Přejít na obsah

HudsonStan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    158205295

Oznámení HudsonStan

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Já se přidávám. Jak s origo rádiem? Dalo by se to nějak zkombinovat?
  2. Máš pravdu. Dá. Už jsem si to taky ověřil. Ale pes byl zakopaný v tom, že mi tempomat stáhne přívod paliva na 0 až když jedu z nastavených 100km/h cca 110. Proto jsem to nikdy nezaznamenal. Nečekal jsem tak dlouho až se to rozjede.
  3. Co myslíš že znamená zkratka RES? Já bych řekl, že reset... tedy v přesném překladu "znovunastavit".
  4. Já teda vidím bezpečnost hlavně v tom, že stačí jednou nastavit na povolenou rychlost a pak už nemusím koukat na tacháč. Podle mě je největší blbost přísné bodování za rychlost a následné neustálé čumění všech řidiču na ukazatel rychlosti místo na cestu. Najedu na dálnici, nastavím a až do sjezdu nemusím rychlost kontrolovat. To mi připadá jako velké + bezpečnosti. V koloně to ale opravdu moc nejde. Těch tempomatářu zas tolik nejezdí a mám stejnou zkušenost jako tu už někdo prezentoval... stává se mi, že nastavenou tempomatovou 135kou předjedu jedno auto třeba 4x.
  5. To je pro mě překvapení. Taky nechápu proč by měl dávkovat když to ani motorem neubrzdí a pomalu zrychluje nad nastavenou rychlost, ale ještě se mi nepodařilo jet na tempomat za 0. Zaměřím se na ty otáčky... třeba to bylo tím.
  6. Z kopce je to jisté. Stačí si to zkusit s budíkama na aktuální spotřebě. Tempomat nedokáže jít pod cca 3l/100km, bez něj je to za 0. Ale není nijak těžké z dlouhého prudkého kopce prostě ťuknout do brzdy a pod kopcem zas do tempomatu. Navíc takových situací zas tolik, aby to mělo zásadní vliv na spotřebu, na silnicích nepotkáš.
  7. A co dálnice? Máš vyšší spotřebu na tempo než bez? Těch 3,5l je krásných ale to asi nebude ve 140km/h... Stále nikdo nevysvětlil proč by měl tempomat mít spotřebu razantně vyšší ve vysokých rychlostech. Zato jsme se dozvěděli z jaké literatury čerpá svoje moudra Luke288.
  8. Moje řeč. I na té dálnici kdyby měl spotřebu větší tak ho zapnu, protože mi je noha a pohodlí milejší než par ušetřených korun. Rozdíl tempomat vs. noha podle mě nemůže být ani ve vysokých rychlostech větší než desetiny litru. A k těm koním: Vždyť ani nevím(možná ani vy nevíte) o jakých koních mluvíte! Myslíte metrické koně, koňské síly nebo angloamerické HP. Jinak můžete také používat "lidské síly". To zní taky pěkně... můj motor má třeba přes 1000 lidských sil
  9. Luke288: Přesně jak říkáš udávám výkon v kW a je úplně jedno čeho to je výkon. Stejně tak jako neříkám jak jsem dnes natankoval galon benzínu a pak si to fičel ve 110 mílích po dálnici. Standardizace jednotek opravdu neproběhla aby se to líp říkalo v hospodě Lukemu288. Chápu, že jsou ta čísla pak větší a vypadá to pak hustohustě když můžeš udávat tříciferný výkon To, že nechápeš význam standardizace SI neznamená, že to žádný význam nemá. Třeba z koní se musí nádherně počítat podíl zatížení motoru třeba klimatizací, světly atd.... nebo to u toho máš taky v koních?
  10. Mohl, ale znáš to... jak se do lesa volá... Jinak jsem rád, že máme vlastně stejný názor. Jen já mám toho litrového Růmstra nebo co A aby to nebylo už tolik OT: Nezdá se mi, že by tempomat ztrácel tolik efektivitu ve vyšších rychlostech jak si tu občas někdo postěžuje. Pravda, že se to nedá úplně přesně srovnat, ale nenapadá mě důvod proč by při 90km/h měl být +- stejný a při 130km/h a víc podstatně horší. Kdo to vysvětlí nebo vyvrátí?
  11. OK. Někdo radši Růmstra 1.6 a někdo zase kočár se 150 osly(nebo co to používáš za předpotopní jednotky asi aby to číslo bylo co nejvyšší). Já také neřeším +-0,2l a většina lidí tady taky ne, tak proč ta reakce? Téma je jednoduše jaký je rozdíl(pokud vůbec). Někoho to prostě zajímá... vadí? Moje propočty ohledně značné úspory se netýkaly souboje tempomat vs. živá noha, ale situace držení ekonomické rychlosti(jakýmkoliv způsobem), tak nebylo třeba tak ostrý výpad. Jinak 8,2 je v pohodě. Sám mám kolikrát víc. Rozhodně nejsem zastáncem absolutní EKO jízdy, ale to už jsem taky psal.
  12. No vždyt píšu: "Jak už zde padlo"
  13. Tak zrovna ten zvon je v případě toho videa fake. Přesně jak už zde padlo, musí být rovné okolí pro utěsnění zvonu. Týpek na videu to přikládá přes kliku a všichni mu to baští. Stejně tak otvírání dálkáčem od TV. Kdo z vás má IR dálku v autě?
  14. Tak minimálně ty poslední dva jsou fake.
  15. OK. Přesto ale nevidím důvod, proč si honit ego těžkou nohou a zesměšňováním snahy jiných o ekonomický provoz. Pokud jde o můj troufalý příspěvek s měřením a výpočty, omlouvám se pokud to někomu vadí... jen jsem myslel, že by to někoho mohlo zajímat.
×
×
  • Vytvořit nový...