Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

..... po dálnici je jízda kolem 200Km/h, ....... nemám rád ty co jezdí ve městě 45Km/h max. už od malička mám radši rychlejší jízdu proto volím 1.8T RS .....můžu slyšet vaše názory?

Moje názory ti rád řeknu:

Kolik si toho najezdil, že chceš jezdit po dálnici 200?

A kolik chceš jezdit po městě, když ti 45 km/h vadí?

Jsem hasič a každou chvíli taháme z aut paka v podobným věku a s podobnýma názorama, jaký máš ty. Nejhorší na tom je, že to většinou odnesou ti, kteří za to vůbec nemůžou a jezdí podle (tebou odsuzovaných) předpisů.

to je pěkny no, tak nemusí zrovna jet ve městě 45km/h neříkám že zas musí letět 100km/h ale aspoň těch 55km/h to je pak o nervy za někým jet když jede 45km/h

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, tak jsem taky šťastným majitelem OII 2.0 FSI. Mám auto z rodiny a má nalítáno 170tisíc. Ale pořád jede krásně a nikdy na něm nebyla vážná závada. Za 10 tisíc km mě čeká výměna rozvodů - tak jsem zvědavej kolik za to vypláznu:( Jinak chci se zeptat, když budu chtít auto mýt, nemusim se bát ho celý (myslim z venku) ocákat vodou z hadice pak umýt, vyleštit atd.. ? Radši se ptám, protože jsem tu něco četl o cívkách náchylných na vodu, tak abych něco nepo... :help:

Vloženo

Tak hadicí, nebo wapkou to je sand samozrejmost to umyvat.Nic se tomu nestane neboj. To bys to nemohl nechat ani venku na desti, kdyby tomu vadila voda z hadice. Normalne auto poradne odmoc, pak umyj bordel, oplachni, utri jelenici a pak muzes zacit voskovat.

Vloženo

Jojo, dík moc. Myslel jsem si to - ale radši se hloupě zeptám než pak zplakat nad výdělkem. Ajo déšť.. to mi nedošlo.. asi jsem moc přetaženej :-)

Vloženo (editace)

Ahoj všem FSíčkařům.

Tak se ozývám po nějaké odmlce způsobené vymazlováním a orgasmy z mojí nové (ojeté) OII 2,0 FSI. Zejména se omlouvám Vorlajzovi, který mi od začátku držel palce aby koupě dobře dopadla :), ale to víš sám, neměl jsem čas na nic jiného než na nové autíčko. Už tak bylo vybavené opravdu hodně slušně a zbytek jsem si do něj (a na něj) nacpal ještě sám, takže teď má skoro všechno, co OII může mít. Je to moje krasavice a nemůžu se jí nabažit. Moji kluci z ní mají taky velkou radost (konečně porážíme maminku s jejím TDíčkem :p ). O jízdní, praktické a faktické dojmy z jízdy a našeho (tolik kontroverzního) motoru se s Vámi podělím v nejbližší době a taky přihodím pár fotek jak vypadala po koupi a jak vypadá teď. Už ji mám i pojmenovanou - po několika prvních jízdách s tímhle neskutečně tichým motorem jsme s klukama začali říkat maminčinu TDíčku "Traktůrek", načež naše maminka vtipně kontrovala a nazvala naše nové FSíčko "Otesánkem", což se také okamžitě ujalo :) . Takže máme teď doma stříbrný Traktůrek a červeného Otesánka :-).

Editováno: , autor: Merlin 67
Vloženo

Tak to už se těším, až sem hodíš fotky a info:-) Jinak kolik má ten tvůj Otesánek najeto? Moje Rozárka má teď asi 172t km a vyšlapuje jako hodinky. Tak snad mi vydrží :-) Už k ní mám zvláštní citový vztah :-D

Vloženo

Otesánek má 73 tisíc (z toho jsou dva moje), ale i po těch pouhých 2 tisících jsem na tom stejně jako Ty (myslím s tím citovým vztahem). Ten motor je opravdu hodně zvláštní, a já si na něj nemůžu stěžovat. Fotky sem dám, až ho na nějakém vhodném místě zblejsknu, do teď jsem ho zkrášloval. Naposled jsem na něj přidal ta nová světla s led diodami (v černém provedení), ale teď mě tam zase ruší ty stříbrný mlhovky a moc svítivý chromový rámeček kolem masky chladiče, takže to budu ještě ladit :-) - už to mám vymyšlený, jen to zrealizovat.

