Červen 11, 201312 r Cuss chlapi, ste to tu prevratili hore nohami. Chvilu som tu neni a uz robite bordel :-) Chcem sa podelit s vami o take male ale radostne zistenie, ze konkurencia fakt existuje. Ceny lpg v Banovciach nad Bebravou klesli za posledne 2 tyzdne o 15 centov.Aktualne som tankoval za 0,56
Červen 11, 201312 r no čéče slant, žiješ, čo už te ty dvojičky tak zamestnávajú, že si neurobíš čas na kamarátov??? no keď už si sa ozval na stretávku by sa ti nechcelo prísť???
Červen 11, 201312 r Po přečtení různých recenzí na montážní firmy a jejich kvalitu ladění přidám svůj názor. Mám systém Lovato Easy Fast, montovaný v 2/2012 u firmy Automania Sedlčany. Do dnešního dne najeto cca. 34 tkm, revize pravidelně po 10tkm, bez zjevných problémů mimo jarního a podzimního přenastavení přepínací teploty LPG. Dneska jsem trochu jezdil po ČR a při cestě domu po D1 jsem přemýšlel, že jsem vlastně nikdy LPG nezkusil ve větší záteži, Sice nerad Šmudlu trápím, ale prostě mi to nedalo, tak jsem kolem Humpolce rozvášnil Šmudlu jak jí to s téměř 150 tkm ještě jezdí. Večerní dálnice byla volná, tak jsem to sešlápl na podlahu a čekal co se bude dít. Nevěděl co bude, protože mnoho lidí tady na foru si stěžuje na nastavený přívstřik (já nemám, ani nevím jestli to u Lovata jde), případně padání ve větších rychlostech - otáčkách do nouzáku nebo přepínání do benzinu. Zkusil jsem cca. 4 kilometry, ve směru na Prahu, je to z mírného kopce. Hodně mě překvapilo, že Šmudla vyběhla do 180km/h plynule bez jediného cuknutí, rozsvícení kontrolky motoru, případně stěžování si LPG, že takhle určitě ne. Samozřejmě mi to nestačilo, tak jsem jelito ještě chvíli Šmudlu přidržel na tachometrových 200km/hod, cca. 6200 otáček za minutu. A pro mé velké překvapení, žádná změna. Frčel jsem na LPG, žádné cuknutí, pokus o přepnutí, rozsvícení kontrolky motoru, prostě pohoda. Takže za mě pro Automanii palec nahoru.
Červen 12, 201312 r Cau Malto, mrzi ma to, ale za mna stretavka nepripada do uvahy. neviem sice ani kedy je definitny termin, ale vzdy cez vikend sa snazim odbremenit moju polovicu a venujem sa detom, aby ona mohla v klude zehlit :-) okrem toho ja uz nemam na kapote okridelny sip, ale modry oval , takze neviem ci by som vam zapasoval do partie. teraz vazne, ma toho s nimi fakt za cely tyzden dost. musim jej s nimi pomahat aby ju nesvihlo. su to uz riadni sibali, ucia sa chodit, vcera sme prevratili kvetinac, do toho nam lezu zubky( mame uz 6), takze noci su "vesele".
Červen 12, 201312 r myslel jsem si to ... to já jen aby řeč nestála, když už jsi se po roce konečně ukázal ... jinak stretávka je pre priaznivcov LPG, takže na značce nebazírujeme a dokonce máme přislíbenou i účast nějakých ne eLPéGéčkařů, takže asi tak
Červen 14, 201312 r Autor pani, nepovaluje sa niekomu v garazi na polici kus plechu, co je vlastne spodny kryt katalyzatora ? bol som v servise a neviem co tam stavarali, ale ten kus plechu mi visel pod autom. nez som dosiel na garaz, tak sa uvolnil a stratil som ho. ale mozno sa to len uvolnilo a krivdim servisu... Upraveno Červen 14, 201312 r od colins
Červen 16, 201312 r wassi, co kdyby jsi místo toho vtipkování raději napsal, zda se zúčastníš stretávky
Červenec 4, 201312 r tak se tu tady zase půl měsíce nic nedělo, tak to tu trochu oživím ... minulý pátek absolvoval malé jubileum a hned v sobotu jsem s ním pro změnu absolvoval výměnu vlnovce (už foukal). Jen podotknu, že Anděla má se svými 262t km stále původní , ale asi to bude tím, že ona má ten opletený, co jsem teď dal na rooma, kdežto room měl původně jen ten jednoplášťový (no možná dvou, ale v každém případě bez opletení) - prostě šetří se všude
Červenec 4, 201312 r malto koukej fabuli pekne prohanet at si o Tobe taky prectem: http://www.auto.cz/milion-kilometru-75362
Červenec 10, 201312 r wassi, co kdyby jsi místo toho vtipkování raději napsal, zda se zúčastníš stretávky Ahoj Martine, moc mě mrzí, že na stretávku mě to nevyšlo... Ale o to víc jsem zvědavý, aké to bolo... Máte někde kucííí photos, textos atd??? Rád bych se mrknula doufám, že se bude konat něco i v budoucnu a že už účast zvládnu...
