenzivně.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baxa Vloženo 29. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2010 (editace) ve dveřích bych to nehledal,měl jsem nedávno dveře rozebrané kvůli vadné zvedačce skla,dveře jsem prohlídl,nic tam není,vše OK.Skusím ještě panty na zadních levých dveřích,zdá se mě že se dveře nazavírají tak lehce jako ty ostatní.Budu hledat a když tak se ozvu. Editováno: 13. Březen 2011, autor: Wojnar Ostraněná zbytečná citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baxa Vloženo 3. Září 2010 Sdílet Vloženo 3. Září 2010 (editace) tak jsem to klepání odstranil,byly to horní plastové kryty zadních tlumičů,původně jsem závadu hledal vlevo,nakonec hlavní hlučnost byla z pravé strany.Vyřešil jsem to tak že jsem použil isolaci na vodovodní potrubí MIRONAL o vnitřním průměru 50mm,toto jsem podélně říznul nasadil na plst.kryt a přepáskoval psat.elektr páskou. Editováno: 13. Březen 2011, autor: Wojnar Odstraněná zbytečná citace. A ještě k tomu svého vlastního příspěvku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 3. Září 2010 Sdílet Vloženo 3. Září 2010 (editace) které plastové kryty myslíš ? ty co jsou na dorazech ? tedy ty co jsou na gumách nastrčené a kryjí tlumič ? Editováno: 3. Září 2010, autor: HanyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 Ja to typoval na vyfukove potrubi, ale ted jsem to prosel a neni to take ono, tak nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 5. Září 2010 Sdílet Vloženo 5. Září 2010 výfuk to není, to jsem zkoumal jako první Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jikoloj Vloženo 17. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2010 jestli jsi to ještě nevyřešil, tak mě napadlo... co rezerva, že při nerovnostech vyskakuje nahoru a bouchá, že by byla málo přitažená nebo hever v ní? asi blbost že Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 18. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2010 rezerva ani hever to taky není ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bru Vloženo 23. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2010 Taky mi to při zhoupnutí občas klepalo. Byla to prasklá pružina. Na první pohled byla celá, ale praskla dole v tý misce. Konec pružiny měl ostrý a křivý hrany a při zhoupnutí jakoby chtěl z tý misky vyskočit. Čím víc zatížený auto, tím výraznější klepání. Takže nový pružiny a rovnou i tlumiče, ješte byly origo... jo a že by bylo auto nakřivo sem si nevšim, tak na to bacha... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 (editace) Možná trochu mimo tohle téma ale napíšu to sem.Můj problém je ten,že když přejedu jakoukoliv nerovnost na silnici a nemusí to být zrovna megadíra tak se auto otřásá a bouchá.Je to na přední i zadní nápravě zhruba stejně.Prostě a jednoduše je v něm všechno co přejedu slyšet,nevím co vyměnit ale napadlo mě jak na předku tak zadku horní uložení tlumičů,myslíte že to pomůže?Jěště dodám kuláky a stabilizátory měněný cca před 12tis km.Dorazy tlumičů taky novota! HanyZ ty jsi měnil uložení tlumičů na zadku je v tom nějaký rozdíl před--po?díky za konzultaci Editováno: 4. Listopad 2010, autor: herrkomisar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 (editace) ahoj, po výměně horního uložení tlumičů žádná změna. pořád mi tam něco poklepává, podle mě to bude něco v bubnu brzdy, protože když brzdím a jedu přes nerovnost tak se zvuk neozývá. Ale už se s tím nějak učím žít Přichází zima, a jak všichni víme, zase bude Octa celá vrzat a klepat, takže se to ztratí Editováno: 5. Listopad 2010, autor: HanyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 20. leden 2011 Sdílet Vloženo 20. leden 2011 tak se zase vracím k tomuto tématu, po mrazech co byly se teď v posledních dnech ozývá klepání čím dál více... tak fakt nevím.. je to klepnutí od levého zadního kola při přejezdu nerovnosti - tlumič a uložení měněno a kontrolováno, namontoval jsem zadní podběhy a čekal jsem, že to nebude slyšet - ale omyl.. klepání je slyšet pořád... je to takové ťuknutí, když se auto zhoupne... možná ze dveří ? už fakt nevím, nesetkal se s tím někdo ? :feve: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 28. leden 2011 Sdílet Vloženo 28. leden 2011 včera jsem byl na STK na výtřasáky, mechanik prolezl přední i zadní nápravu a nikde žádné vůle, vše ok .. takže klepání od zadní nápravy nejde z nápravy já už fakt nevím 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 9. Březen 2011 Sdílet Vloženo 9. Březen 2011 tak z pantu dveří to taky nejde, jde to z prostoru blatníku tak nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.