Přejít na obsah

Blikající kontrolka

divous

Doporučené příspěvky

Nemáte někdo zkušenost s následujícím ... ?

Od té doby, co jsou venku teploty ráno kolem 0, se mi 2x stalo, že po nastartování

mi začala blikat kontrolka stavu a teploty chladicí kapaliny.

Nepípá to, nesvítí stále, prostě bliká.

Kapalinu jsem kontroloval, je na max. úrovni.

Stane se to vždy ráno tj. studený motor, venkovní teploty blízké nule.

Poraďte, co zkusit.

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od té doby, co jsou venku teploty ráno kolem 0, se mi 2x stalo, že po nastartování

Poraďte, co zkusit.

díky

Cau, ocisti tie dve tycky co su v nadrzke na chladiacu kvapalinu . pozri sa ci nieje jedna odhnita.ak an tak vymen tu nadrzku. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, také se mi to již 2x teď stalo, dolil sem kapalinu lehce nad max úroveň a je klid.

Myslím si že když je teplota nižší tak se voda jakoby zatáhne, ale jen o něco a někdy to může vyvolat to, že je právě kapaliny málo.

Když se jinak motor zahřeje pak kontrolka při dalším startu zhasne, alespoň to tak bylo u mě.

Odkaz ke komentáři

Poraďte, co zkusit.

díky

V nádobce jsou dvě kovové tyčky . To je vpodstatě hladinové čidlo. Po čase se na nich vytvoří povlak a tím se rozsvítí kontrolka. Povlak je třeba očistit a bude klid. Já jsem to pojezdil starým kartáčkem na zuby.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Ahoj, také se mi to již 2x teď stalo, dolil sem kapalinu lehce nad max úroveň a je klid.

Myslím si že když je teplota nižší tak se voda jakoby zatáhne, ale jen o něco a někdy to může vyvolat to, že je právě kapaliny málo.

Když se jinak motor zahřeje pak kontrolka při dalším startu zhasne, alespoň to tak bylo u mě.

No to samé se mi přihodilo dnes ráno. Teplota kolem -7°C, po nastartování začala blikat a nezhasla. Po dalším nastartování po 2 hod. už neblikla a večer taky ne. Zkusím trochu dolít... Jsem zvědavý ráno, venku je teď -10°C.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš vody dost, tak oškrábni ty kontakty, bude to tím.

Zkusím to tím zubním kartáčkem.

Tak ráno -10°C, píplo to na mě a začalo blikat. Po zahřátí a nastartování to pak bylo OK.

Editováno: , autor: tomci
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...