Publikováno Listopad 1, 200717 r Měl bych dotaz ohledně spotřeby. čím může být spotřeba cca kolem 11,5l/100 (léto/zima) a žádný extra výkon-při větším přidání škube. Filtry, svíčky, kabely vyměněný, motor najeto 214000. Může to dělat lambda? Případně je koznám, že je KO. R.V. 94
Listopad 1, 200717 r To máš se vstřikováním? Karburátor lambdu nemá... A jak vypadá rozvodovej řetěz? Kdyžtak nech změřit tlaky na válcích - to prozradí hodně o stavu motoru.
Listopad 1, 200717 r taky to může být vykvrdlaným rozdělovačem, přesněji řečeno automatickou regulací předstihu.
Listopad 2, 200717 r Autor Je to už se vstřikováním. Co se týká tlaků tak kámoš to měřil a říkal, že všechny mají přibližně stejně(prý žádná sláva ale na ty kilometry dobrý)
Listopad 3, 200717 r Tak krom špatný lambdy může být v háji čidlo klepání (pokud se nemýlím). Pak by to mělo měřit teplotu nasávanýho vzduchu, tak jestli tam není špatný buď čidlo nebo nefunkční směšovací klapka. A nevím, jak funguje škrtící klapka (resp. odměřování polohy) u tohohle motoru. Jinak to můžou dělat jen blbý kabely nebo špatnej dotek v konektoru. Projdi nejdřív ty kabely, pak vyzkoušej to přihřívání nasávanýho vzduchu a nakonec ty čidla. Lambdu bych viděl jako nejmíň pravděpodobnou. Jinak samo mrkni taky na ten rozdělovač. Sice nemá regulaci, ale může nadělat taky pěknou paseku...
Listopad 3, 200717 r Autor Tak krom špatný lambdy může být v háji čidlo klepání (pokud se nemýlím). Pak by to mělo měřit teplotu nasávanýho vzduchu, tak jestli tam není špatný buď čidlo nebo nefunkční směšovací klapka. A nevím, jak funguje škrtící klapka (resp. odměřování polohy) u tohohle motoru.Jinak to můžou dělat jen blbý kabely nebo špatnej dotek v konektoru. Projdi nejdřív ty kabely, pak vyzkoušej to přihřívání nasávanýho vzduchu a nakonec ty čidla. Lambdu bych viděl jako nejmíň pravděpodobnou. Jinak samo mrkni taky na ten rozdělovač. Sice nemá regulaci, ale může nadělat taky pěknou paseku... Dík za radu. Vyzkouším a dám vědět.
Listopad 7, 200717 r Autor Tak krom špatný lambdy může být v háji čidlo klepání (pokud se nemýlím). Pak by to mělo měřit teplotu nasávanýho vzduchu, tak jestli tam není špatný buď čidlo nebo nefunkční směšovací klapka. A nevím, jak funguje škrtící klapka (resp. odměřování polohy) u tohohle motoru.Jinak to můžou dělat jen blbý kabely nebo špatnej dotek v konektoru. Projdi nejdřív ty kabely, pak vyzkoušej to přihřívání nasávanýho vzduchu a nakonec ty čidla. Lambdu bych viděl jako nejmíň pravděpodobnou. Jinak samo mrkni taky na ten rozdělovač. Sice nemá regulaci, ale může nadělat taky pěknou paseku... Dík za radu. Vyzkouším a dám vědět. Tak zkontrolováno a vypadá tohle všechno vpořádku. Ještě jsem si všiml, že když se přidá rychleji plyn, tak je to jako kdyby auto někto zezadu chytnul (spíš to zpomalý a až po chvilce to začně pomalinku přidávat).Pokud se plyn přidává pomalu tak to nedělá. Fakt nevim.
Listopad 7, 200717 r mam taky forman 94. Při rychlym přidání plynu je to normální že to pomalej zrichluje je tam chudá směs. A ta spotřeba by mohla být prasklou gumovou izolační podložkou pod vstřik. jednotkou. A snímač klepání Monomotronik nemá je až u felicie se vstřikováním simens tj. MPI.
