Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak dnes dorazil digi USB/SD/AUX. Namontováno a mohu potvrdit slova Berry o reprodukci...

A co se týče poplatků ... já vlastně ani nevěděl, že to poslouchají i jiní :kol-32: :kol-32: :kol-32:

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Dobrý den, měl bych dotaz k aux pro symphony. Vlastním O1 s autorádiem symphony typ 1U0035156E, uvažoval jsem o doplnění tohoto autorádia o aux vstup, konstrukce který se tu v předchozích příspěvcích objevuje. Bohužel nemám čas a ani znalosti se konstrukcí zabývat tak jsem si pořídil tohle:

http://www.stualarm.cz/produkt/55xcvw003-adapter-pro-ovladani-usb-zarizeni-oem-radiem-vw/aux-vstup/

bohužel jsem vystřídal 2ks této věcičky a stále to nefungovalo, respektive jak u USB tak aux se to rozběhlo na cca 10s a pak autorádio přeplo na FM tuner

V e-shopu mi nabídli místo předchozího typu tohle:

http://www.stualarm.cz/produkt/55usbvw003-adapter-pro-ovladani-usb-zarizeni-oem-radiem-vw-skoda-seat-iso/aux-vstup/

o víkendu jsem to zkoušel a opět stejný stav adaptér se připojí a po chvíli se autorádio přepne zpět tebtokrát na přehrávání CD. Autorádio jsem nákodoval dle VISu na s CD měničem, montáž probíhala při odpojeném autorádiu. Nevíte někdo co s tím, jestli je autorádio špatné nebo je potřeba něco zapnout přes VAG (ten mi žádnou chybu nehlásí). Předem dík za odpověď.

Vloženo (editace)

Mám něco podobné s MFD.

Jsou zapojeny obě země na radio? Propojeno napájení na kabeláži?

Máš tam kartu nebo USB kde jsou složky pojmenovány CD01 - CD06. Pokud tam jsou pouze mp3 soubory, pak to nefunguje. V každé složce může být max. 99 souborů - další nenačte.

Pokud se přepne, pak to znamená, že nenalezl žádné CD (emulaci cd měniče - jako by byl prázdný) a vrátí se zpět na rádio.

Editováno: , autor: Lonanek
Vloženo

Tak rádio je zapojeno standardně přes konektor, předpokládám, že to co má být připojeno, tak je. Z toho MP3 emulátoru jsem nacvaknul modrý konektor do rádia a drát s okem zem jsem připojil na zadní stranu rádia pod šroub na vnějším plášti. USB disk je naformátovaný na FAT32 s adresáři CD01 až CD06 s max 99 mp3 soubory, to přepnutí dělá i u audio vstupu. Přijde mi to jakoby rádio nedrželo spínané napětí, které spustí ten MP3 emulátor - ten se po chvíli vypne.

Vloženo

Nevím jak to myslíš "přepnutí zdroje signálu na rádiu"? CD měnič respektive MP3 emulator se aktivuje při režimu přehrávání CD stisknutím tlačítek 1 až 6. To se přepne, ale po chvíli se to přepne zpět na přehrávání CD.

Červená dutinka s protikusem tam je - je propojená.....

Vloženo (editace)

Výpis z manuálu:

Externí CD měnič*

Vaše rádio nabízí možnost ovládání originálního CD měniče, kterým

může být Vaše vozidlo na přání vybaveno.

– Vrežimu provozu vestavěného CD přehrávače stiskněte tlačítko CD,

tím aktivujete přehrávání CD z externího CD měniče.

– Pomocí paměťového tlačítka (7) - volby 1-6 -zvolte CD. Neobsazená pozice je

označena NO CD.

Další hlášení zobrazovaná na displeji:

• NO DISC - v CD měniči je prázdný zásobník CD.

• CD X NO DISC - ve zvolené CD přihrádce X není vloženo CD.

• CHK MAGAZINE - CD měnič právě prohledává zásobník s CD a není ještě

připraven k provozu. Reprodukce začne jakmile se prohledávání ukončí.

• NO CD MAGAZINE - v CD měniči není vložen zásobník s CD.

Co to píše na displeji?

Pokud jsem pochopil máte strukturu na externím zařízení (karta, usb):

CD01/ soubor1.mp3, .... soubor99.mp3

CD02/ soubor1.mp3, .... soubor99.mp3

CD03/ soubor1.mp3, .... soubor99.mp3

CD04/ soubor1.mp3, .... soubor99.mp3

CD05/ soubor1.mp3, .... soubor99.mp3

CD06/ soubor1.mp3, .... soubor99.mp3

Pak by to mělo být funkční. Já u MFD musím v menu měnit volbu zdroje (FM - AUX - CD).

Editováno: , autor: Lonanek
Vloženo

Struktura je na USB flash 4GB fat 32, struktura dat je taková jak píšete - názvy souborů jsou samozřejmě různé, předpokládám, že soubory se nemusí přejmenovávat na soubor1.mp3 až soubor99.mp3?

Vloženo

Na displeji to píše NO CD...

