MELLO Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 Mám takový podivný dotázek...: má tempomat nějakou pojistku na ASR nebo ESP? Co tím myslím...když jedu za hustého deště a najel bych do hluboké vody, kdy by nastal aquaplaning, kdy sepne ASR ( resp MSR aby nedošlo k zablokování kol ) nebo ESP, dojde k automatickému vypojení tempomatu, nebo bude jak blbec dál trvat na dodržení navolené rychlosti a bude přidávat plyn? Já právě z těchto důvodů na sněhu, v břečce nebo v hustém dešti jezdím bez tempomatu, ale proto mě to zajímá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 Mám takový podivný dotázek...: má tempomat nějakou pojistku na ASR nebo ESP? Co tím myslím...když jedu za hustého deště a najel bych do hluboké vody, kdy by nastal aquaplaning, kdy sepne ASR ( resp MSR aby nedošlo k zablokování kol ) nebo ESP, dojde k automatickému vypojení tempomatu, nebo bude jak blbec dál trvat na dodržení navolené rychlosti a bude přidávat plyn? Já právě z těchto důvodů na sněhu, v břečce nebo v hustém dešti jezdím bez tempomatu, ale proto mě to zajímá. ASR, MSR i ESP jsou bezpečnostní prvky, kdežto tempomat jen komfortní -> všechny tyhle systémy jsou nadřazený tempomatu, takže se neboj, že by tě tempomat uvedl do smyku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 Skús pri zapnutom tempomate nabehnúť do nejakej väčšej mláky - na 99% dôjde k akvaplaningu a tempomat sa pekne vypne. Skúšaj to pre istotu len pri nízkej rýchlosti a na vhodnom mieste... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 6. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 OK. vyzkouším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 heh, tak to děláme oba to samý. Na vodě, na sněhu - tempomat vyplej a na plyn si dupu raděj sám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 7. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 Na sněhu a vodě je lepší cítít pod plynem, jak se auto chová. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 Skús pri zapnutom tempomate nabehnúť do nejakej väčšej mláky - na 99% dôjde k akvaplaningu a tempomat sa pekne vypne. Skúšaj to pre istotu len pri nízkej rýchlosti a na vhodnom mieste... při nízké rychlosti těžko dojde k akvaplaningu. To bys musel mět sakra sešlahané gumy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
duf Vloženo 20. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2009 při nízké rychlosti těžko dojde k akvaplaningu. To bys musel mět sakra sešlahané gumy. ASR a ESP pri smiku tempomat urcite vypnu. Osobna skusenost. Ako nahle blikne ikona na budikoch tempomat sa deaktivuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubenec Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Je zajímavý, že auto ví o tom že při řazení nechám volnoběch a tempomat se nezapne. Samozdřejmě rychlost byla navolena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.