Září 24, 200816 r já si myslím, že co se týče tempomatu a bezpečnosti se dá říct toto... jedu v koloně aut, která jede konstantní rychlostí a já si udělám odstup a zapnu tempomat... dodržuji tedy bezepčnou vzdálenost... nebudu se ani přilbižovat ani zbytečně brzdit ostatní... ale hlavně je bezpečnost tempomatu v tom, že nám šetří na delších trasách nožičku takže není ta unavená a je připravená ihned brzdit!
Září 24, 200816 r tempomat použil jen jednou když jsem to chtěl vyzkoušet v čem to je dobré. No na žádnou výhodu jsem nepřišel, takže jezdím s vyplím tempomatem... ak budeš jazdiť 20tis. km mesačne tak si na ten tempomat kurwa rýchlo zvykneš. ja tú zázračnú páčku hladám aj na bicykli(kole) .
Září 24, 200816 r Jo, tak z tohodle pohledu asi jo.. taky právě tempomat používám většinou akorát na těch dlouhých cestách, aby si noha odpočala . Nebo by se to taky dalo brát jako, že je bezpečný pro naši peněženku , když se navolí na povolený rychlostní limit a tak člověk nevědomě nepřekročí povolenou rychlost.. takhle mě možná jednou tempomat na dálnici i zachránil, když policajti měřili z kopce, tak mě tempomat právě držel na 130, jinak bych to sám asi pustil víc. A v jedoucí koloně aut to taky radši nepoužívám, protože nikdy nejedou auta konstantně stejnou rychlostí (museli by všichni jet na tempomat) a s tempomatem buď za chvíli auto přede mnou doženu a musím brzdit nebo jsem pomalejší já a provoz se mi brzdit taky nechce.
Září 24, 200816 r tak s těma otáčkama v souvislosti s jízdou za 0 to slyším prvně, vyzkouším. nicméně na spotřebu má vliv spoustu věcí, mě docela překvapilo, že se projeví i to, když do křižovatky dobrzduju podřazováním.
Září 24, 200816 r vorlajzi ja psal ze to ten tempomate je ve sluzebni fabce s kterou jezdim a za tu dobu co s ni jezdim jsem ho pouze vyzkousel na pet minut a zas vypl a od te doby jsem ho nikdy jindy co jsem s tou fabkou jsem nezapnul. Proste mi je prijemnejsi jet bez tempomatu nez s nim. Asi diky kolu mam trenovane nohy vic jak ostatni a vubec jim to nevadi mit nohu lehce polozenou na pedalu... :-) Jinak ta zkusenost s tou fabkou byl taky duvod proc jsem tempomat odmitnul kdyz mi ho prodejce nabizel pri konfiguraci auta jako skvelou vychytavku.
Září 24, 200816 r no jo, ty máš celý auto vychytaný... classic s Ticem a FSI 1.6 co jezdí se spotřebou jako nafťák ... ale zpět k tématu... teda k tempomatu
Září 24, 200816 r Já ještě sice nevím jestli šetří nebo ne, prt. ho mám od čtvrtka minulýho týdne, ale je to pohodlíčko s ním jet hlavně po dálnici.
Září 24, 200816 r no na tý dálnici se mi líbí... že najedu na dálnici, rozjedu se na 140 km/h dle tachometru na 6. stupeň... dám tempomat... když zrychlím a pak následně pustím plny, tak se mi rychlost sama vrátí na těch nastavnejch 140 km/h... a když přibrzdím, tak se tempomat vypne, stačího vyresetovat a on si sám zrychlí na původní rychlost takže super!
Září 24, 200816 r ... a když přibrzdím, tak se tempomat vypne, stačího vyresetovat a on si sám zrychlí na původní rychlost takže super! Máš na mysli asi vyvolat poslední uloženou rychlost Ale jinak souhlasím, tempomat je super věc
Září 24, 200816 r tak s těma otáčkama v souvislosti s jízdou za 0 to slyším prvně, vyzkouším. nicméně na spotřebu má vliv spoustu věcí, mě docela překvapilo, že se projeví i to, když do křižovatky dobrzduju podřazováním. Tak jestli míváš na maxidotu momentální spotřebu, tak sis musel všimnout, že když pustíš plyn a žere ti to např. 2l / 100 km a podřadíš, otáčky se zvednou a okamžitě naskočí 0l, protože motor čistě brzdí, ani trochu nepřidává. Právě tak, jak píšeš, když ke křižovatce podřazuješ. Nula tam může skočit samozřejmě i v nižších otáčkách bez podřazování, ale z kopce.