Červenec 10, 201312 r photos je přímo v tématu stretávky ... tuto kukaj http://forum.skodahome.cz/topic/123912-nejvhodnější-termín-na-stretávku/?p=1784046
Červenec 10, 201312 r a kde konkrétně jsi Wassi v tej Hrvatskej??? A co cestopis, fotky budou? Ceny jsi krásně zmapoval, to chválím
Červenec 11, 201312 r Ahoj Martine, díky moc za link Krásné setkání, příště už doufám, že mi to vyjde taky... V Hrvatskej to máme letos rozcestovaný, takový malý 14-ti denní road trip... Nejdřív týden u Šibeniku na mém milovaném středním Jadranu, po týdnu přejezd na prozkoumání neznámých a nových, odlehlých a divokých končin - Pelješac, kde jsme teď... Parádička, píseček, na Chorvatsko nezvyklé, klídeček, pohodička, výlety po Pelješacu i do Dubrovníku...A bohužel o víkendu zpět domů, do reality. Ale ještě dáme zastávku s přenocováním na jednu noc na Plitvicích a v neděli teprve dojezd domů... Takže letos to je více na cestách, ale super...
Červenec 11, 201312 r Na cestopisy jsi odborník ty Martine, já moc ne.... Co ale u mě letos vydalo za všechny cestopisy světa byly ty debilní výkyvy počasí u nás v ČR, které způsobily, že týden před odjezdem jsem lehl s horečkama a viděl celou dovolenou více než černě... Tak jsem hned šupajdil k doktorovi, nasadil antibiotika a celou plejádu vitamínů a všelijakých životabudičů z lékárny na podporu imunity atd. a modlil se, jak to dopadne... Byla i černá vize, že první týden dovolené škrtneme a já se budu v posteli dál kurýrovat a pojedeme až na ten druhý týden... Spravovat se mi začalo zdraví až v pátek, pak se to přes víkend lepšilo a tak jsem trochu s těžkou hlavou a vědomím, že to musím hlavně ve zdraví celé odřídit jen já, protože mladá není vyježděná a tak bych ji za volant nepouštěl... Naštěstí to dobře dopadlo, v neděli večer jsem dobral poslední dávku antibiotik a v pondělí ráno vyrazil do Chorvatska... Sice jsem se ještě týden dopoval všemi imunitobudiči, ale dobré je to.. Cesta byla nakonec ta nejpohodovější za celé roky, co do HR jezdíme... Nikde žádné kolony, zdržení, no prostě nic...průlet Evropou jak nůž máslem :-) ˇK Šibeniku celkem 1030km za 11hod i se všema pauzema na tankování, svačinky, toalety atd., z toho čistý čas jízdy 9 a půl hodiny, prakticky pořád po dálnici - z Brna po jediné a ukodrcané D2 do Blavy a pak už po HU dálnicích přes Budapešť na přechod Letenye/Goričan a dále na Zagreb, Karlovac, Šibenik.... pořád 140tacho na tempomat a pohoda Docela mě překvapilo, že v prvním prázdninovém týdnu nebylo v Chorvatsku až tak plno, jak by se mohlo z novinářských zpráv a začátku prázdnin zdát... Všude bylo takové příjemné poloprázdno a zaplňují se ubytovací kapacity pozvolna... No a po týdnu přejezd na Pelješac... klídek, pohodička, parádička a konečně relax po celkové vypětí z celého roku i nervech s odjezdem... Toť asi vše, více zkusím napsat zase někdy příště, teď to jdu ještě doužívat na pláž... Báječně se tak regeneruje a naplno zotavuje Tak pěknou dovolenou i Vám všem a zatím kluci... Upraveno Červenec 11, 201312 r od Wassermann
Červenec 11, 201312 r no pokud jsi takto cestoval, tak rozhodně by to chtělo i fotky s popisem co kde je a možná si to hoď do extra téma tady na pokecu (popř.bych ti to tam přesunul)
Červenec 14, 201312 r čau, potřebuji poradit, kde se dá při cestě do Itálie dobře natankovat LPG. Jedeme po dálnici pouze přes Rakousko do oblasti Lignano Sabbiadoro. A zda-li je potřeba při tankování v Rakousku nebo Itálii redukce na tankování? díky
Červenec 14, 201312 r Ahoj, redukci v Rakousku žádnou nepotřebuješ, plnící koncovky jsou stejné, jako u nás... Hojně využívaná čerpačka LPG je v Rakousku na dálnici A2 směrem na Graz Agip Loipersdorf... je to velká, klasická čerpačka s veškerým příslušenstvím, dá se tam najet z obou směrů dálnice, přestože situovaná je směrem na jih na Graz (z opačného směru je most přes dálnici). Čerpačka nedávno prošla modernizací, stojan na LPG už není schoulený v koutě mimo klasické stojany, ale má už čestné místo přímo u hlavních stojanů na benzin a naftu, kde jsou v provozu nyní 2 plnící pistole... Obdobně je řešena čerpačka na A2 dolu u Griffenu, která je na kopci a je z ní impozantní výhled na okolní hory... (bohužel si nepamatuji její název, ale snad i tak Ti to snad trochu pomůže...)
Červenec 14, 201312 r Jinak v Itálii redukce také nejsou třeba a čerpaček už by tam mělo být mraky, přece jen je to co se LPG týká země s tradicí
Červenec 18, 201312 r V zastoupení Malty - cestovatele hlásím, že po odjezdu z domu v 1:35 dneska ráno úspěšně dorazil ve 20:37 do Primorska v novým traťovým rekordu 19 hodin jízdního času. Holt roomster se nezapře... :-D Zatím nemá přístup na net, tak jen poslal sms ať to tady vyřídím - sám se ozve až vydyndá z domácího šifru k wifině...
Červenec 18, 201312 r Díky za info, jsme rádi, že dorazili v pořádku , čekají nás nové zážitky a postřehy z cest, které alespoň mně osobně se velmi hodí
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.