Konny Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli se může nabíjet baterka nabíječkou, i když je baterka zapojená v autě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli se může nabíjet baterka nabíječkou, i když je baterka zapojená v autě? Samozřejmě viz můj příspěvek v OII/elektrika/gelová baterie-máš to tam i s fotkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 jsem zastáncem staré školy, raději vydělat a pokud se dají zátky oddělat, tak je sundat, a ať si to bublá 24 hodinek do plné kapacity akumulátoru. teda pokud ji nechceš pouze udržovat v mrazech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David-pv Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 může se nabíjet v autě připojená k instalaci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 no nevím, starší kousky a Tesco produkty bych určitě odpojoval od auta. měl jsem tu jednu nabíječku a z té lezlo skoro 18 V takže nevím co na to řeknou jednotky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 no nevím, starší kousky a Tesco produkty bych určitě odpojoval od auta.měl jsem tu jednu nabíječku a z té lezlo skoro 18 V takže nevím co na to řeknou jednotky jednoznačně odpojuji,jelikož to většinou nechávám u aut dobíjet pres noc,tak i vytahuji zátky,pokud jdou a nabíječky jen kvalitní s automatikou,mam i ruskou,takovy elektricky šok,tam kdyz dam max,tak za 10min ve stodvacach uz baterka vari... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 31. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2007 (editace) přesně tak, ještě jsem nikdy nenabíjel baterii přímo v autě. Přeci jen, když se nabíjí, tak se zahřívá a plynuje, záleží taky na nabíjecím proudu potažmo napětí (jak psal Vaša, některé nabíječky pustí do sítě i vice než 15 V). Takže pokud má baterie zátky, tak je vždycky oddělávám a po odpojení z nabíječky ještě nechám tak hodinku odvětrat. Je sice naprd, že po odpojení a vytažení baterie z auta se spousta věcí vymaže z paměti, ale i toto se řešilo a dá se to přemostit. Jinak rozhodně bych ani nějaké baterie alá Tesco nebo jiné hypermarkety nedoporučoval. Pokud máš své auto rád, tak volba je vždy v kvalitní autobaterii, ty peníze navíc se oplati a většinou se taky vrátí rychle. Jinak tady je pěkný článek, odkaz rady a tipy autobaterie. Editováno: 31. Říjen 2007, autor: blizard Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 1. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2007 Díky všem co mi poradili. Dám na vaše rady a před nabíjením baterku odpojím z auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 2. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2007 Já baterku dobíjím (nemyslím tím nabíjení nové) pokud to je potřeba přímo v autě. Vyšší napětí naprázdno je normální, po připojení spadne. Nevidím žádný důvod k tomu když chci doplnit třeba 30% energie baterku vyndavat. Pokud někdo nenastartuje a druhý mu pomůže např. pomocí startovacích kabelů, tak normálně odjede, delší jízdou ji dobije a nic se neděje. Sám to mám udělaný tak, že místo svorek mám zástrčku do zásuvky zapalovače a funguje to bez problému. Je to snadný, jednoduchý a po připojení nemusím znovu nic nastavovat. Třeba okna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 3. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Já chci tu baterku dobít před zimou aby byla ve 100% stavu, ale pro klid duše ji raději vytáhnu z auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Já baterku dobíjím (nemyslím tím nabíjení nové) pokud to je potřeba přímo v autě. Vyšší napětí naprázdno je normální, po připojení spadne. Nevidím žádný důvod k tomu když chci doplnit třeba 30% energie baterku vyndavat. Pokud někdo nenastartuje a druhý mu pomůže např. pomocí startovacích kabelů, tak normálně odjede, delší jízdou ji dobije a nic se neděje. Sám to mám udělaný tak, že místo svorek mám zástrčku do zásuvky zapalovače a funguje to bez problému. Je to snadný, jednoduchý a po připojení nemusím znovu nic nastavovat. Třeba okna. tak to jsem vůbec nepochopil...??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Konny - To, že teď dobiješ baterku před zimou neznamená, že budeš mít v zimě vše ok. Stačí více krátkých jízd se startem v mrazu (třeba týden budeš jezdit jenom km pro rohlíky), baterka se nebude stačit dobíjet v autě a potom je třeba ji dobitím nebo delší jízdou oživit. Počítej s tím, že každý start potřebuje následně zhruba čtvrt hodiny jízdy, aby se aku dostala na stav před startem. Pokud převládá více krátkých jízd, je dobití občas potřeba. To už poznáš na chování starteru. Pokud převládají delší jízdy a aku je jinak v pořádku, není potřeba dobíjet vůbec. dick - Nemohu ti odpovědět, zkus se zeptat trochu konkrétně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Já baterku dobíjím (nemyslím tím nabíjení nové) pokud to je potřeba přímo v autě. Vyšší napětí naprázdno je normální, po připojení spadne. Nevidím žádný důvod k tomu když chci doplnit třeba 30% energie baterku vyndavat. Pokud někdo nenastartuje a druhý mu pomůže např. pomocí startovacích kabelů, tak normálně odjede, delší jízdou ji dobije a nic se neděje. Sám to mám udělaný tak, že místo svorek mám zástrčku do zásuvky zapalovače a funguje to bez problému. Je to snadný, jednoduchý a po připojení nemusím znovu nic nastavovat. Třeba okna. no prostě vůbec jsem nepochopil co popisiješ a co si mám pod tím představit, svorky a nějaké zásuvky do zapalovače atd..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 3. