Přejít na obsah

Zaseknutý zadní stěrač

Majký

Doporučené příspěvky

Ahoj mám dotaz někdy se seká zadní stěrač tak v 1/3 co to dělá ? o stěračích tu je dost témat ale toto nemohu najít

Díky

to je na výměnu motorku stěračů mi tenkrát řekli v servise... lol

proto nemám rád servisy - je to pouze výměnárna dílů

oprava toho motorku doma = 0,-

Editováno: , autor: Fíla
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co tam bylo - jak to opravid Díky

Ja mam skusenost zo zadnym stieracom punta. Ked som to rozobral nasiel som medzi dvoma zubami prevodu nejaku necistotu a ta sposobovala zasekavanie. Vycistil som to namazal a frci doteraz, teda myslim. :palec2:

Mě to občas dělalo taky a měl jsem málo dotaženej stěrač k motorku. Jinak motorek byl OK.

Odkaz ke komentáři

ve ztručnosti...

motor stěrače musí ven z auta

dá se bez problémů rozebrat torxama

uvnitř je převodoný plastový kolo ve kterém je vlisován měděný pásek po kterém jezdí kontakt. v jednom místě je přerušený - aby věděl kdy má vypnout.

měl jsem 2 případy - buď nevypínal vůbec nebo zůstával v 1/3

když nevypínal - na tom přerušeném místě byl "natahán" měděný povlak, který byl dostatečně silný na to aby nedovolil kontaktu dostat se na nevodivý plast a tak to stále jezdilo dokola

když zůstával zaseknutý tak na tom měděnym pásku byla nečistota - v obou případech stačilo očistit tech. ben. nebo lihem a ušetřilo se 3.500,- za servis :kol-99:

Odkaz ke komentáři

Mal by som jednu otázku.Pasuje zadný stierač z F2 na F1?Neviem či sa to tu riešilo,ale nevedel som to nájsť.Dík

Upevňovací body jsou stejný, ale na F2 je delší komínek. Tzn. že stěrač by byl jakoby výš nad sklem. A asi by nesedělo vybrání pro gumovou průchodku.

Odkaz ke komentáři

Mal by som jednu otázku.Pasuje zadný stierač z F2 na F1?Neviem či sa to tu riešilo,ale nevedel som to nájsť.Dík

Upevňovací body jsou stejný, ale na F2 je delší komínek. Tzn. že stěrač by byl jakoby výš nad sklem. A asi by nesedělo vybrání pro gumovou průchodku.

;)

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapoměl jsem nechaný zapnutý zadní stěrač. V noci napadlo deset čísel sněhu . Ráno jsem nastartoval auto , zadní stěrač se dal do pohybu a zustal zaseknutý v pulce okna. Nereaguje na ovládání a nemohu ho za žádnou cenu dostat do základní polohy.

Když to skouším silou tak bych ho spíš zlomil než vrátil zpět . Neměl jste někdy někdo podobnou závadu ? Co s tím ? Bojím se aby neodešel motorek .

Odkaz ke komentáři

Zapoměl jsem nechaný zapnutý zadní stěrač. V noci napadlo deset čísel sněhu . Ráno jsem nastartoval auto , zadní stěrač se dal do pohybu a zustal zaseknutý v pulce okna. Nereaguje na ovládání a nemohu ho za žádnou cenu dostat do základní polohy.

Když to skouším silou tak bych ho spíš zlomil než vrátil zpět . Neměl jste někdy někdo podobnou závadu ? Co s tím ? Bojím se aby neodešel motorek .

A skusal si pozret poistku? tu asi najskor vypali.

Odkaz ke komentáři

A skusal si pozret poistku? tu asi najskor vypali.

Máš pravdu bylo to tou pijistkou. Dal jsem novou a vše je v pořádku. Také mě to mohlo napadnout

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...