Listopad 7, 200717 r Autor mam taky forman 94. Při rychlym přidání plynu je to normální že to pomalej zrichluje je tam chudá směs. A ta spotřeba by mohla být prasklou gumovou izolační podložkou pod vstřik. jednotkou. A snímač klepání Monomotronik nemá je až u felicie se vstřikováním simens tj. MPI. Ta guma je dávaná nová v létě. Jinak jsem neměl namysli to, že to přidává pomaleji, ale doslova je to jako když někdo chytne auto a přibrzdí (hodně výrazné). Dříve to nedělalo.
Listopad 13, 200717 r měl jsi to na diagnostice? co snímač polohy šk nebo ventil odvětrávání paliv nádrže, snímač teploty nas. vzduchu a teploty motoru ,palivovej filtr u nádrže a nebo stav výfuk. potrubí!
Září 16, 200816 r Cus me ja mam podobyn problem mam Favorita rik vyroby 93 a kdyz hodne prutce sesladpu plyn tak auto docela dost cukne ale jen kdyz je studene jak se zahreje jede krasne plynule poradte prosim
Říjen 15, 200816 r Cus me ja mam podobyn problem mam Favorita rik vyroby 93 a kdyz hodne prutce sesladpu plyn tak auto docela dost cukne ale jen kdyz je studene jak se zahreje jede krasne plynule poradte prosim Ja som mal podobný problém s tým cukaním, vyčistil som všetky kontakty od indučky až po sviečky, strekol takým sajrajtom na kontakty a je po probléme. Najviac mi to trhalo, ked bolo vlhké počasie, hmla a tak
Listopad 14, 200915 r Zdravím Vás chlapy, Uplně stejné problémy mám i já.Mám formana r.v.94.Spotřeba naprosto závratná,výkon uplně šílenej.Do 80 km/h to jede jakž takž,pak když chci přidat tak je uplně slyšet jak ten motor dusím.Buď tam jde málo paliva a nebo hodně paliva,spíš hodně podle ty spotřeby.Měl jsem to v servisu na diagnostice,píše to 4 chyby,porucha potenciometru škrtící klapky,skrat lambda na kostru,vadný haliuv snímač a nevim co to 4 ale to je blbost.Takže sem vyměnil celé vstřikování,chtěl jsem měnit i tu lambdu ale zjistil jsme že mi pan mechanik při výměnně spojky skřípnul kabel od lambdy mezo mortor a převodovku.Tak jsem ho vyprostil,zkontroloval a zjistil jsem sice že je porušená izolace,ale jinak kabelům nic není takže předpokládm že funkce bude v pořádku.A že zmizí i ten skrat kterej psala diagnostika. A teď prosím o radu,sem z toho už uplně nešťastnej.Koupil jsem to na zimu,abych si nehydroval wochcápku a furt to stojí pod kůlnou.Díky Stenly
Leden 9, 201114 r mozu mat na to vplyv aj sviecky. menil som stare za brisk a este horsie. musel som potriast mescom a dat orig. champion. ide ako za mlada. forman ''94 40kW naj cez 130tis km.
Leden 9, 201114 r Cigan - s Championama "3packy" jsem vyhořel, auto ne a ne jet - motor nešel do otáček, v nízkých neměl výkon, po vyšlápnutí spojky se sice rozeřval, ale neměl výkon a vytáčení trvalo strašně dlouho - tak jsem koupil obyčejné Brisky "patnáctky" s kuproniklovou střední elektrodou a najezdil jsem na nich /postupně na několika sadách) skoro 60 tisíc km. Mám podezření, že u těch Championů byly pod kompresí svody, takže nepálily jak měly - u Brisků jsem se s tím nesetkal. Brisky jsem měnil po 20 000km, po každých 5000km očistil a překontroloval přeskokovou vzdálenost, jak jsem byl zvyklý ještě ze šádyny - a krom případu, kdy mi (asi) kuna nahryzala jeden z vn kabelů jsem neměl problémy - auto startovalo za jakýchkoliv mrazů na poprvé, krásně táhlo a jezdí tak doteď - mám o něm přehled. Koupil jsem ho, když měl na tachometru 123 000 a když šel do další služby, měl 180 000 a nějaké drobné. Upraveno Leden 9, 201114 r od Ekkar_z_Bastlírny
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.