Jinak už vím v čem je problém - samotném autorádiu. Sehnal jsem na zkoušku autoradio škoda, ale s kazetou jinak všechny funkce jako na CD radiu a ejhle ono to hraje.....prohledává jak má, zobrazuje jak má, prostě zatím vše OK. Takže teď budu asi v jiném příspěvku řešit jak opravit symphony s CD..

jinak

symphony s CD : typ 1U0035156E

symphony s kazetou typ 1U0035161D

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím, trochu se vloudím k vám :) mám totiž stejný problém...usb adaptér hraje po zapnutí v pohodě, ale po určité době - klidně vydrží i 15minut se také přepne zpět na radio a zobrazí hlášku NO CD...zjistil sem že před tím než se to přepne začně blbnout displeji . tím myslím že když tam je třeba CD2 tr 8 takže začne problikávat text a přidávájí se čísla např: CD 23 tr 88 apod (ono se to blbě popisuje snad mě chápete - kdytak natočím )...zkoušel sem jak kartu tak usb a dělá to pokaždé...myslel sem si že se nejspíš ten usb adaptér přehřívá (mám ho v kastlíku u spolujezdce, pocitově když sem na něj šahal se mi nezdá vůbec horký ani teplý :) ) ale po přečtení tohoto mám nejspíš problém v rádiu? Nebo nemáte tušení co by to mohlo být? Sorry že sem tak dlouhej ale už si nevím rady... :wallbash: :wallbash:

Vloženo

Dělá mi to v mé f1rs 2003 to samé.Vyzkoušel jsem 3různé druhy od stualarmu ,ale změní se pouze doba,za kterou to začne blikat track01-81 atd a pak se přepne do cd nebo rádia.Někdy to hraje i 3 hod.V chladnu je to delší vteple i 10min-a nehřeje se.Pořídil jsem pro zajímavost jiné symphony a zkusím jej vyměnit.Pak napíšu výsledek.

Vloženo

Na displeji to píše NO CD...

Jinak už vím v čem je problém - samotném autorádiu. Sehnal jsem na zkoušku autoradio škoda, ale s kazetou jinak všechny funkce jako na CD radiu a ejhle ono to hraje.....prohledává jak má, zobrazuje jak má, prostě zatím vše OK. Takže teď budu asi v jiném příspěvku řešit jak opravit symphony s CD..

jinak

symphony s CD : typ 1U0035156E

symphony s kazetou typ 1U0035161D

Zdravím, trochu se vloudím k vám :) mám totiž stejný problém...usb adaptér hraje po zapnutí v pohodě, ale po určité době - klidně vydrží i 15minut se také přepne zpět na radio a zobrazí hlášku NO CD...zjistil sem že před tím než se to přepne začně blbnout displeji . tím myslím že když tam je třeba CD2 tr 8 takže začne problikávat text a přidávájí se čísla např: CD 23 tr 88 apod (ono se to blbě popisuje snad mě chápete - kdytak natočím )...zkoušel sem jak kartu tak usb a dělá to pokaždé...myslel sem si že se nejspíš ten usb adaptér přehřívá (mám ho v kastlíku u spolujezdce, pocitově když sem na něj šahal se mi nezdá vůbec horký ani teplý :) ) ale po přečtení tohoto mám nejspíš problém v rádiu? Nebo nemáte tušení co by to mohlo být? Sorry že sem tak dlouhej ale už si nevím rady... :wallbash: :wallbash:

Zdar, nevím jaky máš typ rádia CD nebo kazeta, protože viz pmůj příspěvěk výše, jsem zjistil problém s symphony ve verzi CD a prozatím mám zapůjčené rádio s kazetou (kódy symphony viz výše). Jinak usb adaptér mám http://www.stualarm.cz/produkt/55usbvw003-adapter-pro-ovladani-usb-zarizeni-oem-radiem-vw-skoda-seat-iso/aux-vstup/. Vše hraje bez problému, takže kompatibilita bude s verzí symphony CD asi horší.....aspoň to tady nikdo nevyvrátil.

Vloženo

Já jsem to v stualarmu i reklamoval a hovořil s technikem.Dušoval se,že s tím nejsou problémy a prodali jich hodně.Vyzkoušel jsem postupně 3verze USB převodníkú.1 stála asi 3000kč v roce 2009 byla hrozně pomalá,když byl telefoní hovor přez parota a rádio napsalo talk,tak to trvalo 10minut,než začal hrát.Jinak hrál stále.2.cena v 2012 asi 1400kč-vše velmi rychlé i nástup po telefonu,avšak blikání nesmyslnejch čísel a pak výpadek.3.2012 cena asi1800kč vše stejné jako 2. ale výpadek ne po 10 minutach ale za 3 hodiny.

Vloženo (editace)

No jak jsem psal výše, tyto USB adaptéry zřejmě mají problém se symphony ve verzi s CD. Tak jsem měl možnost vyměnit verzi CD za verzi s kazetou a funkcí CD měniče... používám to cca 2 měsíc a naprosto bez problémů. Symphony mám tam to spodní zleva.

55xcvw003c.jpgskoda1.jpg

Editováno: , autor: rob314
Vloženo

Tak to vypadá že to bude asi nějaká konstrukční vada :( ...v tom případě mi nezbývá nic jiného než to prohodit...kdybyste někdo měl zájem o Symphony CD nebo věděl o někom kdo se zbavuje Symphony Tape písněte ;) díky

• o 2 týdny později...
Vloženo

Zdravím, tak už se mi podařilo sehnat a zprovoznit Symphony Tape a mohu též potvrdit, že hraje úplně bez problémů :) Nevypíná se a navíc mi přijde že rychleji reaguje když např. přepnu další písničku nebo když přepnu z rádia na usb...takže spokojenost ;)

Vloženo (editace)

Je fakt, že pokud se dělala ta konstrukce kvůliva které vlastně vzniklo toto vlákno, tak na stránkách tvůrce byly jen pro Symphony dva různé softy do PIC-e podle toho ke kterému Symphony měl být modul připojen.

Takže něco na tom bude.

Editováno: , autor: Wojnar

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...