NNNTomas Vloženo 17. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2008 V krizových situacích určitě přínos má... na vrakáči se dá sehnat levně, max. pár tisíc (2-3)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 18. Březen 2008 Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 Jsou tam jiné brzdové trubičky,ABS mají průměr 5,2mm a ESP 6mm.Není tam rozdíl jen čtyř drátů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 18. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 18. Březen 2008 Jsou tam jiné brzdové trubičky,ABS mají průměr 5,2mm a ESP 6mm.Není tam rozdíl jen čtyř drátů Určitě? Podle ETky je to rozlišený pouze na trubičky pro auta "s ABS" nebo "bez ABS"... Ale elektricky jde jen o "4" dráty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 19. Březen 2008 Sdílet Vloženo 19. Březen 2008 Určitě? Podle ETky je to rozlišený pouze na trubičky pro auta "s ABS" nebo "bez ABS"...Ale elektricky jde jen o "4" dráty Taky si nejsem uplně jistý,ale vzhledem k tomu že Fabia II a Roomster to tak mají,předpokládám že Fabia I to bude mít stejné kdzž se vyráběli souběžně a používají techniku ABS převzatou ze staré Fabie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 19. Březen 2008 Sdílet Vloženo 19. Březen 2008 trubky můžou být jiné, ale pasují. to mám osobně vyzkoušené. co se týká drátů. je lepší vzít komplet kabeláž z auta kde esp je a dat to do tvého. těch drátů je tam vic jak 4. proto je lepší to vzít jako celek. na vrakáči jich ale moc nenejdeš.moc se jich do F nedávalo. a ve škodovce chcou za řj abs-esp 18 ale to jen alektrika!! ještě potřebuješ hydrauliku. celkem to stojí kolem 50 myslím. ale to už si jistý nejsem. V každém připadě mi to už párkrát zasáhlo do řízení a to v místech kde bych to vůbec nečekal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skoda-fantom Vloženo 21. Březen 2008 Sdílet Vloženo 21. Březen 2008 ma nekdo zkusenosti s montazi ASR a poradi?? Chystam se jej dat do auta a tak schanim info. kde se jen da!! Pry vymena jednotky ABS za jednostu ABS/ASR a tlacitko na palubku ASR, zda se mi to ale jenak podezrele jednoduche! Poradite?? Predem dik za kazdou informaci!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 jo na asr nic jiného nepotřebuješ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tangerín Vloženo 24. Březen 2008 Sdílet Vloženo 24. Březen 2008 Zajímavý téma...to ASR by se fakt hodilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 24. Březen 2008 Sdílet Vloženo 24. Březen 2008 vsechno jde kdyz se chce.. az pmi padne zaruka a budou love, tak si dodelam esp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. Březen 2008 Já myslel, že ŘJ ABS (/ASR nebo i ESP) je už jako celek s hydraulikou... nebo ne? anry: Když máš to ESP... mělo to cenu dodělávat? Nebo to prakticky "nevyužíváš"? (Myslím, zrovna když s tím autem neprasíš, prostě při "normálnější" jízdě ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mytrix Vloženo 25. Březen 2008 Sdílet Vloženo 25. Březen 2008 no odpovim asi trochu za nej.. esp urcite vyuzijes, jeho kouzlo je v tom, ze zabira jeste driv, nez ty si myslis, ze se neco deje a to, ze se ma zavest povinost mit esp na kazdem novem vozu mluvi samo o sobe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emc Vloženo 30. Březen 2008 Sdílet Vloženo 30. Březen 2008 (editace) Ahoj. Včera jsem koupil starší FABIA 1.generace (6Y52F4) s ABS. Na palubce je i tlačítko ASR. Avšak po zapnutí zapalování na palubovce problikne jen kontrolka ABS. Kontrolka ASR nic. Ani po stisknutí toho ASR tlačítka. Jak může laik zjistit, zda to ASR skutečně má (sníh a led už není)? Editováno: 30. Březen 2008, autor: emc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2008 Při roozjezdu zahrabej a měla by blikat kontrolka "ASR" a "krupat" od kol... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 6. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2010 Vy co jste dodělávali ASR /nebo i ESP/, měli jste v budíkách diodu pri signalizaci? Ve schématech je označené "hvězdičkou" jako zvláštní výbava, tak mě zajímá jestli nešetřilo opravdu i tam... (Třeba dioda na sign. otevř. dvěří prý opravdu chybí, kdyžuž není sign. vorigo výbavě.