Vloženo

U mě skoro vždy veškeré nadšení končí nedostatkem času nebo peněz:-) a s Rozárkou jsem spokojenej už teď jak vypadá. Sice je na ní po minulém majiteli pár škrábanečků, tak se snad časem odhodlám to nějak zakrýt. Ale, musím zaklepat, zatim nic nevrže, z motoru divný zvuky nevycházej a jezdí jako drak - tak snad to tak vydrží :-)

Vloženo (editace)

Držím Ti palce, aby jsi z ní měl pořád jen radost. Pokud by Tě něco začalo zlobit, dej vědět, abych věděl, na co se mám připravit :) .

Jo - jaký máš rok výroby?

Vloženo

To jo, pěkně zajetý:-) Rozárky původní majitel jezdil hl. Česko - Německo a zpět. A nebylo to žádný "prase", takže Rozárka by snad měla taky držet a vydržet :-)

Vloženo (editace)

Dálku se povedlo i 6,5l ale to nebylo na dálnici, takže max 110km/h a ve městě podle situace 9-13l. A co ty? A beru N95

Editováno: , autor: Z3ro
Vloženo

Ze začátku průměr 9,3l teď jsem to stáhnul na 8,5l. Je pravda, že se snažím jezdit ekonomicky, ale ne zase extrémně. Hodně řadím šestku i ve městě - ten motor má dost velkou sílu a vůbec mu to nevadí, prostě jen udržuje rychlost, kterou jsem získal na čtyřku a pětku. Samozřejmě, že nijak neakceleruje, je to prostě rozjetí, šestka a jen takové lehtání plynu kolem 1,5 tisíce otáček, ale na to, aby po městě plula těch 50 to stačí, a když potřebuju přidat podřadím. A na spotřebě je to fakt znát. Cca 80 procent jezdím kopce a město, takže si myslím, že na benzínový dvoulitr super spotřeba. Dělá mi prostě radost a ten pocit, že mám pod kapotou dvoulitr je fakt skvělej, rozhodně lepší, než kdyby tam byla čtrnáctka s dvojitým turbem (byť s o něco vyšším výkonem), co do aut začínají cpát teď. Pro ten pocit fakt oželím i tu o něco vyšší spotřebu :-). A dálku (cca 300 km) jsem zatím jel jen jednou - spotřeba 7,3l. No prostě - tohle auto je SUPER :-).

Vloženo

Rozárky původní majitel jezdil hl. Česko - Německo a zpět. A nebylo to žádný "prase", takže Rozárka by snad měla taky držet a vydržet.

Já myslím, že vydrží.Ve firmě jsme měli jednu 2.0 FSI-naběhala 315 000 km něž skončil leasing a nebyly s ní žádné potíže.Jen normální servis.Samozřejmě se během toho času měnily všechny díly podléhající opotřebení ale nikdy nás nevypekla nečekanou poruchou.Osobně si motor 2.0 FSI velice cením.Jezdila hlavně dlouhé štreky do Německa a opravdu bez problémů.Spotřeba se pohybovala mezi 7,2-8,7 i z toho je vidět,že se s ní jezdilo velmi solidně.

Vloženo (editace)

Jedna z prvních fotek Otesánka po "faceliftu" :). Ještě musím dotáhnout mlhovky (dostanou stejnej "dyzajn" jako hlavní světla) a asi něco s rámečkem masky chladiče.

post-41691-1272202680,7053_thumb.jpg

• o 2 týdny později...
Vloženo

Zdravím vás páni FSIčkari mám na vás jednu otázku. Mám tiež tento motor teda 2.0 FSI a veľmi by ma zaujímalo aké sú rozdiely v kódových označeniach týchto motorov, v čom je medzi nimi rozdiel. Zistil som že existujú 3 typy s označeniami BVX,BVY a BLR. Mne sa zatiaľ podarilo zistiť len toľko že BVX montujú zrejme len do Scoutou a rozdiel by mal byť v tom že ma vrstvené vstrekovanie paliva, a tie dva by mali mat homogénne. Viete mi povedať niečo viac k tomu.

Ďakujem.

Inak mimochodom tiež mam Scoutika 2.0 FSi a maximálna spokojnosť, 4x4 je super vec.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...