Září 8, 201311 r dosažený čas s poznámkou zraněn , holt tělo s rezervou, záměrně nepíšu s pneumatikou , páč to jsem měl jednu v ruce a druhou kolem pasu , šlo moc rychle a nohy nestíhaly ... Barča bohužel můj efektní pád ala rybička se skluzem jak dělají fotbalisté nezachytila, nicméně se v kruhu přihlížejících a povzbuzujících vyskytla jedna pohotová fotografka, která zmíněný okamžik věroohodně zachytila , takže jakmile foto obdržím, pochopitelně zveřejním, nemůžu vás přece o to ochudit
Září 8, 201311 r a na závěr předávání cen, letos jsem nebyl poslední , takže "jen" dárková taška za účast
Září 8, 201311 r takže za mě parádní sraz s nádherným počasím, v pěkném prostředí a za dobře připravenou organizaci Kaniho, Sagiho, Dejfa a samozřejmě Ekkara, který též přispěl nemalou měrou
Září 10, 201311 r No krasa radost pohledet pristi rok si vas nenecham ujit. Tento rok jsem moc chtel , ale moc chci jet tento rok na skoda home tak dve akce tak v dali nejdou. Sakra ,ale uz ted lituji ze jsme tam nebyli. Jak prijde dcera domu hned ji to musim ukazat o co jsme prisli. Ale ty sportovni cinosti by me moc nesedli to uz vim ted a ten Noire no kraaaasa.
Září 10, 201311 r Lehce sportovní byl akorát ten slalom s rezervním kolem v paprči - a u Malty se i tady prokázala pravdivost rčení "sportem k trvalé invaliditě!", protože si neuvědomil, že má obutý cosi jako slicky a s těma mu to při doběhu do cíle slalomu na trávníku v kempu "poněkud" ustřelilo. Výsledkem byl ten výše zmíněnej čas a zkrvavená hlava, protože se potkal s naštěstí pouze papírovým vytyčením trati (papírový trubky slepený izolepou). Bohužel i tam se našla natolik ostrá a tvrdá hrana, která Maltu připravila o trochu barvy... Naštěstí byl rychle ošetřen rodinnou příslušnicí a mohl si dát opravný repete. Ostatní "disciplíny" byly veskrze motoristický, i když se nedaly bezpečně uskutečnit všecky původně plánovaný - jela se jízda zručnosti (na parkovišti u kvasinský fabriky), za asistence Sagiho se následně po obědě v kempu běhalo s rezervou, u Kaniho se vyplňoval test na technický vědomosti a Dejf připravil poznávací kvíz na automobilový součástky přímo související s Roomsterem. Původně připravovaná disciplína "výměna kola na vlastním autě na čas" byla odvolána z bezpečnostních důvodů, protože v kempu ani v blízkým okolí není dostatečně zpevněná plocha dovolující bez nebezpečí manipulovat s na heveru zvednutým autem. Příjezdová cesta ke kempu je sice asfaltovaná, ale je natolik úzká, že jsme ji nemohli zabrat - a všude jinde kde je dostatek místa zase není bezpečnej pevnej povrch. Tolik k soutěžení, který s úspěchem absolvoval i nejstarší účastník srazu. A ještě sem hodím zmínku o svým slibu, kterej jsem udělal na srazu v sobotu ráno. Slíbil jsem tam možnost navštívit Muzeum pohraničního opevnění v oblasti městečka Králíky a zúčastnit se tam mimořádné nadstandartní prohlídky. Jsou na to dva termíny, buď 28. září, nebo 27. října - v obou dvou termínech prohlídka začíná v 10:00 u vchodovýho objektu S-22a pevnosti Bouda, trvá asi 5,5 hodiny a stojí 250,-Kč na osobu. Není přitom vhodná pro děti do 10 let věku a osoby se sníženou pohyblivostí, protože zahrnuje i několik stovek schodů absolvovaných nahoru i dolů. Doporučení správy objektu zní i na teplý oblečení (teplota v podzemí je pod 10°C), pevnou obuv a vlastní baterku pro jistotu v případě výpadku napájení. Cestu na Boudu je přitom nutno naplánovat s dostatečnou časovou rezervou, protože samotná pevnost je nedostupná pro cestu autem - nejblíž se k ní dá dojet na parkoviště u chaty na Suchém vrchu GPS 50°3'8.913"N, 16°41'20.597"E - odtamtud je to ke vstupnímu objektu asi 2,6km lesní cestou = přibližně půl hodiny chůze. Cesta ze Suchého vrchu vede přes blízký "mezivrchol" zvaný Bradlo. Druhá možná přístupová cesta je z obce Těchonín, kde se musí auto odstavit pod lesem zhruba na souřadnicích 50°3'57.432"N, 16°38'19.003"E, odkud až k pevnosti vede zpevněná cesta, je na ni ale zákaz vjezdu. Sice po ní jezdí právě bunkráci, ti ale mají povolení obecního úřadu k vjezdu do lesa. Protože tato cesta vede pořád do kopce a je delší, skoro 4km, je potřeba si na ni vyhradit delší čas - zhruba hodinu. Celou cestu se jde lesem po úbočí kopce, v jehož vrcholu je pevnost vybudovaná. Upraveno Září 10, 201311 r od Ekkar_z_Bastlírny
Září 10, 201311 r čéče Karle, tvoje interpretace vypadá že to bylo minimálně na šití a hospitalizaci a přitom se jednalo jen o drobný šrám na bradě a hodně lehounce odřený levý loket a koleno, prostě taková drobná oběť obrovskému sportovímu nasazení
Září 10, 201311 r Dyť píšu TROCHU BARVY.... Žádný střeva z Tebe nelezly, to bys viděl teprve záchranářskej zásah...
