Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Pred nejakym casem jsem nechal na fabce menit v servisu oblozeni na prednich brzdach (pri cca 55 000km)..nicmene panove v servisu prisli s tim, ze kdyz sundali kola, tak zjistili, ze prej mam "porézni" kotouce a ze je to jako spatny a ze je musej vymenit taky.

Vim, ze kotouc se nekdy muze zkroutit, ale "zkroutit" mi neprijde to samy jako "porezni"... pritom pohledove mi ty kotouce pripadaly OK a navic s brzdenim az do navstevy servisu rozhodne nebyl zadnej problem....

Chteli me jen ojeba a nauctovat si dalsi praci a dily? :) Nebo skutecne "porezni" znamena neco seriozniho?:)))

diky...

Vloženo
Pred nejakym casem jsem nechal na fabce menit v servisu oblozeni na prednich brzdach (pri cca 55 000km)..nicmene panove v servisu prisli s tim, ze kdyz sundali kola, tak zjistili, ze prej mam "porézni" kotouce a ze je to jako spatny a ze je musej vymenit taky.

Vim, ze kotouc se nekdy muze zkroutit, ale "zkroutit" mi neprijde to samy jako "porezni"... pritom pohledove mi ty kotouce pripadaly OK a navic s brzdenim az do navstevy servisu rozhodne nebyl zadnej problem....

Chteli me jen ojeba a nauctovat si dalsi praci a dily? :) Nebo skutecne "porezni" znamena neco seriozniho? :) ))

diky...

Porezita by se dala jednoduše vysvětlit jako vzduchove bublinky v odlitku.To znamena,při opotřebení kotouče až k one bub

ině vznikne na povrchu něco jako dirka,ktera může způsobit třeba zvyšené opotřeb

ní obložení.A není zaručeno že těch bublin tam je vícero a mohlo by dojít až tře

a k rotržení kotouče. 

Vloženo

bublinky v odlitku - to by to musel být hodně velký zmetek. Spíš bych řekl, že neměly zcela jasnou představu o tom co to znamená slovo porezní. Možná tím chtěli říct, že povrch kotouče není rovný (asi od sjetých destiček). Přejeť prstem po kotouči a uvidíš

Vloženo
bublinky v odlitku - to by to musel být hodně velký zmetek. Spíš bych řekl, že neměly zcela jasnou představu o tom co to znamená slovo porezní. Možná tím chtěli říct, že povrch kotouče není rovný (asi od sjetých destiček). Přejeť prstem po kotouči a uvidíš

bral jsem to všobecně co je to porezita-ne konkretně ,ale mužu potvrdit že sem se s něčím podobnym již setkal.a i velkej zmetek se kolikrat dostane až k zákaznikovy

Vloženo (editace)
Podle mě tě ochcali. Jsi jeden z mnoha. Ja si davam už bacha od te doby co mě chtěli taky ochcat.Hold pořebovali někde zadarmo sehnad kotouče

kotouce skutecne vymenili za novy, to jsem si zkontroloval :) a ze by se jim tak libily ty stary..no mozny je vsechno:)) spis mi slo akorat o to, jestli si nekde treba nepotrebovali nahonit praci a kseft (a jakoze ta prace nebyla levna)..

Editováno: , autor: Rabbyt
Vloženo
Porezita by se dala jednoduše vysvětlit jako vzduchove bublinky v odlitku.To znamena,při opotřebení kotouče až k one bub

ině vznikne na povrchu něco jako dirka,ktera může způsobit třeba zvyšené opotřeb

ní obložení.A není zaručeno že těch bublin tam je vícero a mohlo by dojít až tře

a k rotržení kotouče. 

tohle mi prijde vcelku jako rozumny vysvetleni toho, co je to "porezita" :) no kotouce uz mam davno vymeneny, takze ty stary ani nemam sanci prohlidnout, nicmene jako vysvetleni to staci, dik :)

jestli technik skutecne kecal nebo ne, tot otazka, to uz nikdo nezjisti...

Vloženo

Povrch kotouče je vždy trochu porézní, ale ne tak, že by to byli vzduchové bubliny , je to spíš poréznost mikroskopická ,

a je žádoucí. Když se nové destičky zabíhají, tak se jejich prach částečně dostane do těch porů, zatře se tam, a tím se taky zvyšuje brzdný účinnek. Krom toho, že s deskama přizpůsobí tvarově. U závodních destiček a kotoučů na to existuje technologický postup, jak ten kotouč a desky "zajet".

Takže si myslím, že v servisu potřebovali asi nějaký kšeft.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...