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 ESP se tu uz nekde probiralo. Kdyz je ESP tak obsahuje i ASR (a samo i ABS). Osobne si myslim, ze vyuzitelnost ASR je tak mala, ze to ani nestoji za namahu to dodelavat. To ESP je jina... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 pokud řeknu svůj názor, tak jsem zatím výhodu asr nějak asi nepocítil. když je sníh, tak je problém se s tím rozjet, protože to furt drbe do stylu jízdy (hlavně rozjezdu) a blikající kontrolka akorát otravuje. snad malou výhodu to má, že kontrolka "oznámí" např. lokálně kluzkou silnici. no a mezi námi ... benzinový motor se 126Nm až při 3800ot/min. to tolik nepotřebuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luco7 Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 Ako zistim ci mam ESP v aute ? Mam fabiu 1.2 htp r.v 06 v TP mam zapisane aj ASR aj ESP ale mam vzadu bubnove brzdy a nikto mi nechce vertit ze tam mam ESP. Aj na palubke mam knoflik ESP. Je to kupovane auto z podruky tak knoflik mohol niekto vymenit. ASR som odskusal lachko to viem ze mam ale ako zistim to ESP teraz v zime som sa bol aj trocha povozit po snehu a zda sa mi ze tam je ale ako to zistim presne ? DAKUJEM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 (editace) boobika: máš pravdu že ASR není tolik "užitečný" jako třebas ESP a u benzínu se sepne až když to člověk trošku točí....ale u TDíčka je to vážně užitečná věc - nedávno jsem jel brzo ráno po šíchtě domů - kopec jak kráva a ledovka s popraškem sněhu...jako zákon schválnosti mi ten den odešla pojistka ABS ASR a věř mi že když máš cca ve 2000ot/min 300Nm tak jsi za ASR sakra rád....než jsem se vyškrábal na ten krpál s příjemným pocitem že mě to každou chvilku roztočí, tak jsem se lehce opotil Za mě každá bezpečnostní kravinka v autě užitečná věc....narozdíl od ekologických píč@vinek Luco: přez VINko to zjistíš dej ho sem Editováno: 6. leden 2010, autor: kibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 luco7: pokud máš etku a funguje ti ověření vin, tak můžeš zjistit zda ho máš od výroby a nebo taky podle kódu výbavy na štítku v kufru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luco7 Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 (editace) Moje VIN XXX P.S neni VIN-kod nejak zneuzitelný udaj ? ako napr cislo obcianskeho ? Editováno: 7. leden 2010, autor: luco7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 6. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 6. leden 2010 Já chci hlavně EDS. To i u takhle slabého benzínáku pomůže, při rozjezdu na mokru, to bude znát dost - do teď jsem jen hrabal, stál a nejel... pak pojedu. Jinak mi to hrabe dokopce i ve 120 /to jsem v otáčkách :D/ v "zatáčce" na silnici přes kterou přetéká voda... Tam zas bude zareagování ASR na nic - teď jsem přidal a z "aquaplaningu" mě to vytáhlo. A otázka trvá - nevíte zda je v budíkách ledka pro signalizaci? Když auto ASR z výroby nemělo. ESP můžeš mít i když máš vzadu bubnovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 7. leden 2010 Sdílet Vloženo 7. leden 2010 (editace) :to Luco ESP tam máš, dovoz rakousko atd.. vzadu bubny.. Editováno: 7. leden 2010, autor: Milhausek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 7. leden 2010 Sdílet Vloženo 7. leden 2010 luco7 to víš, že se to dá zneužít. jednak si tě může, kdo má možnost, najít a jednak se může připravit na trvalé a snadné vypůjčení tvého vozu. pokud nepoužíváš nějaké další neorigo zabezpečení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 7. leden 2010 Sdílet Vloženo 7. leden 2010 kdyz by bylo vin tak snadno zneuzitelny, proc by bylo v okynku na prednim okne? kdyz si bude nekdo pujcovat na trvalo moje auto, tak mu urcite nenecha puvodni vin (papiry) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 8. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2010 Dyť si dělá prdel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.