Září 11, 201311 r Já nevím, protože když jsem se v neděli ráno vzbudil, zjistil jsem že mám nad kolenem přisátý nacucaný klíště - takže jsme se okamžitě sbalili, ani na snídani jsme nešli (já jsem se jen šel rozloučit do jídelny) a mazali na pohotovost, aby mi ho vyndali. Měl jsem už kolem něj asi centimetrovej rudej flek, tak jsem nechtěl nic riskovat a pokoušet se ho vyrvat sám. Na pohotovosti jsme zjistili že ty klíšťata mám dokonce dvě, protože druhý jsem měl na kotníku. Večer jsem šel spát bez prohlídky, protože jsme skoro do půlnoci kecali dole v jídelně s Mafim, Dejvem a dalšíma. Takže jsem dostal protitetanovku a pojedu za 14 dní na kontrolu na odběr. V životě by mě nenapadlo, že na posekaný trávě v kempu budou klíšťata - nikudy jinudy jsem nelozil. A Mafi jel se mnou, protože to měl 400km cesty. Kani odjížděl taky brzo, musel jet chvíli po nás, protože když jsem vyjížděl z parkoviště, už měli napytlovanýho roomíka, holky v něm vzadu přikurtovaný na sedačkách a jen platili účet. Co se dělo v kempu i mimo něj po našem odjezdu by musel popsat někdo další.
Září 16, 201311 r tak mi v sobotu spadl na Fábuli strom , shnilá vrba ... naštěstí to odnesl jen náběhový plast na hagusech a malinkatý dolík na pravém zadním blatníku ... byl jsem v sobotu ráno pryč, vyzvednout naše ve Velkých Losinách roomem, takže když mi přišla SMS od sousedky, že nám spadl strom na auto, tak jsem myslel, že se picnu . Naštěstí byla Evča doma, takže se šla podívat a posháněla spousty ochotných sousedů, takže jsem přijel a už to dořezávali, takže už jsem je stihnul obejít jen se slivovicí .
Září 16, 201311 r ... a do toho ještě toto http://www.novinky.cz/ekonomika/313463-hlavni-tah-z-brna-na-svitavy-se-zavira-ridice-cekaji-kolony.html ... to zase bude dojíždění
Září 16, 201311 r Potěš koště, už vidím ty fronty v Rájci i v Blansku... Pamatuju jak pár roků zpátky dělali podobnou obnovu pokrytí za Sebranicema a jezdilo se přes Kunštát, Drnovice a Lysice zpátky na I/43. Chytnout tam jeden jedinej kamión znamenalo se za ním courat 30-40kmh celou objížďku...
Září 16, 201311 r No to je nemilé překvápko,sakra,jeden nikdy neví,co se přihodí. K objížďce - takhle zdevastují i ten kousek relativně slušné silnice ze Šebrova do Blanska. Už po té poslední objížďce dostala na frak od kamionů. No a kruháč v BK u nádraží,to bude pošušňáníčko... chodci,kamiony... By mě zajímalo,jak se budou v Rájci u šamotky na tom rádoby kruhovém objezdu točit.
Září 16, 201311 r Stručně řečeno - BLBĚ... Jenže asi to jinak nejde, zavřít, vyfrézovat a obnovit střídavě jen jeden pruh a jezdit na semtamfóry kyvadlově je na takhle frekventovaný cestě doslova vo držku.
Září 16, 201311 r Ono by šlo pustit jeden pruh jedním směrem,třeba na Brno,a na Svitavy to vést přes Blansko. Ale to jen spekuluji. Ten kruháč v Rájci by se dal krásně rozebrat,na dobu trvání objížďky. Stejně je to takové provizorium. Snad se někdy dožiju R43...
Září 16, 201311 r Jo, tak o tý R43 se bude snít ještě dlouho, podobně jako o R35 z Hradce Králové směrem sem k nám, blíž k Pomlčce. Když ji mohli už za komárů postavit od Mohelky až do Holomóca, není mi jasný proč se nedalo pokračovat dál...
Září 17, 201311 r takže ranní realita byla normální čas +20 min. Blansko byla jedna velká tragédie, od městského kruháče to stálo až po přípojku od Dolní Lhoty (pro znalé místních poměrů). Nepomohlo ani odbočení ke Kaufcu a projetí městem, páč tam to byla stejná tragédie . Jsem zvědav na odpolední čas
Září 17, 201311 r No pěkný,městem si moc nepomůžeš,tam narazíš na další kruháče a navíc je uzavřena Masarykova ulice,která by tě vyplivla ve směru na Brno,až na konci BK za benzínkou OMV.
Září 18, 201311 r to máš pravdu, ale souběžnou ulicí pod starou Metrou se to dalo projet, odzkoušeno při cestě zpět, takže včera domů +15 min., dnes ráno +18 min.
Září 18, 201311 r škoda na stromě (mimochodem už jsem psal starostovi hned v pondělí ráno a přes příslib, stále je to tam v takovém stavu)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.