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Konny - To, že teď dobiješ baterku před zimou neznamená, že budeš mít v zimě vše ok. Stačí více krátkých jízd se startem v mrazu (třeba týden budeš jezdit jenom km pro rohlíky), baterka se nebude stačit dobíjet v autě a potom je třeba ji dobitím nebo delší jízdou oživit. Počítej s tím, že každý start potřebuje následně zhruba čtvrt hodiny jízdy, aby se aku dostala na stav před startem. Pokud převládá více krátkých jízd, je dobití občas potřeba. To už poznáš na chování starteru. Pokud převládají delší jízdy a aku je jinak v pořádku, není potřeba dobíjet vůbec. dick - Nemohu ti odpovědět, zkus se zeptat trochu konkrétně. Jezdím většinou kratší trasy, které trvají zhruba těch 15 minut, tak se snad stačí dobíjet. Auto mám asi půl roku, baterka nevím jak je stará, ale zatím jsem neměl problém nastartovat a to i když jsem před startem např. 2 - 3 hodiny poslouchal rádio. Jinak ji několikrát dobiju i během zimy, protože bych nerad přišel k autu a už jsem neodjel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 (editace) Tak jsem to pro názornost vyfotil. Místo původních svorek mám připojenou zástrčku do zásuvky zapalovače. Fotku prosím nekritizovat, cvakl jsem to narychlo bleskem a na automat. Editováno: 3. Listopad 2007, autor: Jir-ka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Já baterku dobíjím (nemyslím tím nabíjení nové) pokud to je potřeba přímo v autě. Vyšší napětí naprázdno je normální, po připojení spadne. Nevidím žádný důvod k tomu když chci doplnit třeba 30% energie baterku vyndavat. Pokud někdo nenastartuje a druhý mu pomůže např. pomocí startovacích kabelů, tak normálně odjede, delší jízdou ji dobije a nic se neděje. Sám to mám udělaný tak, že místo svorek mám zástrčku do zásuvky zapalovače a funguje to bez problému. Je to snadný, jednoduchý a po připojení nemusím znovu nic nastavovat. Třeba okna. no prostě vůbec jsem nepochopil co popisiješ a co si mám pod tím představit, svorky a nějaké zásuvky do zapalovače atd..... Chtěl tím říci, že nabíječku postaví uvnitř vozu na podlahu, na nabíjecích kabelech má namontovanou koncovku do zástrčky 12V se zapalovačem a baterii dobíjí přes tuto zásuvku.Má to výhodu, že neodpojuje vůbec akumulátor od el. instalace vozu a tím se mu neztratí data v palubním PC a v ŘJ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavie81 Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Tak jsem to pro názornost vyfotil. Místo původních svorek mám připojenou zástrčku do zásuvky zapalovače. Fotku prosím nekritizovat, cvakl jsem to narychlo bleskem a na automat. jedna z mych nabíječek je uplne ta sama boschka,ale klasicka s svorkami,uz ji mam 6let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Tak jsem to pro názornost vyfotil. Místo původních svorek mám připojenou zástrčku do zásuvky zapalovače. Fotku prosím nekritizovat, cvakl jsem to narychlo bleskem a na automat. jedna z mych nabíječek je uplne ta sama boschka,ale klasicka s svorkami,uz ji mam 6let taky ji mám už asi 4 roky, jelikož můj starej startovací vozejk od Cebory nedokáže nabíjet gelovky a za tu cenu, v Bauhausu ji mají za cca 650,-Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Já už ji mám asi deset let. Původně měla taky svorky, než jsem to upravil. A máš pravdu, nabíječku dám na podlahu, prodlužku mám plochou takže mohu i zavřít dveře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 No to je všechno hezký, ale když tu nabíječku píchneš do zapalovače, kterej se po hodině sám odpojí, tak co??? Je to tak ne?, u 3.generace, nebo už i u 2,5? Objednal jsem si totiž konzervátor baterie (udržuje baterii stále nabitou) s konektorem do zapalovače a myslím, že to asi nepůjde.... Každopádně bych rád, kdyby to tu nějaký šikula, co rozumí elektrice nějak objasnil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel.lpg Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Nejideálnější a nejlepší způsob je vyndat baterii a nabijet ji v teple, ne venku v autě, další věc- podívat se na hladinu elektrolytu v každém článku a změčit hustotu elektrolytu, při nabitém stavu je 1.28. Určitě při starší baterii bude druhý a třetí článek od plusu mít malou hustotu a nízkou hladinu, já osobně to děláám tak, že ossaju články k elktrodám a doleju kyselinu/ne destilku / a nechám baterku minimálně 24 pořádně provařit a můžu z praxe říct, že se tím vzpamatovala nejedna baterie, bezůdržbové jsou k ničemu, tatam si ničím nepomůžeš, když novou tak zásadně s víčkama ke každému článku, magické oko ti jen ukáže hldinu elektrolytu, ne hustotu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 2,5 g - zapalovač funguje jen se zapalováním a pokud není zplá dětská pojistka 3g jede furt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Teď jste mne zaskočili. Moje poslední Octávka r.v. 2003 takhle funguje. Předcházející Octávky taky. Funguje to i na Fabii 2000. Zrovna tak když mám v létě třeba na parkovišti zapnutou v autě ledničku třeba 2 hodiny, žádný problém. Ale tu mám v zásuvce v kufru. Je v tom rozdíl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajk Vloženo 10. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2007 Taky jsem radši zvolil nabíjení mimo auto. Jen pro zajímavost jsem se podíval do dilenský příručky na odpojení a připojení a nějak se mi nechce věřit, že bych měl před připojením zapínat zapalování. Co vy na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 Kolika ampérové nabíječky používáte? Koukal jsem na 4A a 6A, obě jsou doporučované na baterie do 80 Ah. Která bude lepší? Platí čím menším proudem se nabijí, tím bude lépe nabitá, ale za delší dobu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.