Září 25, 200816 r já si myslím, že co se týče tempomatu a bezpečnosti se dá říct toto... jedu v koloně aut, která jede konstantní rychlostí a já si udělám odstup a zapnu tempomat... dodržuji tedy bezepčnou vzdálenost... nebudu se ani přilbižovat ani zbytečně brzdit ostatní... ale hlavně je bezpečnost tempomatu v tom, že nám šetří na delších trasách nožičku takže není ta unavená a je připravená ihned brzdit! Já teda vidím bezpečnost hlavně v tom, že stačí jednou nastavit na povolenou rychlost a pak už nemusím koukat na tacháč. Podle mě je největší blbost přísné bodování za rychlost a následné neustálé čumění všech řidiču na ukazatel rychlosti místo na cestu. Najedu na dálnici, nastavím a až do sjezdu nemusím rychlost kontrolovat. To mi připadá jako velké + bezpečnosti. V koloně to ale opravdu moc nejde. Těch tempomatářu zas tolik nejezdí a mám stejnou zkušenost jako tu už někdo prezentoval... stává se mi, že nastavenou tempomatovou 135kou předjedu jedno auto třeba 4x.
Září 25, 200816 r Jen se přiznej že sis až do teď myslel že funkcí RES resetuješ tempomat Co myslíš že znamená zkratka RES? Já bych řekl, že reset... tedy v přesném překladu "znovunastavit".
Září 25, 200816 r Co myslíš že znamená zkratka RES? Já bych řekl, že reset... tedy v přesném překladu "znovunastavit". No nikdy jsem po tom sice nepátral, ale logicky mi příjde zkratka RES u tempomatu pro RESTORE. Neřekl bych, že pojem RESET znamená "znovunastavit", když už tak spíš "vynulovat". Ale je to jen moje teorie a důležité je, že všichni víme co ta funkce dělá
Září 25, 200816 r jak píše Birk, to tlačítko RES, znamená RESTORE, což je ve volném překladu OBNOVIT!!! kdyby to byl RESET, tak by to nedávalo smysl, protože reset je vynulovat a na to je tam na páčce CANCEL! každopádně tlačítko RES používám hodně na dálnici... zpomalím, dám RES a auto zase najede na původně nastavenou rychlost... ale mám tušení, že když zpomalíš na delší dobu, tak se to pak už samo vynuluje a tu rychlost musíš nastavit znovu... buď tak, že přidáš plyn a pak zmáčkneš SET anebo držíš tlačítko RES a až najedeš na požadovanou rychlost, tak ho pustíš a ta se uloží do paměti... k té jízdě v koloně... kdyby jste to četli, to co píšu, tak se tu vyhneme zbytečným spekulacím... psal jsem: "když jedu v koloně, která jede konstantní rychlostí..." ... dál to myslím netřeba rozvádět... jinak já používám tempomat opravdu hodně... líbí se mi brzdit a přidávat rychlost jenom páčkou... nelhedě na to, že mě na ten 6.st. auto jede v pohodě od nějakých 50 km/h...
Září 27, 200816 r No s tím RES je to asi takhle...jedeš na tempomat...máčkneš plyn a předjedeš a máčkneš res a ono až to spadne na původní rychlost tak ji to udrží nebo to můžeš nechat i klesnout, ale funkce res funguje jen když nepoužiješ při zaplém tempomatu brzdu nebo spojku...Tak to má byť a tak je to správné....
Září 27, 200816 r tak potom mam asi tempomat špatně nastavenej. u mě to funguje tak, že nastavim tempomat, potřebuju zrychlit, šlápnu na plyn, plyn pak pustim a bez toho, abych cokoliv mačkal se mi rychlost chytne na tu původně nastavenou. když náhodou šlápnu spojku nebo brzdu, tak pak zmačknu tu kolíbku nahoru a auto samo zrychlí na původně nastavenou rychlost. a takhle mi to vyhovuje
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.